Så där ja... Fixat! 2


Så där ja... Fixat!


Har provat på Curling idag...

... och det är bra mycket svårare än det ser ut. Som jag hittills har sett på det så har det verkat vara mer av ett sällskapsspel än en sport. Det tycker jag inte längre.

Vi var ett ett stort gäng från jobbet som vid fyratiden stack iväg till den lokala curlinghallen där vi först fick en introduktion till spelet och sedan var det dax att spela själva. Det är helt otroligt svårt att hålla balansen med all tyngd på den ena foten (den man glider på) medans man samtidigt skall sikta och skruva stenen. Till råga på allt skall man också ha lagom med fart. Det underlättar helt klart om man är smidig och har bra balans, vilket alltså inte stämmer in på mig. Jag är lika vig som ett kylskåp men det var kul att ha provat och man får också en större förståelse för spelet nu när man ser det på TV i OS. 

En hård dag senare...

...doftar huset svagt av klorin och rengöringsmedel. Mycket trevligare nu! :)

Miljötips från Pripps

Allt var inte bättre förr...


Slamsugarbilen...

... har just åkt efter att ha spolat loss proppen med högtryck. Herre dj-r vilket tryck det var i den. Nu har jag en del städning att ta tag i, det sprutade nämligen hejvilt ur rensluckan! Om någon vänlig själ vill hjälpa till med denna "trevliga" syssla så är det bara att komma förbi... ;)

Jag skall nu fira att proppen är loss genom att gå på toa!

Rensade i avloppsrören idag...

... och det slutade inte bra. Det är nu nämligen helt stopp! Har haft hit en maskin, som vi lånade av en rörmockare, med mer än 10 meter rensband men det hjälpte inte. Hur löser man detta nu då med en barnfamilj utan avlopp? Min farsa lånade en portapotti (husvagnstoalett) av några bekanta så att vi klarar de akuta behoven. Kvällen matlagning uteblev och det fick bli hämtpizza, sedan åkte vi till mina föräldrar och duschade. Imorgon ringer jag efter slamsugning och hoppas på att det löser det hela...

En tankenöt?

Lite hjärngympa medans vi väntar på att det skall sluta snöa...

Om:
2 + 3 = 10
7 + 2 = 63
6 + 5 = 66
8 + 4 = 96

Då är:
9 + 7 = ????

Så det snöar!

Har skottat snö i flera timmar (inget behov av något gym idag). Tar nu igen mig inför (eller rättare sagt drar mig för) att rensa avloppet. Håller på att bli stopp och det bubblar i toa när man spolar i handfatet. Kanske väntar tills i morgon ändå...

Snacka om UPPfart!

Man får nog ta lite sats...


Bloggen fyllde två år igår!

Tiden går... riktigt snabbt! Känns inte som länge sedan alls men jag har faktiskt hunnit med 1090 inlägg (inklusive detta). För visso är det en hel del roliga bilder av dessa men tycker ändå att det är rätt så mycket. Ett snitt på 1,5 inlägg om dagen betyder att jag hållit den någorlunda aktiv även om det varit perioder då det gått lite trögt.

Grattis i efterskott Bloggen!

Hemma idag eftersom det är torsdag...

... och om ett par timmar kommer farsan hit för att hjälpa mig att skotta av taket på uterummet och carporten. Det lovas ju rejält med nysnö och det är redan en försvarlig mängd med snö som ligger på dessa tak, framförallt på det något flacka uterumstaket. Snön är nog rejält tung också. Får se det som ett träningspass...

Microsoft Word, Homie Edition?


Körde roddmaskin...

... idag igen, jag gillar verkligen den "apparaten". Så enkel men samtidigt så effektiv och den blir vad man gör den till. Tar man i lite hårdare kroknar man snabbt samtidigt som man återhämtar sig om man bara lugnar ner tempot lite. Muskler och kondis på samma gång!

En lite rolig anekdot om roddmaskin är att min kompis plastdotter är duktig på riktig rodd men hon är bara 17 år och ganska klent byggd, åtminstonne är det vad man tror... Hur som helst så tyckte kompisen för ett år sedan (då hon ännu inte fyllt 16) att han var i hyfsad kondis och att han som en hyfsat muskulös 38 årig man borde spöa en liten roddartjej, i alla fall på en kortare distans.

De körde på var sin roddmaskin och skulle ro till en viss distans. Hon följde honom precis och så fort han ökade så härmade hon efter tills hon såg att han låg på max då hon bara drog ifrån honom utan att ens anstränga sig. Han hade inte en chans, utan hon lekte verkligen med honom. Den ende som egentligen trodde att han hade en chans var han själv...

Tjejen är för övrigt nu med landslaget och kommer med stor sannorlikhet att vara med i London OS...

Mysigt!


Sonen som inte ville äta...

... upp middagsmaten smet från middagsbordet. Eftersom han borde vara hungrig lät vi hans tallrik stå kvar när vi dukade av. En lite stund senare kommer han gående med en glass. Går ut i köket och konstaterar att han fått upp frysen, trots barnlås, tagit ut glassen och stäng igen (inklusive barnlåset!). Påhittig lite kille!

Vi tog ifrån honom glassen och sade att om han åt upp maten så kunde alla få varsin glass som efterätt. Det ville han verkligen inte vara med om, han blev jättearg. En liten stund senare såg jag honom komma ut från köket och gick dit för att se vad han gjort i förhoppning om att han ätit upp maten. Min första tanke var att han varit duktig och ätit upp för att sedan duka av eftersom tallriken var bort från bordet. kunde dock inte se den på diskbänken vilket hade varit det normala. Får nu se att grytskåpet står lite på glänt och jag kikar in. Gissa en gång vad som stod därt inne? Just det, han hade tänkt finta bort oss så att han kunde få glass...

Samtidigt som man fick spela lite arg så kan man inte låta bli att skratta åt det inombords!

Ölmissbruk!


Resan till Svenska Rallyt...

... avlöpte på bästa sätt. Alla var jättenöjda och jag har fått många tack idag, båda personligen och via mail. Det är alltid skoj att få lite cred för allt jobb man har lagt ned.

Det fanns mängder med saker som hade kunnat gå fel men med lite tur och skicklighet så hann vi med vårt hårt pressade tidsschema, i princip låg vi på minuten hela dagen. Vädret var också helt kanon med gnistrande solsken hela dagen och stjärnklart på kvällssträckan i Hagfors.

Det var en riktigt lång dag men den kändes aldrig jobbig utan det blev bara bättre och bättre stämning. Lite jobbigt var det dock dagen efter. Jag drack inte så värst mycket själv men med tanke på att vi höll igång från före elva på dagen tills midnatt så blev det ändå en försvarlig mängd alkohol totalt sett. Dumt nog så drack jag också bara alkohohaltiga drycker eller kaffe under hela resan. Jag får nog skylla söndagens illamående på detta...

Appropå försvarlig mängd med alkohol så var vi var 36 personer med på resan och alla drack inte men vi lyckades ändå med konststycket att få i oss hela 14 lock med starköl (halvlitrar) och fyra flaskor snaps. Hela bussen var full med tomburkar... :)

Förkylningen håller i sig...

... men jag hoppas att jag blir lite bättre till i morgon. Får ta det lite lugnt med ölen i morgon för säkerhets skull. Som reseledare förväntas man ju ändå vara "städad"...


Svenska Rallyt imorgon!

Skall upp tidigt i morgon för att vara "reseledare" på en bussresa till Värmland. Det blir en heldagsaktivitet som kommer att vara ganska krävande då man skall underhålla 36 personer (arbetskompisar/kunder) från morgon till kväll och vi har utlovat att ta hand om dem hela vägen med allt vad det innebär av transporter, rally & mat (samt en hel del öl...). Då vi lägger rejält med pengar på det här så jag hoppas att det blir uppskattat. Med tanke på vad det kostar fattar jag fortfarande inte att chefen gick med på mitt förslag.... Det skall hur som helst bli grymt kul med rally!


Detaljer som förstör en bild_2


Detaljer som förstör en bild


Magen är bättre idag...

... men jag under natten har en rejäl förkylning brytit ut. Är helt täppt i näsan och har ont i halsen, tur att man är är hemma idag ändå. Hoppas det går över lika snabbt som det kom för jag skall upp på Svenska Rallyt på lördag. Är till råga på allt arrangör för en bussresa dit med våra kunder...

Frisörhumor 3 (sista)


Kvinnan med Sveriges risigaste hår...

...och fulaste frisyr, Elisabeth Höglund meddelar i AB att hon fått sparken från TV4 (medans kanalen säger att hon tagit "time out"...).

Jag får medge att jag hade fel när jag hävdade att hon inte skulle få något nytt jobb men nu måste det väl ändå vara färdigt i rutan? Hur tänkte TV4 när man tog in henne? Att hon skulle locka pensionärer att se på "Förkväll"? Tittar inte på detta program annars men råkade få på programmet tidigare i veckan när Clabbe var där och hon skulle intervjua honom. Jag skämdes å hennes vägnar för hon hade ganska löjliga frågor och jag tyckte hon var allmänt pinsam/rörig. Gå i pension!

Finn ett fel:

Har tränat idag och jag har nu...

... ont i magen av träningen. Körde rejält på roddmaskinen och den tog nog mer än jag anade. Körde Yello i lurarna så jag fick in en perfekt takt och körde mycket längre än vad jag hade planerat. Yello passade grymt bra till just roddmaskin men kanske lite för bra som sagt. Lär ha rejäl träningsvärk i morgon.

Frisörhumor 2


Skulle ha varit till gymmet...

... men det blev sent och jag hade en rejäl huvudvärk så det blev två Panodil och en långpromenad istället. 55 minuter i snabb takt på snömoddiga cykelbanor och vägar blev det innan jag var hemma igen. Kommer att kännas i rumpan i morgon tror jag (känns redan lite grann...), man får en ganska spänd gångstil när man skall hålla balansen på ett sådant underlag. Det var ganska kallt ute (iofs bara -2 på mätaren men ganska rå luft) så man fick hålla upp tempot för att inte bli kall.

Känns ganska bra just nu. Jag fick motion, huvudvärken är borta och jag har kraftigt rosiga kinder...

Frisörhumor


Såg melodifestivalen men...

... sicken dålig omgång det var. Hoppas det blir bättre i fortsättningen, tyckte egentligen inte att en enda låt var värdig att gå vidare. Om jag måste välja en så blir det nog den med Salem El Fakir, den var minst dålig...

Återanvändning?


Bara jag och sonen...

... är hemma ikväll. Sambon är på tjejkväll i grannstaden och dottern sover över hos kusinen. Sonen sover sedan två timmar och jag gör absolut ingenting. Bara skit på TV trots att man har över hundra kanaler att välja på. Fredagsmyset bestod i dag av att jag avnjöt en Chimay Bleu (blå) för mig själv... God öl men i övrigt tråkigt som att kolla på färg som torkar.

Surfar en stund till och går sedan och lägger mig. Höjdarkväll det här...

Hemma hela dagen idag...

... då jag gjort upp att jobba fyra dagar á fem timmar per vecka med torsdagar lediga. Att det blev just torsdag beror på att det inte finns några fasta möten inplanerade denna dag.

Så nu njuter jag av att vara ledig. Sov 7 och en halv timme i natt plus att jag lyckades somna om en liten stund på morgonen efter att sambon gått upp. Har därmed sovit 8 timmar och det kan jag inte minnas när jag senast gjorde. Man skulle ju kunna tro att jag är utvilad nu då men det är jag inte, tvärtom är jag jättetrött.

Nu skall jag ta vara på min lediga tid och röja upp i köket. Sedan skall jag gå till gymmet för första gången på evigheter. Minns faktiskt inte ens när jag sist var där...

Kom sent till jobbet, ...

... precis som planerat och åkte hem tidigt. Känner mig stressad över att få jobba så lite... Har ju bara gått två dagar så jag får väl naturligtvis ge det ett tag till, men konstigt är det.

"Sjukskriven på halvtid", så...

... lyder dagens dom. Det var inte vad jag var beredd på eller ville inte men läkaren sade att det avgjorde hon och inte jag. Tuff tjej!

Det var inte roligt alls att åka till jobbet efteråt och berätta för chefen och kollegorna. Kände mig som en riktig svikare som lastar över problem på andra men nu är det gjort och det känns ganska bra. Jag skall jobba halvtid i tre veckor och därefter 75% i en månad. Med tanke på att jag har jobbat i princip 120% då länge jag kan minnas så kommer det minst sagt att vara annorlunda ett tag framöver...

Fyra timmars resande...

... för att jobba sex timmar. Inte kul alls!

I natt somnade jag inte förrän vid två-tiden (gick och lade mig före elva...) så när klockan ringde så stängde jag helt enkelt av den eftersom jag visste att jag inte skulle samåka med någon. När jag väl kom iväg så tog det mig två timmar att komma fram pga all snömodd och att trafiken sniglade sig fram.

Hade bestämt mig redan tidigare på dagen för att åka hem vid halv fem (trots att jag har massor att göra på jobbet) men inte kom man hem speciellt tidigt för det. Halvvägs hem så stod trafiken helt still i 40 minuter pga av att några vägarbetare bestämt sig för att dra ihop två filer till en mitt i rusningstrafiken. När jag äntligen kom så långt fram i kön att jag kunde passera stod det två gubbar med händerna i fickorna och pratade med varandra på den del av vägen som de spärrat av med hjälp av sin lastbil. Inte en skymt av varför de gjort det och de verkade inte heller bry sig om det kaos de skapat. Idioter! 

Överlast? 9


RSS 2.0