Inköp nummer ett på listan...

... har gjorts idag inför årets Italienresa. En ny självuppblåsande luftmadrass från Jysk blev det. Hade egentligen tänkt att vänta tills nästa månad med inköp pga alla räkningar vi fick denna månad men de var rea på den så vi ville inte vänta. Det är samma typ av madrass som vi köpte för två år sedan men en av dem gick sönder litegrann (en "innervägg" i madrassen har gått av så det är en bula på den) precis innan vi åkte hem i fjol. Luftmadrass låter förresten lite nedvärderande, det här är mer en "luftsäng" då den är 99 bred, 190 lång och 47 hög. Kompletterad med en vanlig bäddmadrass är det som vilken säng som helst att sova i.

Nu fattas det ett par "femläges-stolar", vacumpåsar (för at kunna packa handdukar och sånt extra utrymmessnålt) och en extra elektrisk kylbag så är vi nog färdigshoppade. Stolar köpte vi redan till förra året men de gick sönder så vi lämnade tillbaka dem när vi kom hem och el-kylbag har vi redan en men den gick dygnet runt i nästan fyra veckor förra resan så vi vågar inte lita på att den håller en resa till plus att det kan vara bra att ha en som bara är för drycker så att man slipper öppna den andra där man har maten och hela tiden fylla på med varma flaskor som man vill ha kylda.

Såg att jag tog fel på dag...

... för HV71's match mot Färjestad i inlägget nedan. Det är ju först i morgon det hela brakar loss. Heja HV!

Sonen hade feber igen...

... nu när vi lade honom så han och jag blir hemma även i morgon. Ganska skönt faktiskt att få en paus i tilvaron nu när han inte är jättesjuk (så att man slipper torka spyor och sånt menar jag...). Det sägs att det skall bli bra väder imorgon så en promenad in till centrum står nog på schemat i så fall. Lika bra att göra det bästa av situationen när man ändå är hemma!

Lika som bär, Robert & Daniel!

   
  
 

VAB'ar idag...

... och tar hand om min tvååring. Han hade feber igår kväll men inte idag på morgonen. Nu är det mest snorigheten och tröttheten som märks (han ligger och sover nu...). Hemma från dagis får han vara och idag är det jag som sköter om honom, imorgon vet vi inte hur det blir än.

När man sitter i knipa...... och man ropar på hjälp...

 ...så är det inte alltid så att de som kommer är där för att hjälpa dig.


Jo, vi håller ju på HV71 allihop...

 så imorgon kväll så sitter vi väl bänkade framför TV'n igen?

Det är en nackdel för oss HV-fans att vi "alltid" går så långt i slutspelen, man får ju lägga så mycket tid framför dumburken. Vore det inte lika bra att vi fick spela finalen direkt istället?

Ni vet när man inte kan somna...

... fast man måste eftersom man snart skall upp igen? Inte? Jag vet däremot. I natt somnade jag klockan 03:00. Två timmar och en kvart senare ringde väckarklockan...

Jag kom inte i säng förrän sent, runt midnatt, mest beroende på att jag inte kände mig så värst trött under kvällen. När jag väl lade mig låg det två högljudda snarkare i sängen. Sonen och sambon är halvsjuka med halsont och är snoriga. Sonen ville tydligen inte sova i sin egen säng utan föredrog vår. Vid tvåtiden bar jag in sonen i hans egen säng så att jag bara hade en snarkare att lyssna på men jag somnade inte för det.

När man ligger så där vill man inget hellre än att somna men i och med att klockan tickar på så stressar man upp sig för att det blir mindre och mindre tid kvar att sova på och då somnar man definitivt inte. Till slut vid halv tre gick jag upp och läste en biltidning i en halvtimma innan jag lade mig igen och lyckades då faktiskt somna.

Har varit som en zombie idag och det var tur att det inte var min tur att köra till jobbet. I morgon måste jag vara hemma med sonen som har haft feber ikväll, förhoppningsvis får jag lite sovmorgon då som kompensation för föregående natt.

Vart var min gamla kompis John Blund i natt när man behövde honom?

Någon lade just beslag på ditt "Kodak moment"! (7)


Min söndagskväll...

... bestod i att vika och hänga tvätt samt köra tvättmaskiner (vi har två stycken så det blir snabbt mycket tvätt). Tur man har satt upp en stereo i källaren utanför tvättstugan så att man kan få lite underhållning. Som "tvätthängarmusik" körde jag Depeche Mode's Playing the angel. Perfekt musik för det!Någon lade just beslag på ditt "Kodak moment"! (6)


Kom precis hem...

... efter att ha spenderat kvällen hos några vänner. Det var dem vi hängde på förra året ner till Venedig. Vi åker ju i år igen då det blir vårt andra år men kompisarnas femte år. Vi planerade lite inför årets resa men det mesta kommer att bli som förra året.  Vi skall bara trimma ner packningen lite då vi hade med oss för mycket saker sist.

Gonatt!


Åt just en macka...

... med Drömsill och sköljde ner den med en Staropramen. Så gott! Sambon och dottern är "på stan" för att handla byxor åt dottern, sonen ligger och sover och jag själv njuter av lugnet och min macka...

Drömsill 260g 

Någon lade just beslag på ditt "Kodak moment"! (5)


12 veckor kvar...

... till midsommar idag och sommartid börjar att gälla på söndag. Lite svårt att tro när jag tittar ut genom kontorsfönstret på en snötäckt gräsmatta...   :-(

Jag får trösta mig med att det  bara är 85 dagar kvar till avfärd mot sol och bad på utanför Venedig. Om 88 dagar vid den här tiden på dagen så har jag badat och solat i någon timme samt påbörjat uppvätskningen medelst en iskall Bacardi Breezer...   ;-)

Har svårt att hinna med...

... att blogga, träna, fixa hemma, träffa mina barn, äta ihop med min familj, dvs sådant som räknas till ett normalt liv. Jobbar övertid för jämnan tycker jag och ihop med de dagliga tre timmarnas jobbpendlande så blir det ingen tid över. Går upp kvart över fem på morgonen, åker till jobbet och kommer hem vid åtta på kvällen när barnen har lagt sig. Jag äter då resterna efter familjens middag, ser på TV eller slösurfar två timmar innan det är sängdax igen. Jag gillar det inte själv och min sambo gör det definitivt inte eftersom hon får ta hela smällen där hemma. Kollade bakåt och kom fram till att jag jobbat i snitt nästan två timmar över varje dag under de sex senaste veckorna.

Författade igår ett mail till min närmaste chef (med kopia till hans chef) där jag i slutklämmen skrev detta:

"Jag förväntas leverera två personers jobb då Nnnnnnnnn går hem på fredag nästa vecka. Det är ju inte så att jag och Nnnnnnnnn har haft 50%-iga tjänster och någon jobbsplit för mitt ansvarsområde har jag inte hört talas om annat än att Zzzzzzzzz'orna och Wwwwww försvinner till år 2010 men vi är ju inte riktigt där än. Jag är bara en människa och jag lovar att göra så gott jag kan men jag tänker inte knäcka mig för detta. Vill redan nu avisera att jag framöver, av familjeskäl, inte kommer att kunna jobba så mycket som jag hittils har gjort. Att ha kvar min familj har högre prioritet än att jobba övertid.

Vad som förväntas av mig vet jag redan men jag behöver snabbt veta HUR jag inom min normala arbetstid skall kunna genomföra detta."

Chefen kom sättande och ville ha ett möte på stående fot. Vi satte oss ner i en halvtimme och fick pratat igenom min situation. Det kunde han kanske ha tänkt på själv tycker man...  I samband med att man reducerar personalen med 50% på ett projekt bör man väl förvissa sig om de som blir kvar är "med på tåget". Jag kan inte säga att det lättade min arbetssituation att ha pratat med chefen men nu vet han min inställning. Övertid kommer det att bli ändå men jag kommer att vara restriktiv med det och istället tala om att jag inte kommer att kunna fixa vissa saker inom utsatt tid. Hittils har jag alltid kört stilen "att jag fixar det själv" eftersom det är enklast för alla men nu är gränsen nådd och passerad för vad jag vill vara med om.


Fredag!

THE VIBRATOR

As a woman passed her daughter's closed bedroom door, she heard a strange buzzing noise coming from within. Opening the door, she observed her daughter with a vibrator.

Shocked, she asked: 'what in the world are you doing?'

The daughter replied: 'mom, I'm thirty-five years old, unmarried, and this thing is about as close as I'll ever get to a husband. Please, go away and leave me alone.'

The next day, the girl's father heard the same buzz coming from the other side of the closed bedroom door. Upon entering the room, he observed his daughter making passionate love to her vibrator.

To his query as to what she was doing, the daughter said: 'dad I'm thirty-five, unmarried, and this thing is about as close as I'll ever get to a husband. Please, go away and leave me alone.'

A couple days later, the wife came home from a shopping trip, placed the groceries on the kitchen counter, and heard that buzzing noise coming from, of all places, the living room. She entered that area and observed her husband sitting on the couch, downing a cold beer, and staring at the TV.

The vibrator was next to him on the couch, buzzing like crazy.

The wife asked: 'What the f**k are you doing?'

The husband replied: 'I'm watching football with my son-in-law.'


HV71 vann!

Nu kan jag sova lugnt i natt...

Gonatt!


Lönen kom idag...

... och jag fick några tusenlappar mer än jag hade befarat tack vare övertid. Så nu kan vi betala räkningarna och äta denna månaden också. Jippie! Några andra utsvävningar än så lär det dock inte bli tal om...

Skickade idag nedanstående datorlexikon...

... till gubbarna i älgjaktlaget då de är Norrlänningar och det var ett tag sedan vi hördes av. Nu väntar jag på en reaktion som, om jag känner dem rätt, kommer innehålla något om oss "Sörlänningar". Det är kul med lite tjöt med gubbarna och man måste odla sina kontakter...

Datorlexikon


Jag har stora blåsor i mina tjänstemannahänder...

... efter dagens trädgårdsarbete. Farsan var här och vi klippte lite i tujahäcken, tog bort gamla buskar, klippte ner rosor och ansade fruktträd. Vi höll förvisso på i flera timmar men jag räknade inte med blåsor då jag faktiskt hade handskar på mig nästan hela tiden. Mina händer är väl för vana med tangentbord för att palla en dag med sekatören...

Utöver blåsorna så kommer jag också att känna av klättrandet i päronträdet i morgon i form av träningsvärk. Ryggen säger redan ifrån.

Även om man åker på lite skador så är det ändå ganska kul att göra detta en gång om året. Efteråt så känner man också att man har gjort lite nytta då det blir ganska fint i trädgården.

Nej, nu är det sängen som gäller så att man är fräsch i morgon. Bara två dagar kvar på min kurs nu...


Någon lade just beslag på ditt "Kodak moment"! (4)


Det här blir en tuff månad...

... upptäckte jag nyss. Matade in räkningar på så mycket pengar att det svindlar lite, räkningarna har tydligen hopat sig till denna månad. Utöver "det vanliga" så har sambon köpt mängder av studielitteratur, helårspremie skall betalas för en av bilförsäkringarna och vi har dessutom servat bägge bilarna. Tur man har lite undanstoppat så vi slipper svälta...

Kan inte påminna mig att vi någonsin haft så här stora utgifter en enskild månad. Sambon drar ju inte in några pengar förrutom studiebidrag & lån. Själv vet inte vad jag får i lön denna månad då jag haft VAB men all övertid måste ju synas i kuvertet kan man hoppas.

Tidningar och deras rubriksättning............

Sydsvenska Dagbladet:

Våldtäktsman dömd till 2 år i Eslöv

(Fy för att behöva tillbringa 2 år i Eslöv!)
21-åringen anhölls misstänkt för grov stöld av åklagare.

(Åklagare är hett eftertraktade på Svarta börsen har jag hört!)


Nordvästra Skånes Tidningar:

Mannen dog medan kvinnan avled.

(Och skillnaden är...?!)


Örebrokuriren:

Gynekolog hittade knarkgömma.

(Var undrar man genast?!)


Svenska Dagbladet:

Färre gökar i södra Sverige.

(Vilket låter märkligt med tanke på hur många barn som fötts hittills i år!)
Ingen av de omkomna hade livshotande skador

(Istället dog de av...??)


Upsala Nya Tidning:
Högsta Domstolen prövar manlig omskärelse.

(Tur att man inte är anställd där...)


Bergslagsposten:

Inga spår efter skidåkare.

(Han måste ha flugit fram)
Huset som brann ned till grunden blev totalförstört.

(Nähä...?)


Ölandsbladet:

Mindre poliser till Borgholm.

(Vad är maxlängden?)


Helsingborgs Dagblad:

Vi skriver alt dåligare.

(Det jör vi vel inte!)


Dagens Nyheter:

Audis dieselversion av A8 imponerar med sin låga bensinförbrukning.

(Inte undra på!!)


Expressen:

Svältdöd blir vardagsmat.

(Vad blir då festmat?)


Dagen:

Lam pojke bortsprungen.

(Hur lam var han sa du?)


Aftonbladet:

Arbetslösa har rätt till dagisplats.

(Då är de ju åtminstone sysselsatta!)

Polisen grep torsk i fiskhamnen.

(Var hittar man annars torsk?)

Storgråtande bedyrade den 30-åriga porrstjärnan sin oskuld.

(Yeah right!)


Östersundsposten:

Krockade med älg på motorcykel.

(Åker älgar motorcykel...?)

Metro:

Yrkesmördare misstänkt för mord.

(Vadå, han gjorde ju bara sitt jobb !!)

Tre greps för våldtäkt på Finlandsfärja.

(Hur stor är sannolikheten att det finns TRE män som tänder på Finlandsfärjor??)Fick ovanstående mig tillsänt i ett mail så jag vet inte att de är helt sanna men troligtvis är de väl det...


Betalar räkningar...

... och läser kommentarer på min blogg. Räkningarna är en ursäkt för att få sitta ostört vid datorn mitt på dagen...

Tog en liten bloggpaus från i onsdags fram tills nu. Det var inget planerat men det bara blev så. I torsdags kom jag inte hem från jobbet förrän vid halv tio på kvällen och då är inte bloggen första prioritet när man skall upp igen mindre än åtta timmar senare. I går kväll var jag så trött att jag knappt inte orkade hålla mig vaken. Soffmys med familjen var allt jag kom mig för...

Men nu är jag tillbaka! Vet inte vad jag skall skriva om men ändå...

Någon lade just beslag på ditt "Kodak moment"! (3)


Kors i taket!

Jag kom iväg i bra tid från jobbet idag. Hade förvisso gjort mer än mina ordinarie åtta timmar men vi skall jobba över igen redan imorgon kväll så det kändes ganska bra att för en gångs skull få komma hem medans det fortfarande var ljust ute. Litegrann kändes det faktiskt som om jag smet från jobbet, så van har man blivit med att jobba över...
 
Nu skall jag bara försöka se till att komma i säng i någorlunda tid också så har man fått ut en bonus för morgondagen också. Det brukar dock vara lättare sagt än gjort, jag har nämligen en osviklig förmåga att sitta och surfa vid läggdax. Nu fick jag dock bloggat ett par timmar tidigare än vanligt så det är ju en bra start åtminnstone...

Någon lade just beslag på ditt "Kodak moment"! (2)


En liten parlör...

... att ha med sig om någon av er någonsin skulle få för er att gå TCe eller Catia V5 utbildning och ni får samma lärare som jag har. Idag roade jag mig med att skriva upp en del lustigheter :

Det e pra = Det är bra
Sännas = Kännas
Sicka = Skicka
Sift = Shift
Vassego = Varsågod
pt-fil = bt-fil
Multi-sexion = Multi-sektion
Press-upp = Dress-up
Refressa = "Re-fresha" (i meningen att uppdatera)

Som ni förstår bryter läraren kraftigt på finska. Ibland leder det till komplikationer, som i fallet ovan med pt-fil/bt-fil. Vi blir muntligen ombedda att söka efter en fil med begynnelsen "pt". Tror ni vi hittade någon sådan fil?

Kul hade vi i varje fall...

Någon lade just beslag på ditt "Kodak moment"!


Angående "Tingelin" här nedan.

Låten är riktigt kul men sketchen innan tyckte jag däremot inte var så bra. Men, nu förstod man helt plötsligt vad syftet var med allt tjat om Tingeling i de andra programmen. Då var det också lite halvtrist men nu blev det ju lysande. Att personal vid Rysslands ambassad tog illa vid sig bevisar bara att de inte har någon humor.

"From the Globen till Beijing, let me see your booty swing!"

Tingelin!


Kom just hem...

... från en lång dag på jobbet. Först går man kurs en heldag och sedan dras man in i ett spontant "krismöte" på vägen hem. Nu handlade krisen om vår brist på resurser så jag valde att stanna kvar då det i högsta grad även berör mig själv. Vi är rätt så många nu som har upp över öronen att göra och nu upptäckte vi dessutom ett nytt problem som kommer att kräva ett stort antal mantimmar framöver. Uppgivenheten och känslan ov otillräcklighet börjar sprida sig. Tyvärr är det  snarare mer neddragningar än förstärkningar vi har att vänta oss.

Det pratas hela tiden om att vi måste kämpa för överleva de närmaste nio till tolv månaderna. Om vi nu lyckas med det, hur skall vi då orka därefter om vi bränner ut oss nu?


Varför betala när man kan få saker gratis?


Girigbuken har fått ett ansikte...

... och det ser ut så här:
 


Annika Falkengren höjde sin lön från sju miljoner om året till nio för att kompensera utebliven bonus nu när SE-banken går dåligt. Visst är det underbart att vissa kan bestämma sina egna löner?

Efter allt ståhej skall hon (och hennes styrelsekollegor) nu avstå denna löneökning. Stackare! Ursäkta språket men hur f-n kan någon vara värd sju mijoner i årslön? Är det lön efter prestation eller passar de bara på och skor de sig för att de kan? Jag tjänar själv inte dåligt och jag betvivlar starkt att hon och hennes gelikar gör en insats som motsvarar 20 personer av min kaliber...


Foto tagit vid precis rätt tillfälle!


Börjar få grepp...

... på det som min kurs handlar om. Idag föll en hel del pusselbitar på plats men jag undrar fortfarande varför man måste krångla till allt så?

Man tar idrift ett helt nytt datasystem som består av ett myller av nivåer, undermenyer, flikar, filter och applikationer utan ett uns av logik eller mönster. Man lär sig det enbart genom att själv göra de olika momenten under överinseende av en lärare och vet därigenom, efter några repetioner vart man skall gå för att göra just detta men man har ingen aning om vart man skall gå in om man vill göra något nytt som man inte har gjort tidigare.

Systemet klarar dessutom bara engelska. Det är helt OK för mig att använda mig av engelska språket, det finns många andra program som också är så men det speciella med detta program är att det krashar om man som användare råkar komma åt en tangent med en svensk bokstav. Om man tex vill slå in ett "L" och gör det lite oförsiktigt så att man kommer åt "Ö" dör hela programmet och man måste starta om det. Det tar 15 minuter...

Det värsta är att alla bara accepterar detta system pga av att ägarna använder det och säger att vi skall ha det. När man ställer sig frågande säger de till en "att man vänjer sig snart"...

Hallå, det är 2009! En "vanlig" produkt som inte har en lättfattligt användargränssnitt kan inte säljas. Om man skall försöka sig på en liknelse med en mobiltelefon så hade det krävts besök i fyra olika menyer, där man skall kryssa för olika saker och fylla i koder på varje, för att kunna börja slå det telefonnummer man vill ringa och att man för att få apparaten att koppla upp samtalet måste du bekräfta att du slagit rätt nummer tre gånger i följd. När du sedan pratat färdigt måste du ta hela processen baklänges igen för att koppla ner. Allt detta har dessutom skett om du har haft turen att inte telefonen har krashat under tiden så att du måste starta om den, vilket sker flera gånger om dagen.

En sådan telefon skulle inte en enda människa köpa men på min arbetsplats sitter det idag hundratals personer och jobbar på det sättet...Så ja, nu har jag skrivit av mig lite frustration. Nu känns det bättre.

Fail: Man tager vad man haver (tydligen...).


Sonen är något bättre,...

... det stoppade vid två spyor igår kväll. Han sov sedan hela natten occh har druckit vätskeersättnin, majsvälling och blåbärssoppa hela dagen. Lös i magen är han men han verkar må bra. Han kommer att vara hemma resten av veckan, storasyster lika så även om hon inte har några symptom så är det lika bra.

Jag själv har haft "orolig" mage idag. Vet inte om det är samma släng som sonen har eller om jag helt enkelt känner efter extra mycket. För säkerhets skull så körde husmoderskuren med tio pepparkorn i går kväll, i morse och på dagen idag. Har ingen aning om det hjälper men det är tydligen en välspridd metod bland dagispersonal här i stan (enligt svärmor som jobbar där ibland som extra resurs). Om det inte varit för vissa bieffekter så hade jag själv hellre prövat "husfarsmetoden", en åtta whiskey...

Denna klocka går alltid rätt!

Så här funkar den den :
-Man går till puben, beställer en öl och trär kassakvittot över spiken på klockan.


- För att få reda på tiden så läser man på kassakvittot.
-Går inte klockan helt riktigt så beställ en öl till, då är klockan kalibrerad igen.


Så enkelt är det...

Sonen spydde just...

... så vi har tvingats ordnat barnvakt i morgon. Tur man har snälla föräldrar...

Jag kan inte vara hemma eftersom jag då missar min kurs (hur tråkig den än är så kan jag tyvärr inte missa något då jag måste kunna detta så fort kursen är klar och jag skall ta över kollegans arbetsuppgifter, också...) och sambon har ett seminarie med obligatorisk närvaro på högskolan.

Känns inte helt OK att dumpa sina sjuka barn på sina föräldrar men vad skall man göra?

Så här såg det ut...

... dagen då vi började riva, 2008-04-19. Fick kolla datumet då korten togs då jag inte trodde det var så länge sedan. Jag skrev att det tog ett halvår i förra inlägget. Det tog alltså i verkligheten tio månader. Men vi hade väntat på att få det gjort i tio år så i det perpektivet är det inte så lång tid. Hur som helst var det värt det. Kan nu efteråt inte fatta att vi stod ut med ett delat rum och dessa fula vävtapeter. Det är som om man inte ser dem efter ett tag, man förtränger det väl.
Vardagsrummet, det färdiga resultatet!

Kaminen, tapeterna, spottarna, taket, alla högtalare, nyslipade golvet, TV'n, projektorn & filmduken, skåpen, mormors kristallkrona, soffan, soffbordet, mattan, stereoprylarna...

Äntligen är allt klart! Ett halvårs slit har till sist betalat sig. Vi är mer än nöjda!
Har börjat på en kurs idag...

... i det otroligt spännande och sexiga ämnet "TCe" (jo, det skall vara ett litet e). Det står för Team Center Engineering och är ett dokumenthanteringssystem. Kursen är på fem dagar och behövs tydligen för att jag skall kunna sköta mitt jobb framöver anser min chef.

Jag ljög lite ovan (eller kanske ganska mycket...). Det är i verkligheten en riktigt, riktigt dj-la tråkig kurs. Ett dåligt system som krashar hela tiden, dåliga datorer som måste startas om hela tiden, dåliga lokaler utan ventilation, dåliga övningsexempel och en lärare som bryter på finska medans exempel gås igenom i ett huj så att ingen hänger med.

Fattar inte hur jag skall stå ut i fyra dagar till. Tur att det är after work på fredag så man får blåsa rent skallen lite...

Det är happy hour i baren!


Renoveringsbilder. Uppsamlingsrace 3

Överskåp kommer upp. De sitter på distanser en bit ut från väggen så att kablarna kan få plats bakom och så att stereo får plats ovanpå.


TV på plats och undertecknad kopplar in högtalarna.


Första kvällen med TV på väggen.


Överskåpet har här fått ekbeklädnad.


Vår samling av fjärrkontroller har uttökats rejält. 


Och så här ser det ut med prylarna på plats.

Renoveringsbilder. Uppsamlingsrace 2

Vad skall det bli här då månntro? Mycket kablar i varje fall...


Att skarva en HDMI-kabel.


Skarva, skarva, skarva... 19 ledare som är tvinnade och skärmade.


Sluttampen. Skyddshöljen läggs på.


En sista krympslang läggs på. Inte så vackert kanske men den kommer att ligga gömd sedan...

Renoveringsbilder. Uppsamlingsrace 1

Krönlist på plats på "den tillfälliga väggen", taklister lika så i övriga rummet.


Specialarrangemang för att undvika girningar av taklist. Blev nog lite väl mycket dekorationer. Liknar en upp-och-ned-vänd kungakrona...


Filmduken på plats i taket.

Det snöar igen...

... men den här gången smälter det undan allt eftersom flingorna träffar marken. Slask, slask och åter slask.

Håller mig inomhus idag tror jag, det är en sån dag idag. Skall nog tända en brasa i kaminen och lägga mig i soffan med en filt...

Beställde nyss...

... nya klockradioapparater åt oss. Min gamla klockradio lade av en dag för någon månad sedan. Den visade enbart en sjua i displayen och gick inte att ställa in eller ändra. Rotade då fram en gammal klockradio som vi hade liggande i källaren.

Den gamla klockradion fungerde bra ända tills i förra veckan då jag försov jag mig pga att den inte ringde på morgonen. Jag trodde då att det var jag själv som hade gjort något fel även om jag just då inte kunde komma på vad det var och kastade mig iväg till jobbet. På kvällen innan jag lade mig kollade jag allting, den fungerade hur bra som helst och dagen efter så fungerade den som vanligt igen.

I fredags morse var det dock dags igen. Vaknade av att jag behövde gå på toa och kollade till på klockan för att se hur länge det var kvar tills den skulle ringa för att kunna bedömma om jag skulle gå upp eller ligga kvar en stund till. Klockan visar sig då vara två minuter över då den skulle ha ringt! Kollar upp alla inställningar men jag HAR ställt den rätt även denna gång. Nu chansar jag inte en gång till utan nu åker den ut!

Efter att ha sökt runt lite efter apparater som har två väckningstider (praktiskt att inte behöva ställa om vardagstiden om man måste upp på helgen) och som är dimm-bara. Fann en Philipsapparat som både såg bra ut och låg bra till i pris. Köpte en likadan till sambon också när jag ändå handlade, det är snyggast om det ser liksidigt ut på nattduksborden. Hennes är ju dessutom lika gammal som min var så det var väl bara en tidsfråga innan den lade av också.

Såna här apparater blir det:


Det skall börjas i tid...

... och grabbar är alltid grabbar!


Det här var en hård vecka...

... och nu betalar man priset. Är helt slut. Kämpar för att hålla mig vaken men snart är det så sent att det är OK att gå och lägga sig. Skall bli riktigt gott. Gäspar och längtar...

Gripen förlorade just mot Haparanda med uddamålet och åker därmed ut ur elitserien. Lyssnade på sista halvleken via webradion och det piggade ju inte direkt upp mig det heller... :-(

Nu vet vi vad som fanns i slutet på regnbågen!


Det blir bara ett glas, jag lovar...


Övertid igen...

... och hemkomst "mitt-i-natta". Passar på och loggar in här medans jag dricker en kopp kaffe.

Slurp, slurp och där var kaffet slut., tillbaks till jobbet...

Min favorit...

... i årets Melodifestival är utsedd efter att ha varit inne på SVTplay och lyssnat igenom alla bidragen. Sarah Dawn Finer med låten Moving On borde ha gått direkt till final. Mäktig låt som bara blir bättre av att lyssnas på flera gånger!

 

Att han vågar!


Begravningen är avklarad...

... och vi är hemma igen. Kostymen och slipsen åker av och återstoden av dagen kommer nog att avklaras i ett lågt tempo då stämningen är lite fortsatt dämpad.

Begravningscermonin var fin och ledsam som förväntat. Dottern började storböla direkt när kantorn tog ton i första psalmen och slutade inte förrän vi kommit ut ur kapellet. Trodde inte hon skulle reagera så eftersom hon var jätteglad när vi kom dit och hon överöste oss med tusen frågor om döden och begravningar på väg dit. Hon var förväntansfull men det slog om blixtsnabbt. Nu efteråt är hon dock, som tur är, glad igen. Hon har just ritat ett par teckningar där gammelmormor är en ängel och har blivit lovad att få spela WII strax. Det hjälper mot allt...

Själv så hade jag svårt att hålla tillbaka tårarna och förbrukade ett flertal näsdukar. Eftersom jag är en stor och tuff kille måste det ha varit någon som nyligen hackat lök i närheten...

Är hemma klockan 10...

... på en vardag utan att vara sjuk. Känns konstigt på något sätt, som om man har smitit från jobbet. Skall ju på begravning om några timmar och har sökt, samt fått, permission (betald ledighet) för detta så allt är "by the book". Konstigt känns det ändå... 

Jag blev visst utmanad...

... av Piercade convercetjejen så det är väl bäst att anta den då. Here we go:

4 TV-program jag brukar se:  Sopranos (så länge det gick och närhelst jag kan se en repris oavsett kanal), Champions Leauge Fotboll (spelar inte någon roll vem som spelar, jag ser ändå), Nipp/Tuck (så sjuk serie att jag inte kan sluta titta) och Miami Ink (älskar att se när andra tatuerar sig, har dock inga själv).

4 saker jag gjorde igår: Tog god tid på mig på morgonen eftersom jag körde själv, Jobbade, Jobbade över och pendlade.

4 saker jag längtar till: Helgen (så att jag får sova), Italien (åker dit i år igen), Älgjakten i Norrland, När jag får komma hem från jobbet i så god tid att jag kan äta middag ihop med mina barn.

4 saker som står på min önskelista: Att min familj får vara friska, Att det löser sig för fordonsindustrin i Sverige (och då först för Saab), Slippa bli arbetslös, Nytt kök (det nuvarande är så fult att jag skäms för det).

4 saker jag avskyr: Falska människor, Oärlighet, Att jag har så dålig karaktär när det gäller att inte stoppa i sig sötsaker och Ofräscha kroppsodörer (som när någon som inte sett en dusch på månader hamnar bakom en i kön på ICA eller liknande)

4 saker jag tycker om att göra: Vara med mina barn, Fixa med huset, Jaga, Blogga.

4 saker jag åt igår: Macka med messmör, Lunch på jobbet (kommer inte ihåg vad, det var inte speciellt gott i varje fall), Pyttipanna, Gammalt lösgodis jag hittade undanstoppat i köket.

Det är mormors begravning i morgon...

... och jag har permission från jobbet. Klockan 13 skall den närmaste familjen, dvs mina föräldrar, min syster, jag själv, min sambo och vår dotter samlas i ett kapell vid stadens centrala kyrkogård. Efter begravningsgudstjänsten blir det kremering och urnsättning kommer att ske lite senare. Vi måste resa för detta då det skall ske brevid min morfar. De bodde i en annan stad då han dog för 11 år sedan. Mormor flyttade hit först för sex år sedan på vår inrådan då vi hade svårt att se till henne och hjälpa till med huset pga av avståndet. 

Vår son och syrrans son är för små för att förstå något, de är två respektive tre år och får därför vara kvar på sina dagis. Min sambo vill att vår sexåriga dotter skall vara med pga vad som hände henne själv när hon var liten. Hennes farfar dog när hon var lika gammal som vår dotter är nu och hon fick inte vara med på hans begravning. Man talade knappt om att han hade dött, förmodligen i tron att man på så sätt skonade henne från att utsättas för sorg. Resultatet var istället det motsatta, hon grubblade på vad som hade hänt och var mycket ledsen för att hon inte fick ta farväl av sin högt älskade farfar. Han bodde i grannhuset och umgicks dagligen med sitt barnbarn. Att han var hennes idol vid tillfället är en underdrift. Faktum är att hon fortfarande, 30 år senare, påtagligt ofta pratar om sin farfar. Jag säger inget om det då jag vet att minnet av hennes farfar betyder mycket för henne...

Vår dotter hade naturligtvis inte en sådan relation till min mormor då hon var allt för gammal för det men de tyckte mycket om varandra. Fram tills precis innan mormor dog så var hon relativt pigg och var någon av barnen med och hälsade på så blev det riktig fart på henne. Dotterns julgransteckning från besöket vid jul hängde fortfarande kvar på mormors lägehetsdörr när hon dog. När min mamma var där i januari för att ta bort de få julsaker som hade stälts fram ville hon inte att den skulle tas ner.

Jag såg inte mormor de sista veckorna (då de drabbades av magsjuka två gånger om på hennes boende) utan har kvar min bild av henne som en ungdomlig, välklädd, bestämd dam som gillade ishockey (Färjestad skulle det vara...) och bakade jättegott bröd. Att beskriva en så gammal person som ungdomlig kanske låter konstigt men hon förökte alltd hänga med lite grann på vad som hände i omvärlden och vad "vanligt folk" pratade om. Ibland blev det dock lite fel som den gången hon frågade mig om jag sett den där filmen "Fylking Åmål". Jag tänkte först rätta henne men ångrade mig och svarade bara på frågan... Det här med kläderna var också något som kännetecknade henne, ända tills nyligen beställde hon regelbundet postorderkläder i modert snitt.

Det blir en ledsam dag i morgon, faktum är att det var rätt så jobbigt att bara skriva detta...

Norwenglish by Petter Solberg

Några engelska citat som uttalats av den norska rallystjärnan Petter Solberg:


I had a very big fart, and suddenly I fucked off the road

I had a stop in the start

I had to go off the road, to save the car

It wåss dæven døtte meg close ass. well well, we have to see how the rest of the race go

I drove over the hill

I`m driving  round the corner, and crash in the Christmas tree

It`s not the fart that kills you, it`s the smell

I had bad pigs in my dekk

It was a moose in the engine

But but, it is`t only only you know

It was so much dog on the windows

It`s not only only, but but

He is my wife in the car ehhh.... No sex

I drived and then it was a sving and a sving til, så a stein and pang, I drived rett in the juletre

When I keim around the corner it all went to Hælvette

The car understyrt and I was going strait fram

I came with a great fart and dishappered  as a prick in the sky

I`m slædding utafor the kænt

I just take full fart and drive

Förrutom att han ständigt kommer med citat som de här ovan verkar han också vara glad för jämnan. Förmodligen en ganska kul kille att umgås med.


Väntar på ett samtal...

... från en person som för mindre än en timme sedan fick beskedet att denne efter åtta år på samma jobb blir av med detta. Antingen ringer det idag eller också i morgon men då får kollegan ta det, jag är ledig för att gå på begravning då. Det blir ledsamt nog i morgon utan att någon ringer och gråter så jag slipper gärna det samtalet. Kommer nog att stänga av min mobil i morgon...

What is 100%?

What does it mean to give more than 100%?  Have you ever wondered about those people who say they are giving more than 100%?  What about someone who asks you to give more than 100%?  What makes up 100% in life?  Here's a mathematical formula to find the answer to these questions.


If A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z  are represented by 1% 2% 3% 4% 5% 6% 7% 8% 9% 10% 11% 12% 13% 14% 15% 16% 17% 18% 19% 20% 21% 22% 23% 24% 25% 26% respectively,

then:


K-N-O-W-L-E-D-G-E = 11+14+15+23+12+5+4+7+5 = 96%
H-A-R-D-W-O-R-K = 8+1+18+4+23+15+18+11 = 98%
A-T-T-I-T-U-D-E = 1+20+20+9+20+21+4+5 = 100% 
B-U-L-L-S-H-I-T = 2+21+12+12+19+8+9+20 = 103% 


But, look how far ass kissing will get you:

A-S-S-K-I-S-S-I-N-G = 1+19+19+11+9+19+19+9+14+7 = 118%


Conclusion:

KNOWLEDGE and HARD WORK can get you close.  ATTITUDE can get you there.  But, it takes BULLSHIT and ASS KISSING to actually put you over the top.


Cool pippi!


Softar omkring...

... och gör just ingenting. Det är en sådan dag idag. Hela helgen har förresten varit sådan. Förmodligen ett bakslag efter en hektiskt vecka med mycket övertid och flera tråkiga samtal (pga varsel & uppsägningar). Har arbetskläder på mig eftersom jag officiellt skall fixa vägguttagen (som jag lovade sambon att fixa igår...) men kommer liksom inte loss. Vasaloppet följdes noggrant på TV:n och då kan man ju inte bryta strömmen för att byta vägguttag. Nej men, sicken otur, var det inte femmilen i VM som började just nu...?

Hade jag varit en katt så hade jag sett ut så här just nu:

Fail: Vaddå, den passade ju så också...?


RSS 2.0