Flugkonst 19


Flugkonst 18


Sambon fyller år imorgon...

... så vi har haft släktkalas här idag. I princip hela helgen har gått bort då vi har städat och fixat för detta ¨å det känns lite tungt att behöva åka till jobbet imorgon igen utan att ha "vilat" eller gjort något annat "nyttigt". Fast, det är snyggt här hemma nu det får medges, så helt bortkastat var det ju inte...

Har varit på kurs igen...

... och den här gången var det en tvådagarskurs i Presentations- och Argumentationsteknik. Lärorikt och kul!

Jag trivs inte med att prata inför grupp men här tvingades jag hålla sammanlagt fyra treminutersföredrag och jag blev allt bättre för varje gång. "Öva, öva öva" var lärarens mantra och det stämmer. Han visade oss flera exempel på till synes spontana tal eller framträdanden där det i själva verket handlar om personer som har en väl inövad repertoar.

Jag vill inte påstå att jag nu är en bra talare eller så men nu vet jag vad jag skall tänka på och hur man skall planera upp det.

Årets föräldrar? 22


Årets föräldrar? 21


Flugkonst 17


Simskola idag igen...

... med dottern och det gick något bättre än förra gången. Inte vad det gäller framskridandet i simmandets konst, där är det stiltje, men väl vad det gäller uppförandet. Inte bra men bättre. Kan man hoppas på en trend?

Har idag invigt...

... min nya högtryckstvätt genom att tvätta rent varenda liten bräda på altanen. Skoj! Vattenräkningen lär gå upp en del i det här hushållet framöver... ;)

Husvagnsmekandet fortsätter...

... och jag har nu fått gasolkylskåpet att fungera normalt igen, det tände tidigare i princip oavbrutet. Nu skall jag bara byta ut toppdelen på kylskåpets "skorsten" till ett T-rör som skall hindra att lågan blåser ut när man kör. Tydligen skall det dra luft igenom övre delen på T:et när man möter en långtradare istället för genom skortenen vilket släcker lågan.

Sambon är snart klar med gardinerna också så det är riktigt snyggt i vagnen. Det som återstår sedan är att fixa en hylla till vår nyinköpta micro så att den får plats ovan TV:n. Skall bara ha tag i ett lämpligt hyllmaterial. Vill ha ekfärg då det funkar bra med övriga inredningen och jag får se om jag får tag i folierat, fanerat eller massivt.


Årets föräldrar? 20


Årets föräldrar? 19


Spelade biljard igår...

... med jobbet. Det var flera år sedan jag provade det sist och det var riktigt kul, mer kul än jag kom ihåg faktiskt. Får ta och försöka komma iväg för att spela någon mer gång.


Årets föräldrar? 18


Höll en omröstning på Facebook...

... om huruvida jag skulle låta en trimmer sköta min frisering eller gå till en frisör, som jag brukar. Jag lovade att följa mina vänner demokratiska beslut och det blev 8-2 i trimmerns favör. Ikväll så rök då håret med hjälp av farsans trimmer när vi var där. Nöjde mig med att köra 15mm men så här korthårig har jag inte varit på 15 år. Känns tomt på skallen!

Sambons bil...

... är besiktad, MC'n lika så, har fixat till drivrutinerna på sambons nya dator, har köpt en microvågsugn till husvagnen, köpt blomma till farsan som fyller år idag, varit på apoteket och hämtat ut mediciner samt inhandlat gasflaska till ogräsbrännaren. Är hemma från jobbet idag pga inarbetad tid om ni undrar över hur man hinner med så mycket på en arbetsdag...

Nu skall jag ta igen mig och äta innan vi skall till farsan för uppvaktning.

Årets föräldrar? 17


Årets föräldrar? 16


Årets föräldrar? 15


Husvagnsfix

Bild från husvagnen när jag byggde lite:Sedan den här bilden togs har vi tagit bort den fula mattan och gardinerna är borttagna. Sambon håller som bäst på att sy nya gardiner och vi tror det kommer att bli jättefint.

Flugkonst 16


Ikväll var det simskola...

...för dottern och det var min tur att ta henne dit. Jag tycker verkligen illa om att gå dit som följe. Det är varmt och fuktigt så man blir svettig och högröd i ansiktet av att sitta still, ungarna skriker och det ekar så man får ont i öronen samt att dottern alltid bråkar med mig när det är duschdax och hittar på tricks för att dra ut på tiden fastän man bara vill hem. Idag var inget undantag.

Tror inte det blir någon simskola nästa termin...

Årets föräldrar? 14


Årets föräldrar? 13


Har nu bytt till sommardäck...

... på bägge bilarna och har varit inne för att äta middag. Skall nu ut igen för att tvätta vinterhjulen och det är inget jag ser fram emot. 8 stycken jätteskitiga fälgar att skrubba...

Flugkonst 15
"Henke-effekten"...

... är det kanske för tidigt att kalla det men visst är det bra att inleda med en seger. Landskrona BoIS ledda av Henrik Larsson tog idag en trepoängare och leder nu Superettan. Förvisso har bara två matcher spelats i hela serien men ändå... :D

Årets föräldrar? 12

JAG hade varit rädd...


Årets föräldrar? 11


Helg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kände bara för att skriva det...

Flugkonst 14


Årets föräldrar? 10


Var hos tandläkaren...

... på eftermiddagen och det blev dyrt. 750 kronor kostade undersökningen och jag skall tillbaka för att laga två hål samt besöka tandhygienisten för att skrapa tandsten. Fick ett uppskattat pris på dessa behandlingar och det kommer att kosta mig nästan 3000 kronor (utöver undersökningen). Skit också!

Att gå till tandläkaren känns som ett rån, man går därifrån rejält fattigare än när man kom dit och man har en känsla av att inte ha fått nått för pengarna annat än ont. Vet att man så småningom skulle få tandvärk av att inte sköta om tänderna och att man då skulle tvingas laga men det känns ändå konstigt att betala en massa pengar för något man inte kan se eller ta på.

MC'n blev inte besiktad...

... idag så som planerat. När jag kom dit så ville inte bokningssystemet ta emot min anmälan. Jag fick istället en uppmaning om att boka ny tid på nätet. På en ljusskylt på bilprovningens yttervägg rullade ett meddelande om att det var risk för förseningar pga sjukdom. Jag fick åka hem i oförättat ärende.

Väl hemma så gick jag in på deras hemsida för att boka en ny tid då jag ser att jag redan har en tid... nästa vecka! Jag har alltså åkt dit en vecka för tidigt... Jag skall besikta sambons bil samma dag nästa vecka och har antecknat fel datum för när jag bokade in MC'n.

jag skulle ju besikta bilen också så jag kollade för säkerhets skull den bokade tiden innan jag åkte iväg med den. Bilen gick förresten igenom utan anmärkningar så det var ju bra.

Årets föräldrar? 9


Årets föräldrar? 8


Har en potentiellt dyr och smärtsam dag...

... på gång i morgon. Skall nämligen besikta både MC och min bil varpå jag skall gå till tandläkaren...

Skall ha en hemmadag i morgon och tar då ut innestående tid så att jag hinner med allt. Börjar dock med en sovmorgon (förhoppningsvis) då jag inte har sovit bra på några nätter nu igen. Igår kväll somnade jag inte trots insomningstablett, man blir bara konstig och groggy. Inte blev det bättre av att någon idiot en stund efter midnatt stannade en bil utanför grannhuset och spelade musik på högsta volym samt rusade motorn gång på gång. De höll på en halvtimme med detta och jag var på vippen att ringa efter polisen när de gav sig iväg. Idioter!

Årets föräldrar? 7


Senaste helgernas trend...

... med att inte köpa "skräpmat" är bruten. Igår kväll köpte vi thaimat men det får ursäktas av att kompisen och hans familj kom över på besök och att de föreslog att vi skulle köpa mat gemensamt. Thaimat känns inte så onyttigt som pizza och annat men det är rejält med fett i maten. Gott var det i varje fall och det hjälpte till att det var ett tag sedan sist.

Flugkonst 13


Det blev tvätt...

... av husvagnen idag då vädret höll sig bra. Det tog dock sin tid då den var rejält smutsig efter att ha stått ute i vinter. Fick stå på stege för att tvätta taket och det känns nu i benen, man spänner sig lite när man skall stå och balansera på högtsa stegpinnarna. Men nu är det gjort och det känns riktigt bra. Vi har nu också bäddat upp sängarna så nu är den i princip färdig att ta i bruk för säsongen. Inget är dock bestämt om premiärdatum, vi får se vad vi hittar på...

Idag byggde jag en hylla...

... i husvagnen som ersättning för det skåp som jag tagit bort för att bredda sängarna. Det tog sin tid men blev ganska bra. Jag är dock inte helt nöjd så jag skall lägga till ytterligare en hylla men kan inte göra det då jag saknar material. Byggde av fanerade ekskivor jag köpte för länge sedan på IKEA's fyndavdelning. Nu får det bli en sväng dit igen för att "fylla på förråden". Jag skall ta och bygga en hylla till micron också om jag får tag på samma material igen, det passade bra färgmässigt mot övrig inredning i vagnen.

Bredda sängarna ja, det gjorde jag också. Orginal är 70 centimeter och det är på tok för smalt för min smak så jag har lagt på en ribbbotten av björklameller och den tjockaste skummadrassen på IKEA samt en tjock och go bäddmadrass. Nu kommer man att ligga riktigt bra även där.

Då jag kände mig riktigt produktiv så satte jag även upp en extra skena för bordet så att man kan alternera placeringen av det (hänger på väggen i en änden och har ben i andra).

Imorgon fortsätter husvagnsmekandet med rengöring/påfyllning av vattentankar och byte av takventilskåpor. Det kan tom bli tvätt av vagnen om vädret håller i sig.

Flugkonst 12


Hämtade hem husvagnen...

... från svärfar idag och skall i morgon greja lite med den. Har lite saker som skall skruvas upp och fixas med och då är det bättre att ha den hemma så att man kan använda sina egna verktyg och maskiner. Hur hemma jag än känner mig hos svärfar så är det ändå ölite besvärligt att fråga var det och det ligger så "hemma bäst" gäller här.

Mu skall jag gå och lägga mig. Gonatt! 

Flugkonst 11


Var ledig idag...

... och passade på att slå två flugor i en smäll. Köpte ventilationshuvar till husvagnstaket och åkte motorcykel dit. 

Jag hade tidigare i vinter sönder en ventil på husvagnens tak. Det satt naturligtvis en ventilationshuv precis där jag satte första spadtaget för att skotta av taket och resultat blev ett hål. Fick laga det provisoriskt med plastpåsar och vedklampar som tyngder.

I morgon skall vi ta hem husvagnen för att kunna greja med den under påsk. Byte av ventilationshuvar är då först på programmet (byter alla när jag ändå håller på).

Inköpet av nämnda huvar innebar samtidigt att jag kunde företa årets premiärtur med motorcykeln. 11 mil blev det till slut efter att ha åkt bort mig i Ljungskiletrakten. Kallt var det och det regnade en liten stund men vad gör väl det när man har så kul. Älskar verkligen att köra MC!

Flugkonst 10


RSS 2.0