Idag har jag varit murare...

...och har satt in anslutningsröret för kaminen. Mendans jag var igång och ändå hade blandat bruk så murade jag också igen en ventil samt satte in en ram för en ventil i ett annat hål. På slutet var jag också uppe på vinden och kröp för att mura igen ett gammalt hål där som sotaren klagade på när han var här och inspekterade.

Så här ser det ut nu:


När jag ändå är igång så kan jag visa en annan bild med anknytning. På kräftskivan så fick vi en föraning om hur det kommer att bli med "myseld" i vardagsrummet. Vi satte då in värmeljus i det uppbilade hålet. Blev faktiskt riktigt bra när det fladdrade i lågorna:


Fredagsfräckis på en söndag...

A sexually active woman tells her plastic surgeon that she wanted her vaginal lips reduced in size because they were too loose and floppy. Out of embarrassment she insisted that the surgery be kept a secret and the surgeon agreed.

Awakening from the anesthesia after the surgery she found three roses carefully placed beside her on the bed. Outraged, she immediately calls in the doctor. "I thought I asked you not to tell anyone about my operation!"

The surgeon told her he had carried out her wish for confidentiality and that the first rose was from him:

"I felt sad ! because you went through this all by yourself."

"The second rose is from my nurse. She assisted me in the surgery and empathized because she'd had the same procedure done some time ago."

"And what about the third rose ?" she asked.

"That's from a man upstairs in the burn unit. He wanted to thank you for his new ears."

Dr House

Hugh Laurie (Dr House) hade en komikerbana (bland annat i Blackadder) före han blev "seriös"....


En liten uppdatering...

... om vad som händer på syster/svåger-fronten:

Huset har legat ute till försäljning på nätet en vecka nu och det är en första visning på tisdag. Det skrivs ju i tidningar etc om att villapriser är på väg ner men tydligen är det många intresserade av huset enligt mäklaren, trots att det tillhör den dyrare kategorin av hus. Enligt mäklaren betyder det dock inte så mycket då de som är spekulanter på denna typ av hus inte är så konjunkturkänliga.

Syrran skall förmodligen få träffa den tänkta hyresvärden nu i helgen. Lägenheten har hon ju redan sett och var mycket nöjd. Inflyttning är tänkt till 1:a november eftersom badrummet skall renoveras först. Syrran mår efter omständigheterna någorlunda bra. Hon har mått dåligt över förhållandet länge och har inte vågat ta steget men nu när det är gjort så går det åt rätt håll (säger hon i varje fall).

Svågern är i Stockholm i helgen för att gå på dejt! Här går det tydligen snabbt undan och ett något förhastat/desperat beteende kan anas. Tydligen gav Spraydate (eller vad han nu använde sig av) snabb utdelning. Lite tragiskt dock, både för honom själv och för den tjej han skall träffa, att det sista han sade till syrran innan han åkte var att han fortfarande älskade henne. Han mår inte bra...

I går var vi i skogen...

...och grillade korv. Jag kom på idén på förmiddagen och ringde runt lite. Vid femtiden så samlades min egen familj ihop med den familj vi var i Italien med och min syster med barn på ett ställe som jag brukar gå för bi när jag plockar svamp. En grillplats med bänkar ett par hundra meter in i en storskog vid ett litet tjärn. Jag har många gånger tänkt mig att ordna detta men nu blev det äntligen av och det blev jättemysigt faktiskt. Först grejade vi med elden lite, grillade och avslutade med fika. Själv sköljde jag ner korvarna med några burkar öl så trevnaden var extra stor...

Medans vi vuxna fixade med maten så sprang barnen omkring och kastade kottar, jagade varandra och andra saker som barn gör i en skog. Att då och då göra avbrott i leken för att få en korv stucken i handen hade de heller inget emot. De hade jättekul med andra ord.

Jag själv fick lite lätta älgjaktsvibbar. Att elda och grilla ute i skogen är en njutfull del av den årliga jaktveckan i Norrland. Åhh, nu har jag börjat längta. Mindre än två veckor kvar nu...

Marsvinsfestival...

Guinea Pig Festival

At the annual Guinea Pig Festival in Huacho, Peru, the ladies have Guinea Pigs....

dressed up....

 

....and with dressing.Har provat att vara snäll idag...

... och jag tror att det hade avsedd effekt. Bestämde mig vid lunchtid för att resten av dagen vara snäll och ge beröm till de som förtjänar det. Jag kan ju egentligen bara tala för mig själv men jag tror att vi som regel alldeles för lite cred till personer i vår närmaste omgivning när de gör något bra. Jag menar inte att man skall ljuga och slänga floskler omkring sig, för det genomskådas och ger snarare en motsatt effekt. Ge istället folk ett erkännande för det de gör bra och bjud till lite själv.

Således hade jag när jag åkte hem från jobbet vid åttatiden (jo jag vet att det är fredagkväll) bland annat skickat iväg två svar på mail där jag i det första berömde en personalman sätt att skriva mötesprotokoll (det var första gången hon gjorde det) och i det andra så tackade jag några kollegor vid vår fabrik i Polen för en snabb arbetsinsats tidigare under veckan som räddade mig från en pinsamhet vid ett möte med kund. Jag hade även skickat en liten snabbresumé över min semesterresa till Italien (komplett med bilder och länkar) till en kontakt hos kunden som ville ha info för att kunna övertyga sin hustru om att göra som oss.

Jag skall inte sticka under stol med att jag har en tanke med detta. Jag hoppas och tror nämligen att snällheten smittar av sig och att det så småningom skall komma mig själv till gagn. Personalmannen skall jag framöver ha mycket kontakt med genom mitt fackliga uppdrag, Polackerna tillverkar mina produkter och kundkontakten har ett jobb av den arten att mitt jobb skulle vara omöjligt att utföra om jag hade honom mot mig... Således förstår ni vart jag är på väg och egentligen handlar det ju om ett av tio guds bud, "Du skall behandla din nästa så som du vill bli behandlad själv" (eller något liknande, 24 år efter konfirmationen).

Jag är av självbevarelsedrift naturligtvis inte avvog mot dessa människor annars heller men just idag så var jag extra snäll och då inte bara mot dessa personer. Jag tog mig tex tid att lyssna och prata med folk fastän jag egentligen var stressad och hade massor att göra (det var delsvis därför jag var tvungen att jobba sent sedan för att komma ikapp). I vanliga fall hade jag nog försökt styra in samtalen på för jobbet väsentliga områden så att jag snabbt hade kunnat återgå till arbetet och jag hade inte tagit mig tid att berömma någon via mail.

Om alla tänkte lite mer på att ge andra positiva signaler (om någon har gjort sig förtjänt av det) skulle man också ha lättare att ta kritik när man har gjort något dåligt. Som det är idag så får man skit när det går illa men man får väldigt sällan höra att man har gjort något bra även om det är precis vad man gjort.

Så säg något snällt till de som förtjänar det. Det kostar inget men du lär tjäna på det...


Det här är STOR humor!

Att någon kan få så totalt hjärnsläpp som Birgit Friggebo får här är ofattbart. Calle Bildt tittar förvånad på henne och undrade nog också vad hon höll på med...


Inget intressant har hänt...

... så jag tycks bara lägga ut vitsar här. Vi får väl se om det händer något i helgen?

Fredagskul

Två jägare är i skogen när en plötsligt rasar ihop.
Han verkar inte andas, och bara ögonvitorna är synliga.
Den andre tar fram sin mobil, ringer 112 och flämtar:
- Min kamrat är död! Vad ska jag göra?
Mottagaren försöker lugna honom:
- Ta det lugnt. Först måste du förvissa dig om att han
verkligen är död. Det blir tyst och ett skott hörs.
Sedan kommer han tillbaka:
-Fixat. Vad gör jag nu?


Fredagsfräckis på en torsdag!

En kille möter en döläcker kvinna på en bar. Det visar sig att han attraherar henne lika mycket och kvällen slutar med att de lämnar baren tillsammans. 

De går hem till henne och hon visar runt honom i lägenheten. Han lägger märke till att sovrummet är fullpackat med teddybjörnar. Hundratals små björnar trängs i en hylla, längs hela rummet. Mellanstora teddybjörnar sitter tätt packade i en lika stor hylla en våning över. Högst upp sitter enorma teddybjörnar sida vid sida.  

Killen är förvånad över att denna sexiga kvinna samlar på teddybjörnar, men bestämmer sig för att inte låta sig distraheras av en sådan småsak. Istället vänder han sig om och kysser henne passionerat. Några sekunder senare sliter de av varandra kläderna och har sex som vilddjur på golvet.  Efter den intensiva akten ligger de på golvet och pustar ut.  

Killen frågar:  
- Hur var det för dig baby?  

Hon svarar:  
-Du kan välja ett pris från nedersta hyllan!

Barn har svar på allt!

Dottern säger mycket roligt just nu. I morse ville jag skynda på henne in i duschen så jag sade att hon får skynda sig in i duschen innan mamma gör slut på varmvattnet. Dottern svarade då att det gjorde inget eftersom hon då kunde bada istället...

Snart är det kalas...

...och jag fick nýss en present till av min dotter, ett färgglatt pärlhalsband i plast som hon gjort på fritids. Har på mig det nu och hon vill att jag skall ha det på mig i morgon till jobbet. Känner på mig att jag nog kommer att råka glömma det hemma...


Idag fyller jag år...

... men kalas blir det först i morgon. Hinner inte med det idag men kommer pga tjänsteresa hem tidigare i morgon. En present från sambo och barn har jag dock fått, en tröja. Vi vuxna brukar inte uppvakta varandra med presenter vare sig på födelsedagar eller på jul så jag blev faktiskt ganska överraskad.

Kors i taket...

..., jag fick en ursäkt från Den Arga Kollegan idag! Strax efter lunch kom han förbi och sträckte ut handen och sade att han var ledsen för att han reagerat som han gjorde. Han sade även att han hade andra problem och att han inte behöver ett ytterligare...

Känns mycket bra att ha fått upprättelse.

Kul

A few minutes before the church services started, the congregation was sitting in their pews and talking. Suddenly, Satan appeared at the front of the church.

Everyone started screaming and running for the front entrance, trampling each other in a frantic effort to get away from evil incarnate.

Soon the church was empty except for one elderly gentleman who sat calmly in his pew without moving, seemingly oblivious to the fact that God's ultimate enemy was in his presence.

So Satan walked up to the man and said, 'Do you know who I am?'

The man replied, 'Yep, sure do.'

'Aren't you afraid of me?' Satan asked.

'Nope, sure ain't.' said the man.

'Don't you realize I can kill you with one word?' asked Satan.

'Don't doubt it for a minute,' returned the old man, in an even tone.

'Did you know that I can cause you profound, horrifying AGONY for all eternity?' persisted Satan.

'Yep,' was the calm reply.

'And you are still not afraid?' asked Satan.

' Nope,' said the old man.

More than a little perturbed, Satan asked, 'Why aren't you afraid of me?'

The man calmly replied,

'Been married to your sister for 48 years...

Lite tungt i huvudet idag...

...efter gårdagens kräftskiva. Det blev riktigt lyckat och barnfriheten var en succé. Sista gästen gick inte förrän klockan 04.15 i morse...

Kompisens nya tjej kom dock aldrig då det tydligen i sista stund hade kört ihop sig med passning för hennes barn. Lite synd att det blev så eftersom det hade varit ett bra tillfälle för henne att lära känna oss.

Rasistanklagelserna mot mig diskuterades naturligtvis flitigt under kvällen. Kändes bra att få prata av sig detta. Jag fick jag en mängd mer eller mindre oseriösa förslag på hur detta skulle lösas. Förslag som ges under stark påverkan av snaps brukar dock, dagen efter i nyktert tillstånd, inte vara så roliga som de framstod dagen före...

Nej, nu skall jag ta och röja upp här då det inte luktar så gott. Skaldjursdoft är en av få nackdelar med att ha kräftskiva hemma hos sig själv...

Ikväll är det kräftskiva...


                       

...hos oss. Vi har röjt undan mitt i vardagsrummet (som vi håller på att renovera) och har dukat långbord. Det blir ett vuxenkalas då barn undanbads redan i inbjudan. Förra årets kräftskiva blev en ganska trist historia där nästan all tid gick åt till att jaga ungar och ta hand om konflikter dem emellan. Vi själva hade lämnat bort våra barn eftersom vi ville kunna njuta av maten men det var ett fasligt spring hela tiden så någon stämning ville aldrig innfinna sig. 6 killar i åldern två till sju kan föra ganska mycket liv... Att sedan kalaset inleddes tidigt på kvällen "för barnens skull" gjorde att den ena efter den andra familjen gav sig i väg när derads ungar blev helt oregerliga. Vid 10-tiden var det bara undertecknad, min sambo och värden kvar. Så ville vi inte ha det i år.

Alltså aviserade vi tydligt att det var en barnfri tillställning. Att vi skulle ha den i vardagsrumsbygget hjälpte oss ytterligare på traven för att komma fram till detta beslut. Jag har nämligen diverse vassa verktyg liggande.

Trots att det bara är en vecka sedan vi tog beslutat att ordna detta så har ändå en hel del lyckat fixa barnvakter och vi kommer att vara åtta personer. Tyder på att det fanns ett visst uppdämt partybehov (utan barn)...

Lite extra spännande är det också ikväll att en av mina kompisar har med sig en tjej som han tydligen har träffat ett tag nu men som vi andra inte har träffat än. Premiär i gänget alltså, vi måste med andra ord vara lite återhållsamma med negativa detaljer om vår vän så att hon inte blir helt förskräckt. Vi känner varandra så pass bra (vi har faktiskt varit kompisar sedan vi var nio år då han började i min klass i skolan...) så vi brukar annars ha en ganska rå jargong oss emellan. Hur gärna vi än vill så kommer vi med andra ord inte att berätta om hur ostädad hans första lägenhet var (en besynnelig röra av travar med pizzakartonger, vinterdäck till bilen, drickabackar, smutstvätt, ren tvätt och CD-skivor), när han hamnade i fyllecellen eller om alla dåliga affärer han har gjort genom åren. De berättelserna sparar vi nog till ett senare tillfälle...

                     

Syrran och svågern lade ut sitt hus...

... till försäljning idag. Därmed är de också tvungna att berätta för alla om den företående separationen. Svågern passade tex på och berättade om det på fikarasten idag när någon pratade om ett hus som man funderade på att köpa. På väg hem idag pratade vi faktiskt en hel del om separationen, både om praktiska detaljer som hur man värderar saker och om att han inte har mått så bra den senaste tiden. Det kändes bra att han till slut sade det själv så att vi kunde prata om det. Han fick tyvärr aldrig lägenheten som han ville ha (och hade blivit "lovad"). Det bekymrade honom också att det verkar vara så svårt att få tag i en lägenhet.
 
Syrran mår inte heller bra men hon har ändå kommit längre mentalt i separationen än vad svågern har gjort då det ju var hon som tog steget. Hennes lägenhetsletande kan dock ha gett resultat. Hon hade turen att hennes frisör pratade om en lägenhet som hon hade blivit erbjuden, i ett hus som en kompis till henne äger, men som hon inte tänkte ta. Det slumpade sig dessutom så att lägenheten ligger precis i det område som syrran vill ha. Frisören ringde då sin kompis och ordnade så att syrran skulle få komma på visning. Så på söndag kanske hon har ordnat lägenhet.

Det är tydligen med tur och kontakter man skall få en lägenhet...

Det är ju fredag, så vi kör en till...

Two guys, one old timer and one young, are pushing their carts around Lowe's Building Supply when they collide.

The old timer says to the young guy, 'Sorry about that. I'm looking for my wife, and I guess I wasn't paying attention to where I was going.

The young guy says, 'That's OK. It's a coincidence. I'm looking for my wife, too. I can't find her and I'm getting a little desperate.'

The old guy says, 'Well, maybe we can help each other.

What does your wife look like?'

The young guy says, 'Well, she is 24 yrs old, tall, with blonde hair, big blue eyes, long legs, big boobs, and she's wearing tight white shorts, a halter top and no bra. What does your wife look like?'

The old timer says.....'Doesn't matter---let's look for yours.'

Fredagsfräckis

Norrlänningar är ett stolt och tjurigt folk.......

I denna norrländska familj är pappa, mamma och dotter verkligen mycket lata. Ikväll när dotterns kille skulle hälsa på diskuterar de vem som skall diska.

Pappan: Det är min lön ni lever på. Jag ska inte göra allt.
Flickan svarar: Jag gjorde det förra månaden.
Och modern säger: Det är ju jag som lagar maten.

Efter en stund får pappan en idé: "Jag vet hur vi gör. Den första av oss som säger något diskar." Mamman och dottern nickar och gör tummen upp.

Utanför kommer fästmannen på sin gamla rostiga cykel som säger "gneka-gneka" vid varje tramptag. Han ställer cykeln mot väggen och öppnar dörren: - God afton!

Lite överraskad av tystnaden sätter han sig bredvid flickan. Mamman serverar soppan.

- Jättegod soppa!

Inget svar. Vad han än säger är det ingen som svarar. Han intalar sig att detta inte är sant och att han måste göra något för att få dem att reagera.

Och hoppsan, lägger han en hand på dotterns lår. Ingen reaktion. Han klämmer henne på brösten. Fortfarande ingen reaktion.

Han tänker: Det här är ju inte klokt. Vad ska jag göra????

Då lyfter han upp flickan, sätter henne på bordet, drar upp kjolen och sätter på henne.

När han slutat sätter flickan sig och fortsätter äta utan att säga ett ord.

Den unge mannen exploderar: - Det här är ju inte riktigt klokt. Ni är ett gäng dårar! Säg åtminstone att jag måste gifta mig med henne!

Han går ut, grenslar sin cykel och trampar iväg, "gneka-gneka-gneka".

Vilka galningar! "gneka-gneka-gneka" Jag knullade deras dotter på bordet och de sa ingenting! "gneka-gneka-gneka" Jag skulle knullat morsan också, dom skulle inte sagt något då heller. "gneka-gneka-gneka" Morsan?

Han svänger runt och "gneka-gneka" vänder tillbaka. Han öppnar dörren, går fram till mamman, böjer henne över bordet, lyfter upp klänningen och sätter på henne.

Därefter går han med ett fånigt leende.......

"gneka-gneka" Vilken familj!!! "gneka-gneka" Vilken jävla kväll!!! "gneka-gneka-gneka-gneka" OCH DEN HÄR JÄVLA CYKELN SOM FÖR ETT SÅNT JÄVLA OVÄSEN!!!! "gneka-gneka" Jag står inte ut längre. Det här jävla gnisslet gör mig galen!

Han vänder och åker tillbaka till familjen, slår upp dörren och skriker:

- HAR NI NÅGOT SMÖRJMEDEL?????

Då ställer sig pappan upp: - Ok, ok. Jag diskar....

Dagen har förflutit lungt...

... och DAK har inte besvärat mig. Då det inträffade hade "råkat" sprida sig på kontoret har flera kollegor idag uttryckt sitt stöd för mig. Det känns bra att andra vet och jag skall nu försöka ha en normal arbetsrelation med honom. Men jag kommer inte att glömma... så jag kommer nog att vara ganska kylig mot honom under en oöerskådlig framtid...

Tror mig förresten ha kommit på varför han har agg mot just mig. Har inte tänkt på det tidigare trots att det är uppenbart nu när jag väl har kommit på det. För tre år sedan blev han bortpetad från sin dåvarande position för att han inte klarade av jobbet och att kunderna klagade. Strax därefter anställdes jag och det jobb han blev petad från råkar vara precis det jobb som jag har idag...

Rasist, jag?

Idag har jag haft en tung eftermiddag. Efter att ha varit på en löneförhandlingsrunda kom jag tillbaka till mitt skrivbord och möttes av en arg kollega som undrade om jag hade läst hans mail. Jag stod då fortfarande med ytterkläderna på mig framför en uppenbart avstängd dator. Jag skyndade mig att slå datorn och tog upp mailprogramet. Mycket riktigt var där ett mail från kollegan där han argt svarade på en fråga jag ställt tidigare under dagen. Jag förstod aldrig riktigt varför han var arg då min mailfråga löd ungefär så här "-Har du några prover på produkt XXX?" En högst relevant fråga då en annan kollega frågat mig och några andra om vi skulle börja använda denna eller ej och jag inte kände till denna nya produkt. Den arga kollegan var den som hade kommit med förslaget från början...
 
Hur som helst så löste vi ut denna fråga på stående fot då det visade sig att prover på denna produkt fanns att få tag på. Jag fick till och med några prover i min hand. Vi diskuterade saken och kom överens om att vi skall försöka få till ett större prov av den nya.

Gick därefter på ett möte och i en paus på detta möte gick jag och en kund ut till fikarummet för att hämta kaffe. Kunden och jag känner varandra sedan länge och brukar slänga lite käft och småretas så där som man gör när man känner någon bra. Kunden är finne och brukar vilja bjuda mig på den finska specialiten Tjärpastiller just av den anledningen att jag inte tycker det är gott. För er som inte vet det så är det en pastill som smakar, ja just det, tjära. Riktigt äckligt faktiskt. De smakar som om man drar ett halsbloss och sedan slickar på en nytjärad eka, eller nått liknande. Jag har ju naturligtvis inte slickat på en eka men det smakar i varje fall på samma starka sätt som tjära luktar. Så här ser förresten asken ut så att ni kan undvika eländet:
Hur som helst så avböjer jag alltså, som vanligt, hans erbjudande. Vid kaffeautomaten slumpar det sig nu så att där står "den arga kollegan" (hädanefter kallad DAK) och väntar på sitt kaffe. Jag avslutar mitt avböjande av kundens pastillerbjudande med orden "-Jag tycker lika illa om dem som jag tycker om rökare" varpå jag blinkar menande åt DAK som är en av få rökare på arbetsplatsen. Kunden som också känner DAK säger flinande "att jag får passa mig för annars kanske DAK bjuder mig på 90%-ig choklad och att jag förmodligen inte gillar det heller". Kunden hade vid ett tillfälle nämligen blivit erbjuden just detta av DAK och förvånats över vad det smakade. Vi kallpratade därefter ett par minuter till om kvalitetschoklad medans vårat kaffe bryggdes. Därefter återvände kunden och jag in till mötet igen.

När mötet är slut kommer DAK fram till mig med en bekymmrad min och frågar om jag har ett par minuter över. Utan att fråga vad det gäller svarar jag att så är fallet och vi går mot ett närbeläget ledigt konferensrum. På vägen dit haffar han även vår chef och ber honom följa med. Väl inne i konferensrummet får jag höra att jag är en rasist och att jag av någon anledning har utsett honom till mobboffer. Han skriker och gormar att han under en längre tid känt sig kränkt av mig och att det nu får vara nog. Händelsen i fikarummet och mailet tidigare under dagen var droppen som fick bägaren att rinna över påstår han.

Jag bara gapar och vet inte vad jag skall svara. Skulle jag vara en rasist? DAK är förvisso från Iran från början men har bott här i snart tjugo år och pratar svenska nästan som "vem som helst". Han har förvisso ibland lite svårare att uttrycka sig skriftligt men på vilket sätt skulle jag ha behandlat honom så att han ansåg mig vara rasist? Jag som tvärt om hatar orättvisor, falska människor och översittare. Jag förstod verkligen inte vad han menade.
 
Han påstår att det finns många tidigare händelser som han inte vill gå närmare in på men att det just nu aktuella var att jag hade skickat ett mail där jag utmålade honom som dum och inkompetent och att detta mail hade skickats med CC/Kopia till flera kollegor. Det var alltså det mail där jag frågade om han hade några produktprover han menade... Att det var skickat med CC/Kopia till två kollegor berodde på att det var dessa två som också berördes av ändringen.

Vidare påstod DAK nu att jag inför kunden hade sagt att jag inte gillade honom och utmålat honom som en äcklig rökare. Nu kommer vi till det tragikomiska, han menade också att vårt prat om procenthalt på choklad egentligen handlade om hans hudfärg och att jag drev med honom pga detta.

Inget av DAK's påståenden är sanna. Chefen fick senare läsa mailen och han pratade för säkerhets skull även med kunden för att höra med honom vad som hade sagts. DAK måste helt enkelt vara sjuk i huvudet. Han lider av vanföreställningar och väljer att tolka saker så att det passar honom och hans fantasier. Jag kan inte tolka det på annat sätt. Undrar om han är sjuk på riktigt och medicineras för något? Hoppas bara att det tar stopp nu, jag vill ju inte att han skall fortsätta med detta. Vem vet vad han hittar på härnäst? Kan han bli våldsam?

Det sjuka här är att jag instinktivt backade när jag blev anklagad för rasism. Man gör så reflexmässigt för en rasist vill ju ingen vara. Det är riktigt fult. Genom detta glider helt plötsligt "bevisfrågan" över på mig känns det som och jag måste därmed bevisa att jag inte har gjort det som sägs. Nu fanns det ju som tur sparade mail och vittnen att tillgå denna gång men vad hade hänt om det bara var ord mot ord? Hur friar man sig då?

Har gått och funderat hela kvällen på detta och hur jag skall tackla det och jag vet faktiskt inte vad jag skall göra. Något måste jag göra för nu är det faktiskt jag som känner mig kränkt av anklagelsen. Vem mer har han sagt detta till? Tror de honom? Hur går man vidare nu?

Det här har tagit mig ganska hårt. Så här känner jag mig inombords just nu:

Reklamskadade ungar...

Två pojkar går in i kvartersbutiken, en är nio år och den andra är 4 år.
Nioåringen plockar ned en ask OB från hyllan och går fram med den till disken. Expediten säger:
- Dom där måste vara till din mamma väl?
- Nej inte till min mamma säger nioåringen.
- Nehej då måste de vara till din syster, säger expediten förstrött och slår in beloppet i kassan.
- Nej inte till min syster heller svarar pojken.
Nu blir expediten nyfiken och frågar:
- Inte till din mamma och inte till din syster. Vem ska ha dem då?
- Min fyraåriga lillebror svarar pojken.
- Din fyraåriga lillebror? säger expediten förvånat.
Pojken nickar och förklarar:
- Dom sa på tv att om man använder såna här så kan man både simma och cykla, min bror kan inget av det.

Vad hände idag hos personalchefen...

... kanske en del undrar? Jo, efter att ha sovit på saken bestämde vi att agera lite annorlunda än vi tänkte igår. Det är alltid bra att inte handla i affekt och nu hade vi tänkt ut en plan. Vi klev helt enkelt oanmält in på personalchefens rum och frågade lungt och sakligt om varför denne hade agerat på detta sätt. Personalchefen förnekade inte sin handling men förnekade att vi skulle ha haft något avtal. "-Det har vi olika uppfattningar om" var svaret. Vilken djävla orm! Först tar personalchefen, som en av fyra personer, i hand på en sak som avslutning på en förhandling, sedan går denne ut och gör tvärt emot vad som just har lovats...

Vi skall nu diskutera vidare med vårt förbund vilka stridsmedel vi har till vårt förfogande. Det första man bör göra är att stämma företaget för avtalsbrott. Sedan kommer vi även att informera de anställda (genom utskick riktade till våra medlemmar) om vad som har hänt. Personalchefen kommer efter detta att vara ganska "rökt" och ingen vettig människa kommer i fortsättningen att tro på vad denne säger. Ingen bra egenskap för en personalchef om man frågar mig. Steget därefter är eventuellt att kontakta pressen.

Men innan vi gör något av ovanstående skall jag dock ta ett snack med vår VD för att informera om vad vi tänker göra, alternativt kan tänka oss att göra, eftersom det kan ses som en krigsförklaring att agera på detta sätt. Vi anser ju i och för sig att det var personalchefen som började det hela och att vårt agerande är följden av detta. Förhoppningsvis kommer snacket med VD också att göra susen. Vår önskan är ju inte att skämma ut företaget offentligt utan att bli av med en personalchef som inte dra sig för att ljuga oss rätt i ansiktet. Detta var nämligen inte första händelsen utan det finns fler på senare tid som liknar denna. Dock var det just denna som fick bägaren att rinna över...

Dagens visdomsord

(Det här är den sista i raden. Får ta och hitta på något annat i fortsättningen...)


Jag har blivit grundlurad...

... av vår personalchef. Jag jobbar ju fackligt då och då och i den rollen så gjorde jag för en tid sedan, i vittnens närvaro, en muntlig överenskommelse om att gå med på en omorganisation. Detta mot att en viss person, som genom denna omorganisation blir av med jobbet, skulle erbjudas ett vakant jobb på en annan ort. Så långt allt frid och fröjd kan man tänka sig då denna person tidigare hade uttryckt önskemål om att få det jobbet.

Fick idag på eftermiddagen reda på att personalchefen efter avslutad förhandling kallade in den anställde på sitt rum och istället för att erbjuda denne jobbet sades ungefär detta: "Du vet det där jobbet i NNNNNNNNN? Det är ingen ide att du söker det för vare sig de anställda eller chefen där gillar dig och ärligt talat så har du ju inte funkat så bra här heller..."

Vi fick reda på det av en slump då vi i förbigående frågade peronen i fråga hur det var när vi möttes i korridoren. Man tar tar sig för pannan och undrar hur personalchefen tänker egentligen? Trodde denne verkligen att vi inte skulle få reda på det?

I morgon bitti skall jag besöka en viss personalchef för att hålla en föreläsning i ämnet ärlighet, avtalsbrott och straff. Ett muntligt avtal är lika giltigt som ett skriftligt om man kan styrka det och det kan vi ju i detta fall. Det luktar skadestånd med ett antal månadslöner till den uppdagda personen då fortsatt jobb nu naturligtvis inte är ett val längre.

Vad ett förbrukat förtroendekapital är värt är dock svårt att säga men det lär personalchefen få känna på framöver...


Personalchef?

Dagens visdomsord


Nu skall jag gå och lägga mig...

...så jag önskar er en god natt. Sov gott!

Blogg peggen : Mitt liv, Gonatt..

Måste se till att komma i säng...

...på kvällarna. Jag sover helt enkelt för lite och är jättetrött. Problemet är att jag är lika pigg på kvällarna som jag är trött på dagarna så jag kommer inte i säng när jag borde. Eftersom jag går upp halv sex varje dag så borde jag egentligen sova strax efter tio men trots att jag vet detta så kommer jag alltså inte i säng. Om ni kollar på vilken tidpunkt som inlägg och kommentarer görs här så är det ofta så att de skrivs efter elva. När arbetsveckan är slut så är man rejält trött vill jag lova.

I kväll SKALL jag lägga mig tidigt...

...hoppas jag...   ...om det inte blir så att jag skriver eller läser bloggar...


Aj!

En gammal gumma kom släpande på två svarta sopsäckar, en i var hand. Det var ett litet hål i en av säckarna och en hundralapp kom utfarande. Detta observerades av en poliskonstapel som hejdade gumman och frågade vad som stod på.

- Tack snälla konstapeln, sa gumman. Hela säcken är full med hundralappar men tro inte att jag stulit dem. Jag bor precis vid fotbollsplanen och karlarna brukar kissa i min trädgård när det är match. Då står jag där på lur med en rejäl häcksax och säger:

- Hundra kronor, annars klipper jag av den.

Så varje måndag går jag till banken med pengarna.

- Det var ingen dum idé, skrattade konstapeln. Är det hundralappar i den andra svarta säcken också?

- Nej, den ska till tippen........det är ju inte alla som betalar.


Dagens visdomsord


Häftigt!


Idag har jag rensat ogräs i gatan...

... utanför huset. Mellan den låga muren (under järnstaketet) som går runt tomten och trottoaren så växer det ogräs. Bestämde mig för att ta bort detta idag. och när jag ändå var igång så tog jag det som växer mellan trottoaren och gatan också. Det är egentligen kommunens ansvar att ta hand om detta men på de tio år vi har bott i huset så har de bara hjäpligt sopat upp gruset en gång varje vår och råkar det stå bilar utanför den dagen så skiter de helt enkelt i att sopa. I år var ett sådant år. Nu så här i slutet av sommaren så betyder det att ogräset har fått växa fritt sedan i våras förra året. Det fanns alltså rejält med grus, gamla löv och jord för ogräset att växa i.

När jag började så tänkte jag inte att det skulle ta så lång tid men när jag var klar så hade halva dagen gått. Hade jag bara nöjt mig med det som var utanför muren och skitit i det som var på gatan så hade jag varit klar på under en timme. Jag borde egentligen ha betalt av kommunen för att jag har gjort deras jobb...

Nu är det gjort och snyggt blev det. Nu riskerar jag dessutom inte att få översvämmning i garaget så som det var innan när vattnet inte kunde rinna undan på gatan pga allt ogräs som täppte till brunnen.

Det var ganska gott att få kroppsarbeta lite utomhus men mina kontorsnissehänder har farit rätt så illa. Hade självklart inga handskar på mig (jag skulle ju inte greja så mycket...) och har nu som ett kvitto på utfört arbete några prydliga blådor i händerna.

Dagens visdomsord


Har blivit spammad på bloggen...

... ett flertal gånger. Att bara gå in på någons blogg och bara skriva "Kom till min blogg", "Hur är läget", "Var med i min tävling" eller varför inte "Kolla in min blogg" utan att bry sig om vad det står i den blogg man besöker är ohyfsat och löjligt. Nu senast hade jag förmånen att få besök av någon som kallar sig MYRRAH. Hon ville att jag skall delta i en tävling om ett smycke som kommentar på mitt inlägg "Först en sugpropp från döden...". Jag blir riktigt trött på att behöva ta bort denna typen av bloggläsarfiske.

Följande svarade jag henne men uppmaningen kan passa flera "bloggspammare":

"Lägg av och sprid skit i andras bloggar! Hade jag velat vara med i din tävlig så hade det räckt med den första uppmaningen. Du är enbart en spamare och läsarfiskare som uppenbarligen inte har något vettigt att skriva om. Att ha många besökare på din blogg är tydligen ditt livsmål. Att de inte återvänder bryr du dig väl mindre om, bara man kommer in så att du kan få ytterligare en besökare i statistiken..."

Behöver jag säga att hon tog bort min kommentar? Inser också att jag tyvärr genom att skriva detta kanske ger henne lite reklam men det bjuder jag på i så fall...


Först en sugpropp från döden...

...sedan dör han i Leukemi...

  

Sicken trummis!

  


Dagens visdomsord


Appropå jakt så var det idag premiär...

...för årets rådjursjakt. Den 16:e augusti är heligt för jägare eftersom råbockarna då blir lovliga. Jag hade blivit inbjuden att vara med på jakten hos en kompis i bohusländska metropolen Hedekas så för att hinna ända dit och komma ut på pass innan det ljusnade fick jag gå upp 02.30 i morse (eller i natt kanske man skall säga...). Eftersom jag inte kom i säng förrän vid 23-tiden igår kväll och att sonen var vaken tre gånger i natt så var jag rejält trött när jag vid 04.30 slog mig ner på mitt pass.

Har bara suttit där en halvtimme när det prasslar till precis bakom mig och ett smaldjur (en fjolårsget som ännu inte har fått ungar (kid)) trippar fram. Den kommer så nära som sex meter innan den anar något som inte stämmer, dvs mig. Några snabba skutt senare och 15 meter längre bort stannar den för att kolla tillbaka då den har reagerat rent instinktivt och inte har en aning om vad jag är för något. Eftersom den inte är ett hornbärande djur (bock) så är det ju inte heller lovligt så jag kan lungt sitta kvar för att följa dess förehavanden. Den tittar länge åt mitt håll innan den äter lite ute på ängen/åkern som den har skuttat ut på. Den gör, fortfarande nervös, lite småskutt och tittar mellan tuggorna hela tiden åt mitt håll. Efter ungefär en minut bestämmer den sig till slut för att instinkten trots allt är rätt och ger sig, i ganska makligt tempo, av från ängen. Jag är här egentligen ganska nöjd med dagen eftersom jag åtminnstone fått se ett djur och detta sker på ett pass som tidigare har ratats eftersom ingen trodde att rådjuren "tog den vägen". Bevisligen gör de det...

En kvart senare hör jag ett rådjur skälla högt på andra sidan ängen/åkern. Skällandet följs av en knall och jag förstår att någon av mina passgrannar har fått skjuta. Väntar några minuter innan jag skickar ett SMS med en undran om vem det var och om vi skall avbryta. Får svar och det visar sig vara min kompis som har fått skjuta och dagen till ära hade han haft sin 8-åriga son med sig på passet. Det var första gången han följde med sin pappa för att jaga så där kan man tala om tur. Jag lämnar mitt pass och går till de andra som har samlats hos skytten. En fin sextaggare ligger mitt på ängen/åkern bara två hundra meter från mitt pass. Att jag inte har sett något beror på att ängen/åkern har en höjd på mitten och vi satt på var sin sida (så att vi inte skjuter varandra...).

Jag var alltså riktigt nära idag men fick nöja mig med min naturupplevelse. Eftersom vi hade fått utdelning på jakten och att det faktiskt är lördag så avbröt vi jakten för dagen så att vi kunde åka hem till våra sällskapstörstande familjer istället. Hade vi inte fått något på morgonen skulle vi ha försökt igen till kvällen var det meningen. Nu får istället min familj äran att idka umgänge med mig. Misstänker dock att jag kommer att somna ganska tidigt. Att gå upp mitt i natten tar nog ut sin rätt misstänker jag...

Ungefär så här såg bocken ut (hornen var något smalare):

Vet inte om jag har nämnt jakt tidigare i bloggen...

...men det är alltså något som jag gärna ägnar mig åt då tillfälle erbjuds. Då jag inte har någon egen mark så får man hoppas på välvilja hos andra. För tredje året i rad skall jag alltså åka upp till Norrland för att jaga älg med min kompis före detta svärfar. Inte långsökt alls... Förresten, nämnde jag att var tvungen att ta emot de jakttillfällen som erbjuds...?

Om någon har en jaktmark i Västsverige att erbjuda så hör av er!

Det börjar dra ihop sig till älgjakt...

... (vi åker upp till Norrland om fyra veckor) och med förra årets björnmöten inom jaktlaget i färskt minne har jag märkt att jag numer reagerar på och läser allt som handlar om björnar.

Senast igår  var det en artikel i Svensk Jakt Nyheter om hur miljöpartistiska journalister inom media vinklar allt till att vara jaktolyckor vid konfrontationer med björn. Han som, tillsammans med sin hund, blev dödad utanför sin stuga framställdes tex som jägare och därigenom så "förstod" allmänheten att han fick skylla sig själv. Att han och hunden, utan att jaga, blev dödadade av en björn utanför sitt eget hus nämndes inte. Skogsarbetaren som blev överfallen medans han jobbade framställdes också som en jägare i media. Hur björnen kunde veta att han var det framgick dock inte...

Gick idag igenom några bilder jag hade sparat på datorn och såg då några av en skjuten Grizzly som hade tuggat i sig en människa. Ett ben med sko plockades ut ur magen... och nej, jag tänker inte lägga ut de bilderna här...

Sammantaget kan man säga att jag nog har grundat en liten björnfrossa. Jag som var ganska kaxig förra året när de andra hörde och såg björnen. Jag skall hålla en mycket låg profil i år...

Det här vill jag helst slippa se:


Dagens visdomsord


-Vadå? Jag drack ju bara en enda grogg, jag lovar...


Dagens visdomsord


Heja Ara!

Ingen lär väl vid det här laget ha missat att Ara Abrahamian i protest mot domarna lämnade sin bronsmedalj på mattan innan han lämnade lokalen. Så djävla bra gjort! En del kan kanske tycka att det är barnsligt och osportsligt men det är Ara som har blivit osportsligt behandlad. Att på uppenbart felaktiga grunder bli bortdömd när man är bättre sin motståndare är en skandal. Tänk att träna stenhårt i fyra år, veta att man är bäst, brottas riktigt bra och ändå inte få vinna för att någon annan har bestämt på förhand vem som skall vinna...

Jag blir grymt upprörd över sådant här. Fy faan för fuskare!

Dagens visdomsord


Försäkringskassan är inte mina favoriter just nu...

...då jag är en av de som drabbas av deras slarv och inkompetens. Jag hade två veckors pappaledighet i Juni men har ännu inte fått mina pengar. Jag klarar mig förvisso utan att behöva låna pengar som vissa andra. Det skrivs bland annat om detta i dagens Aftonbladet. Hur kan en myndighet få vara så slapp? Dags att byta namn?


Dagens visdomsord


Bajsmannen jobbar på FRA

Enligt vad Liza Marklund skriver i Expressen så jobbar alltså Bajsmannen (en kille som dagligen tömde sin avföring i grannens bil) på FRA. Känns tryggt att vi skall övervakas av just honom...

FRA, vapen och logotyp    +      =SANT

Dagens visdomsord


Varför finns det en lägsta ålder...

...på 16 år för deltagande i gymnastik på OS? Veronica Wagner förfasar sig idag över att en eller flera Kinesiskor verkar vara yngre än vad denna åldersgräns tillåter. Kinesiska myndigheter har visat papper på att de är just 16 år men Veronica tror dem inte. Hon anser att det är doping att vara för ung.

Men varför skulle det vara så farligt om de nu är yngre? Är det inte den som är bäst som skall vinna oavsett ålder? Varför är det en fördel att vara ung? Kompenserar inte de äldre det hela med erfarenhet så som i alla andra sporter? Borde man inte ta bort en så uppenbart larvig regel?

Jag vet att Veronica inte fick vara med i OS pga SOK's tokiga beslut och jag tycker att det är synd. Tittar inte på gymnastik mer än vart fjärde år men nu när vi ändå har en gymnast som kan ha en chans att ta sig till final (eller vad det nu heter i gymnastik) så hade det varit lite mer spännande att se på om hon hade varit med. Men bara för att hon är sur över att inte få tävla behöver hon ju inte vara med i pressen och klanka ner på andra. Verka för att skippa den regeln istället då den ändå inte kan kontrolleras ordentligt.

Arg-Veronica:

Skulle ni sluta?


Dagens visdomsord


Har åter kommit igång med renoveringen...

...av vardagsrummet. Borrade mig in och gjorde ett stort hål för anslutning av rökgången på kaminen. När jag ändå var igång och skitade ner så tog jag och knackade bort all gammal puts på muren. Vi skall putsa om den då den gamla putsen var sprucken och dålig. Nu när den skall synas (istället för att vara baksida i en garderob) så ville jag inte bara laga den då lagningarna eventuellt kan komma att synas. Hela rummet blev grått av damm, jag med. På bilden har jag dock hunnit dammsuga och torka golvet igen...


Vet att Tourettes är en sjukdom...

...men kan inte sluta skratta åt denna kille:


Sambon har köpt en ny cykel...

...och är som ett barn igen. Cykeln (en Crescent Tove) inhandlades igår och utrustades med barnsits. I går kväll ställdes sadel och styre in samt en liten provtur togs. Innan vi somnade igår pratade hon bara om hur fantastiskt hennes nya cykel var och om varför hon inte gjort slag i saken idigare. I morse vaknade hon tidigt och ville ut och cykla. Frukost slukades i all hast varpå hon slängde på sonen på cykeln och gav sig iväg. Hon hade ett leende på läpparna när hon åkte i väg och faktum är att hon fortfarande är ute. Så om ni ser en stort leende tjej på en cykel (som den nedan) med en svart barnsits där bak (innehållandes en liten lintott) som far om kring lite planlöst så är det stor chans att det är min sambo. OBS!!! Stör henne inte, låt henne njuta av stunden...


Dagens visdomsord


Dagens visdomsord


Dagens visdomsord


Idag har jag hjälpt syrran...

...att leta efter lägenhet. Vi fick inget napp dock. Min svåger har redan hittat en som han kan tänka sig men det är inte helt klart än att han får den. Det var syrran som hittade den men den blir för dyr till henne. 7500 i månaden för tre rum och kök på 80m2. Det är inte långt ifrån vad vi betalar för vårt hus och då ingår det en ganska bra amortering i det. Undrar varför det är så dyrt med lägenhet? Det finns i och för sig knappt några lägenheter att uppbringa i denna stad nu precis före högskolan drar igång men 7500 är väl hutlöst. Eldar de fortfarande med olja kanske? Hur som helst så verkar det vara hiskeligt dyrt att separera...


Dagens visdomsord


Fick ett mail på jobbet...

...om att en av höjdarna hade fått klättra ytterligare ett steg på karriärsstegen. Inget ovanligt med det, vi får sådana här mail då och då, men kolla in var han har fått sitt diplom... (jag har "maskerat" namnen på personer och företag)


"I am pleased to announce Cxxxxx Nxxxxxx has been appointed vice president of Zzzzzz's North American operations.  In this new role, Cxxxxx's responsibilities will include profit and loss oversight for our business in the United States, Canada and Mexico, and he will report directly to me.

Cxxxxx has served in several key leadership roles since joining Zzzzzz in 1996 as an engineer through the Mxxxxxxx Industries acquisition.  Immediately prior to his current position he was vice president of Zzzzzz's European operations, and prior to that, he was vice president of Zzzzzz's Customer Focused Group in Europe.  Before joining Zzzzzz, Cxxxxx held positions with Axxxx Automotive and Dxxxxx Automotive.

Cxxxxx earned a bachelor's degree in chemistry from Wayne State University and a master's degree in macro molecular chemistry from the University of Detroit.  He also recently completed the Executive Development Program through the Kellogg School of Management at Northwestern University in Chicago, Illinois.

Please join me in congratulating Cxxxxx on his accomplishments at Zzzzzz and in offering him your support in his new role.

Pxxxx Nxxxxxx
President, Global SystemsSkall man verkligen stoltsera med att man har hittat sitt diplom i ett Cornflakespaket?


Ingen Astma!

I våras var jag hos läkare för att kolla upp min allergi och det faktum att jag vid ett tillfälle hade fått svårt att andas. Då fick jag starkare allergimediciner och dessutom Bricanyl eftersom läkaren misstänkte Astma. Jag fick en tid efter semestern för att göra "Prick-test" och utandningsprov. Dessa prov har jag nu gjort och pricktestet visade att jag var allergisk mot just det jag trodde så som exempelvis Björk och Gråbo. Det var dock inte den stora grejen utan det var att jag inte hade Astma. Utandningsproverna var bra och jag reagerade inte nämnvärt på Bricanylen. Jag hade det på känn eftersom jag inte har haft något mer anfall än efter den gången då vi rev ner det spända innertaket i vardagsrummet. Att öka på doseringen av min vanliga medicin gjorde dock susen och jag har, med avseende på allergierna, inte mått så här bra på många år. En stor lättnad faktiskt. Att jag inte har Astma var naturligtvis också bra.

Jag har alltid förknippat Astma med den där lille tjocke killen i amerikanska filmer som alltid tappar eller glömmer sin Astmamedicin i helt fel situation. Kommer ni tex ihåg "Stand by me"?Han längst fram (Jerry O'Connell)... Appropå ingenting, så här ser han förresten ut idag:

Kombinationen regn och blåst...

...gjorde igår kväll att det drev in vatten runt karmen på fönstret i vårt sovrum. Då menar jag alltså inte mellan fönsterbågen och karmen utan det rann in på ovansidan karmen och droppade ner på fönsterbrädan. Vinden pressade in regnet, som låg i luften, mellan teglet och plåten runt fönstret. Det blåste så pass mycket att jag inte vågade öppna fönstret för att se efter. Vinden hade förmodligen tagit omedelbart tagit tag i fönstret och slitit det ur händerna på mig med krossad ruta som följd...

Nu nöjde jag mig med att hämta de största handukarna vi har och bulla upp dem i fönstret så att det skulle finnas något som sög upp vattnet. Det funkade faktiskt men det tog en stund att somna då det efter en stund bildades en "blöt fläck" på handduken där dropparna landade. Det plaskande ljud som då uppkom var svårt att bortse ifrån. Jag låg och lyssnade hur långt det var mellan dropparna (4-5 sekunder) och försökte avgöra om det blev värre eller sämre. Till slut somnade jag ifrån det hela och på morgonen hade det slutat droppa.

Vi har bott i huset i 10 år nu men har aldrig varit med om något liknande...

 


Kul! Tolv blivande präster...

...hade läst i många år för att bli präster och stod nu inför det slutgiltiga provet. Spritt språngande näck, stod de där i en klosterträdgård, fint uppradade på ett led. Framför dem dansade en enormt sexig, storbystad, ung nakenmodell i förd minimalt med kläder.

Varje prästkandidat hade en liten klocka, fäst med en gummisnodd, runt sin penis och provet bestod av att den nakna modellen skulle dansa framför varje präst. Den vars klocka då hördes, hade då sumpat sin chans genom att inte vara tillräckligt fria från syndiga tankar.

Den läskigt läckra modellen började dansa framför den första kandidaten och inte ett ljud hördes. Hon fortsatte vidare till nästa och inget ljud där heller. Hon fullföljde dansen hela ledet ner till sista man men ingen reaktion från någon. När hon började dansa inför den siste i ledet så hördes först en liten ringning som sedan bara växte och växte tills hela klockan ringande och plingande föll till marken. Den fruktansvärt generade prästkandidaten tog några skyndsamma steg framåt och böjde sig framåt för att plocka upp klockan.

Då hördes elva klockor ringa...


Kul! Airport security...

...stops a man: 'May I know your name?' 
Passenger : 'Batman' 
Airport security Official : 'What's your name!?' 
Passenger : 'My name is Bat-man' 
Airport security Official : 'Trying to be funny!? What's your surname?' 
Passenger : 'Super-man' 
Airport security Official : 'So you're telling me your name is Batman Superman?' 
Passenger : 'Yes' 
Airport security Official : 'Arrest the guy...  '


When they had him in custody, he was asked to show identification:
Syrran har nu bestämt sig,...

...det blir en separation. Min svåger berättade det för mig på väg till jobbet i morse. Det har ju varit på gång ett tag men hon har velat lite fram och tillbaka.

Huset skall nu lämnas ut till försäljning och två lägenheter skall hittas istället. Tyvärr finns det inga lägenheter på rimligt avstånd från deras sons dagis då det bara är villor i denna stadsdel så han lär få byta vad det lider.

Hoppas nu bara att syrran och svågern kan hålla sams igenom den förestående processen.


Separation, Edvard Munch
Separation, Edvard Munch. Oil on canvas, 1900.

Idag är det slut på semestern...

...och i morgon börjar vardagen igen. Sex långa härliga veckor av mestadels lättja är slut och i morgon ringer klockan 05:15... Borde gå och lägga mig snart men det känns inte som om vare sig min kropp eller hjärna vill börja jobba igen. I ett slags sista desperat försök att hålla kvar i ledigheten kommer jag väl att sitta här och surfa en stund och jag kommer omedelbart att ångra mitt tilltag i morgon bitti när det är dax att gå upp...


Satte idag upp hyllor...

...mot snedtaket i barnens rum. I sonen rum skulle det upp fyra hyllor och i dotterns rum två. Sambon har tjatat om dessa hyllor i snart ett år men jag har, eftersom jag inte tyckte att det var någon bra idé, ständigt lyckats undvika och "glömma" av detta. Nu gick det dock inte att komma undan längre. På årets sista semesterdag "åkte jag dit" på att fixa detta. Alltså blev det först en inhandlingsrunda på byggvaruhus och sedan hem för att mäta, söka reglar och skruva upp. Det blev faktiskt rätt så bra när det väl blev gjort men så blev det inte riktigt så som sambon hade planerat det. Hon ville ha vita hyllplan på vita konsoller men när vi stod i affären fick jag syn på ekhyllor och ekkonsoller. De såg betydligt trevligare ut än det vita och de fanns dessutom färdiga i de längder vi skulle ha. Nackdelen är att de blev betydligt dyrare än planerat. Men det får det vara värt. Nu blev det ju gjort och alla är nöjda med resultatet. Slutet gott allting gott...

Ena sidan i sonens rum (den gula mekaniska speldosan på övre planet med "Jack & Jill" hade faktiskt jag när jag var liten och den fungerar faktiskt än konstigt nog):

Italienresan, Summering

Nu så här två veckor efter hemkomsten så kan man summera ihop resan. Vi har redan bestämt att åka igen nästa år men det är en del som måste justeras. Man lär ju som bekant så länge man lever...

Nerresan, då vi slog följe med kompisarna och sov i deras husvagn, var "billig" men jag tror inte att vi kommer att vi gör så igen. Vi kan ju köra på två dagar om vi står på lite och ser till att komma iväg på morgonen. Problemet är möjligtvis att man i så fall kommer ner sent på kvällen dag två och inte riktigt bryr sig om eller i mörkret ser vilken campingplats man tar. Att få morgonskugga är ju riktigt viktigt där nere, speciellt som vi tältar. Vi får fundera lite mer på detta.

Campingen är kanonbra. Lite dyr har vi kommit fram till i jämförelse med andra campingar i området men det är helt klart den bästa av dem (och de är många) så det finns ju en anledning till att de är dyrare.

Att tälta gick hur bra som helst. Tjocka självuppblåsande luftmadrasser (säljs som gästmadrass) med vanliga bäddmadrasser, lakan och kuddar hemifrån fungerade utmärkt. Jag sov jättebra bortsett från någon natt i början innan man hade vant sig vid värmen och luftfuktigheten. Vi hade en resesäng med till pojken. Det var ett smart drag visade sig. Egentligen hade vi även tänkt att ha även honom på en luftmadrass men ändrade oss dagen innan avresan. Han hade aldrig luggit kvar på madrassen utan vi hade fått ligga med honom tills han somnade. Nu kunde vi lägga honom som vi gör hemma.

Kläder hade vi för mycket av. Man kan lätt halvera sin packning vad det gäller detta. Det gick inte åt så mycket kläder och så fanns det stora tvättmaskiner och torktumlare att låna för 4,50 Euro per maskin.

Barnen har haft jättekul. Sol, bad och glass vareviga dag i tre veckor och det fanns många roliga saker att sysselsätta sig med. Pojken tyckte väl kanske inte att bilresa var så jättekul men han vande sig och klagade inte alltför mycket. Flickan såg på DVD hela tiden och blev arg varje gång vi stannade...

Laptop hade jag ju med och det var riktigt bra, Innan vi åkte så fyllde jag den med mp3-låtar, ljudböcker och filmer. Så når barnen var lagda kunde vi vuxna ha bakgrundsmusik till groggen eller se en film. Ljudböckerna lyssnade på på via våra telefoner på stranden. Vi kunde även tömma minneskortet i kameran. Vet inte hur vi skulle ha gjort annars. Vi tog så mycket kort att vi tvingades tömma den flera gånger och då har vi ändå ett ganska stort minneskort. Sedan kunde man ju på ett särskilt ställe på campingen logga in på deras trådlösa nätverk. Det är ganska bra att kunna komma åt sin bank, maila via outlook och att ha tillgång till det svenska tangentbordet. Gjorde några uppdateringar av bloggen med de lånedatorer som fanns men utan ÅÄÖ så blir det inte så roligt.

Takboxen fungerade utmärkt men frågan är om man inte skulle försöka få tag i en ännu större till nästa år? Nu hade vi ju inte några stolar i vår packning eftersom vi hade fått med dem i husvagnen. Kan vara gott att "klara sig själv".

Elplatta för matlagning skall införskaffas till nästa år. Nu använde vi kompisarnas men det hade känts bra att ha en egen.

Venedig är jättefint och jag åker gärna dit igen. Att traska omkring lite planlöst så som vi gjorde var jätteroligt. Varenda gränd (nästan i varje fall) är ju fin. vi åkte heller inte någon gondol så det har vi också kvar att göra.

Ferrari har jag ju besökt nu så det behöver jag ju kanske inte återse men det finns ju andra italienska bilmärken... Fotboll skulle jag också kunna tänka mig att gå på. Har inget behov att flänga runt och se en massa saker men det är ju trevligt med ett avbrott i badandet ibland. Vill man "göra saker" så finns det massor att hitta på och att se.

Hemresan kan göras bra mycket bättre än vad vi gjorde. Hade vi sett till att komma iväg vid tiotiden så hade jag inte behövt köra så fort och vi hade ändå varit framme i Kassel ett par timmar tidigare på kvällen. Detta hade i sin tur inneburit att vi hade kommit iväg tidigare på morgonen dag två och att vi därigenom också hade hunnit ända hem. En hotellnatt mindre är ju faktiskt en sparad tusenlapp rätt i fickan.

Pengar ja, vi har ännu inte hunnit summera alla kostnader då alla räkningar ännu inte har kommit men campingen kostade nästan 14000, motell gick på 2000, bensinen knappt 7000 plus väg och färjeavgifter på 2000 till. Så 25000 totalt hittils. Därtil kommer då allt man har köpt som mat, entréer och resturangbesök. Vi hade ju bränt en del pengar även om vi var hemma dessa fyra veckor (äta måste man ju göra ändå) så egentligen är nog merkostnaden de ovan nämnda 25000 och det är inte så mycket om man betänker att vi var borta hemifrån fyra veckor.

Nästa år åker vi igen men det kanske ändå inte blir med tält. Min svärfar, som har en stor fin husvagn, verkar nämligen lite intresserad. Vi får ta och bearbeta honom lite under hösten. Skulle det bli så att vi drar ner hans vagn så är helt plötsligt upplägget ovan tillbaka på ruta noll igen eftersom man har så skilda förutsättningar mellan husvagn och tält. men det får vi ta när det kommer. Om det kommer...

Upptäckte ett hål i trottoaren...

...utanför mitt hus. Hålet var lagom stort för att en fot skulle gå ner. Ringde kommunen och påpekade detta. Mindre än en timme senare är hålet lagat. Vilken service! Till råga på allt så tackade gubbarna mig också för att jag hade ringt. De hade nog inte så värst mycket att göra och var väl glada att få åka ut lite...

Italienresan, Hemfärd

Efter att ha rivit tält och packat bilen tog vi oss en sista dusch på campingen innan vi gav oss iväg. Tyvärr drog klockan iväg en hel del så den var strax före ett på dagen innan vi rullade. Eftersom dagsmålet var Kassel i Tyskland 109 mil bort så tvingades jag köra på friskt. Italienska motorvägen avverkades ganska snabbt:Precis efter gränsen in i Österrike (Brennerpasset) stannade vi för att käka middag. Detta är utsikten från fönstret vid vårt bord. Kolla in molnen som går under oss:


Vi kom fram till Motellet i Kassel strax efter tolv på kvällen. Innan vi kom i säng så hann klockan bli ett. Dag två var jag riktigt seg efter all bilkörning plus det sena sänggåendet så vi kom inte iväg från motellet förrän vid tiotiden. Efterhand som timmarna och milen flöt iväg under dag två så insåg vi (efter en mindre felkörning på 10 mil...) att vi inte skulle komma hem förrän vid tretiden på natten. Vi beslöt därför att lägga in ytterligare en övernattning så fort vi kommit över till Sverige. Dock fanns det inga lediga hotell för än Scandic i Helsingborg så vi fick boka in oss där. Så här ser Öresundsbron ut "by night": 


Inget mer speciellt inträffade nu på hemvägen så efter att ha intagit Svensk hotellfrukost åkte vi vidare hem.

RSS 2.0