Gott Nytt År!

Önskar er alla god fortsättning och ett gott nytt år. Nu skall här fejas och donas inför kvällens festbesök. Det blir elva personer till bords varav fem är barn. Jag hinner inte mer idag så Gott Nytt på er!

Idag har vi varit på BVC...

... med sonen då vi har noterat att han blinkar kraftigt med sitt högra öga när han ser på TV. Det har dessutom blivit värre och värre de senaste veckorna. Han fyller ju snart tre och det är ju inte helt lätt att genomföra en synundersökning på ett så litet barn (första synkollen görs egentligen vid 4-års kollen på BVC). Det gick dock bra och han klarade det hela galant. Dock kvarstår ju ryckningarna så vi fick en tid hos en läkare om två veckor och rådet att inte se på TV under denna tid. Den biten lär ju inte vara så lätt att fixa med tanke att han har en storasyster som vill se på TV så fort hon kommer åt... 

Drömjobb?


Överlast?


Människans bästa vänGammal? Jo, men visst är den kul fortfarande?

Har byggt snökojjor med barnen...

... hela eftermiddagen. Igår kväll var det en traktor här och lade upp en stor hög med snö, den har vi idag byggt en stor gång igenom. Nu fryser det ju på också så det lär stå kvar en stund. Det var riktigt roligt att gräva och jag fick ibland hålla tillbaka lite så att barnen fick gräva själva. Att det var mest jag som var pådrivande i projektet skall medges men när det var klart så for ungarna in och ut i gången säkert 100 gånger innan det var dax att gå in igen. Gott att det blev en riktig vinter med snö och allt. Det var länge sedan känns det som. Känns faktiskt lite grann som de vintrar man kommer ihåg från slutet av 70-talet då man själv grävde gångar i snöhögar för fullt. :)

Det kom nya bomblarm idag...

... från ett flyg med samma flightnummer som det där de för ett par dag sedan övermannade en Nigeriansk man som försökte utlösa en sprängladdning. Inte undra på att personalen var lite skraja när ännu en Nigerians man kommer ombord.

När mannen sedan går på toletten och inte kommer ut på en bra stund så ber man honom komma ut. När mannen då "exploderade verbalt" (citat från AB) så slår man larm. Planet landar utan problem och mannen grips av polisen. Efteråt säger polisen att incidenten inte var allvarlig, att mannen inte utgör något hot och och att det kan ha berott på "magproblem"...

Så om du är från Nigeria och har problem med magen. Ta inga flygturer den närmste tiden...OBS! Mannen på bilden har inget med ovanstående att göra förrutom att han ser lagom hotfull ut. Han lär väl inte ha sådana magproblem heller då han förmodligen enbart intar oerhört lätt-tuggad och lättsmält mat.

OK, jag erkänner. Tyckte helt enkelt bara att det var en kul bild och att jag har suttit på den ett bra tag nu utan att få någon användning för den...

Fick idag en anonym lapp...

... i vår brevlåda, med ett utdrag från kommunens hemsida där det beskrivs hur fastighetsägare skall sköta snöröjning och viket ansvar som åligger en. Den anonyma personen hade med gul överstrykningspenna markerat en del av texten som denne tydligen tyckte var extra viktigt att jag läste. I korthet stod där att jag kunde straffbeläggas om om någon skadade sig pga att jag misskött mina åtaganden som fastighetsägare. Trevligt!

Det har ju vräkt ner snö och kommungubbarna och alla andra i snösvängen hinner därför inte med att skotta jättebra överallt. Utanför mitt hus så har man skottat gatan så pass mycket att bilarna kan ta sig fram och mötas hjälpligt. Vi har en hörntomt, dvs vi har tomt som vetter mot två olika gator. I vår kommun är gatorna uppdelade i A- och B-gator. Bor man vid en A-gata skall man skotta trottoaren utanför sin tomt och se till att den inte är halkig. Bor man däremot vid en B-gata skall man inte skotta sin trottoar eftersom kommunen använder denna för att trycka upp snön på när man plogar gatan.

Gissa vad bägge "mina" gator är av för typ? Jo, B-gator och därför skottar jag följdaktligen inte heller trottoaren utanför huset. När vi flyttade in så gjorde jag misstaget att vara jätteduktig och skottade hela trottoaren helt ren från snö. Jag slet jättelänge och var stolt över mig själv när det var klart. Sedan kom plogbilen och tryckte upp all snö från gatan...

Mitt problem nu är att mina överambitiösa grannar har skottat trottoarerna utanför sina hus medans det utanför vårt ligger djup snö. Jag vet att jag har gjort rätt men när det inte finns någon att förklara det för blir man lite frustrerad. Vad är det för sätt att lägga anonyma lappar i folks brevlådor? Hur svårt är det att ringa på och framföra sina synpunkter?

Jag har dock mina aningar om vem det är...

"Alla sätt är bra utom de dåliga!" 2


Barnvakten...

... är nu ordnad så ikväll blir det biobesök.

Har precis sett färdigt...

... på "Flickan som lekte med elden". Igår såg vi "Män som hatar kvinnor" och i morgon skall vi försöka ta oss till en bio för att se "Luftslottet som sprängdes" (om vi får barnvakt vill säga). Vi har en Stieg Larsson Jul!

Skriv på!

http://iwontbuyfromgm.wordpress.com/

2200 namn i skrivande stund...

"Alla sätt är bra utom de dåliga!"


Med anledning av föregående...

... inlägg så kom jag att tänka på en händelse på kontoret för några veckor sedan.

En kollega (kvinnlig så klart) skrek helt plötsligt som en besatt. I ett kontorslandskap så hör detta inte till det vardagliga så all veksamhet avstannade och all uppmärksamhet riktades mot "skrikaren". Det visade sig vara en liten mus som hade skrämt upp henne. Den hade tittat fram under hennes skrivbordshurts men försvunnit så fort hon börjat skrika.

Någon dag senare hade musen fattat tycke för den hög med gammalt testmaterial som jag har liggande under mitt skrivbord. Jag satt och skrev när jag hörde några små ljud från högen. Första gången så brydde jag mig inte om det men när det återkom så fångades min uppmärksamhet. Jag lyfte på högen och musen for ut på golvet och bort under kollegans skrivbordshurts.

Nu dök flera kollegor upp och vi bestämde oss för att försöka fånga in den. Vi jagade den fram och tillbaka mellan skrivborden utan att få tag på den (de är ruskigt snabba...) men nu var den mitt ute i kontorslandskapet så den kunde inte försvinna ut i väggen så som den förmodligen gjorde första gångenn den gav sig till känna. Till slut sprang den in i "bottenröret" på ett skrivbord. Våra skrivbord vilar på ett rör som ligger på golvet och på ett av dem så saknades ändpluggarna i plast. Då såg vi vår chans och placerade en papperskorg i vardera änden varefter vi körde in ett måttband i ena änden och motade på så sätt ut den i andra. Nu hade vi en liten mus (kroppen var kanske fem centimeter, inte mer) i en papperskorg men visste inte riktigt vad vi skulle göra härnäst.

Genast hördes röster om att den var söt och att vi borde ge den ett hem (tjejer igen...). Själv tyckte jag att vi skulle ha ihjäl den då det är ett skadedjur (mest för att reta upp tjejerna) men till slut segrade i demokratisk anda mellantinget, vi släppte helt enkelt ut den utomhus. Det här var före snön och kylan kom så den försvann illa kvickt in i ett buskage. Sedan så levde den lyckligt där i alla sina dagar...

Det var tur att "min linje" om att ha ihjäl den inte segrade. Jag är ju jägare och så men det är en sak att skjuta en älg och en annan att ta död på en liten mus i en papperskorg...

Fail: Kontorsråtta!


Äter, äter, äter...

... och åter äter. Det är vad man gör i jultider, så också jag. Vi har idag enbart ätit rester från gårdagens julbord. Det blev en hel del över trots att jag höll igen med inhandlingen och skickade med gästerna en del hem när de gick. Nu är det dock bara risalamaltan och julskinkan kvar. Risalamaltan får bli kvällsmat och skinkan lägger jag undan ett par dagar tills att man blir sugen på en skinkmacka igen.

Någon mer än jag som är lite less på julmat nu?

Tigers nya sponsor


I morse upptäckte...

... dottern att musten var urdrucken och pepparkakorna var borta. Istället hade "någon" lagt några paket där. Hon utbrast omedelbart "Tomten har varit här!"...

God Jul och Gott Nytt År...

... önskar jag er alla. I morgon vid tretiden blir det fullt hus här med åtta vuxna och tre barn. Så många har vi nte varit tidigare men när både syskon och föräldrar kommer så blir det många. Tur att vi byggde om vardagsrummet och har en riktigt stor soffa...

Våra barn hade svårt att somna ikväll, de var uppe och sprang flera gånger. Så fort de hörde minsta konstiga ljud så reagerade de. Sonen som snart är tre år tror på tomten men dottern som är sju år är skeptisk men vågar inte avfärda det helt. För säkerhets skull så ville hon att det skulle stå ett fat med två pepparkakor och ett glas must utanför dörren till hennes rum...

Nu sover barnen så sött till slut men de lär inte sova länge i morgon.

Ha det gott alla!

Är förkyld igen!

Vaknade upp i morse med halsont occh täppt näsa. Att man aldrig kan få vara helt frisk ett längre tag...

Silvertape är bra till det mesta!


Gjorde sista arbetsdagen...

...inför jul idag. Skall vara ledig till efter nyår och det kommer att bli hur skönt som helst att få vara hemma. Slippa att gå upp 05:15 och sitta i bilkö till jobbet. Jippie!

Sista arbetsdagen innan ledigheten ägnades åt att packa ihop mina prylar på arbetsplatsen då vi byter kontor under julledigheten. Den stora flyttkarusellen har dragit igång och vi skall först flytta till ett tillfälligt kontor för ungefär en månad tid innan vi återigen skall flytta. Då är det dock bara en våning, nu flyttar vi mellan två hus. Man kommer dock att leva lite i "kappsäck" under tiden på det tillfälliga kontoret då man inte kommer att packa upp allt där.

Nu hade vi suttit på samma plats i över två år men vi borde kanske flytta lite oftare så att man tvingas rensa ut lite skit. Fick tyvärr lite tidsnöd idag och packade därför ner en massa prylar som jag kanske inte behöver. Fick ihop åtta stora och välfyllda flyttkartonger så jag får nog försöka sortera lite bättre när jag väl packar upp.


Även tomten behöver lätta på trycket ibland


Handsprit på arbetsplatsen...

... minskar smittrisken för svininfluensan. Det har vi testat och det fungerar verkligen bra. Vi har inte haft någon sjukfrånvaro sedan vi började med detta.

Alla kommer till jobbet med ett leende på läpparna vilket vi inte är vana vid. I och för sig kommer många ofta lite senare men dom kommer alltid vilket är huvudsaken. På fredagar har vi dessutom märkt av extra många besökare såsom kunder, leverantörer, även anställdas bekanta m fl. Succé är ordet!

Vi har redan beställt en pall till!


Chockad!

Jag mådde fysiskt illa och frös under eftermiddagen. Sitter nu helt tom inombords och har en sju helvetes huvudvärk.

Beskedet från GM om nedläggningen av Saab är ofattbar. Trollhättan tackar GM-tomten för den fina julklappen. Orkar inte skriva mer...


Jobba på!


Fail: Den som gräver en grop...

... åt andra faller ofta själv däri!


Goda nyheter!

Henke Larsson tar över Landskrona BoIS med omedelbar verkan. En trevlig överraskning må jag säga! En bättre värvning får man leta efter. Kan bli en intressant superetta 2010... Henke effekt?

Fail: Att räkna bort sig


Helgen har avlöpt...

...utan större dramatik. Fredagskvällen bestod av hämtmat och familjemys, sedan var kvällen i princip slut då jag var så himla trött sedan min Belgienresa.

Lördagen for snabbt förbi. Först var det som vanligt simskola på morgonen med dottern (sista gången denna termin) därefter gick vi till biblioteksbesök där det spelades upp en pjäs/saga och så pysslades det med färgade papper, saxar, lim och glitter. Det var förmodligen 30 år sedan jag senast gjorde något sådant och det var faktiskt rätt så kul. Främst för att jag fick göra något själv med dottern (sambon och sonen satt i en annan del av biblioteket och läste sagor). Från biblioteket for vi till mina föräldrar eftersom min mor fyller år. Efter middag och kaffe hann vi precis hem till några kompisar kom över för lite umgänge och soffgrogg. Vips så var den dagen slut.

Idag har vi röjt upp efter gårdagen och jag har varit i lekparken med barnen så att sambon skall få läsa ifred. Snart skall vi dra igång matlagning och sedan tar de vanliga kvällsbestyren över... Läggdax... Väckarklockan ringer och det är dax att åka till jobbet igen...

Det är ju fredag!

Ett äldre par besöker doktorn. Doktorn undrar hur han kan hjälpa dem.
Mannen svarar:
-Kan du titta på när vi älskar?
Doktorn blir förvånad men går med på det. Efter akten säger doktorn att det inte finns något fel på sättet de älskar och tar 150:- för besöket.
Paret kommer tillbaka under flera veckor, de älskar utan besvär och betalar 150:- varje gång.
Slutligen frågar doktorn:
-Vad är det för symtom ni egentligen vill ha besked om?
Mannen svarar:
-Vi vill inte ha svar på något. Hon är gift, jag är gift, så vi kan inte gå hem till någon av oss. Hyra stuga kostar 500:-, hotellrum kostar 800:-, här betalar vi bara 150:- och jag får tillbaka 100:- från sjukförsäkringen. Dessutom har läkaren tystnadsplikt och jag får snart frikort. 


20 timmars övertid...

... fördelat på tre arbetsdagar. Det blev resultatet av Belgienresan och jag skall nu bara ta mig igenom fredagen också på kontoret med "uppstädningar" efter resan innan jag äntligen får vara lite ledig. Ett glas vin ikväll och jag kommer att somna i soffan...

Klockan ar halv elva...

... pa kvallen och jag arbetar fortfarande. Dock har det lugnat ner sig nu och vi haller pa att avrunda sa smatt men blir nog kvar minst en timme till innan det blir hotellbaren for en sangfosare. I morgon ar det hemfard vilket skall bli ratt sa gott. Vi har jobbat sa mycket pa denna resa att man blir ganska less pa det.

Skriver pa ett Belgiskt tangentbord om ni undrar over avsaknaden av prickar over vissa bokstaver...

Kollar in och ser om...

... det har hänt nått. Det hade det inte så jag återgår väl till mitt jobb igen då...

Bye the way, ikväll blir det revbensfrossa. En specialitet här nere. Gott!!!

Fail: Ölmissbruk!


Åker utomlands...

... med jobbet i några dagar (kommer hem sent torsdag igen). Så det blir nu några dagar utan blogginlägg.

Jag skall åka till Belgien för att dricka öl och äta revbensspjäll. Enbart. Nej, så klart inte. Det kommer att jobbas från tidig morgon till sen kväll på kundens fabrik där slutmonteringen av våra produkter sker. Det är sista chansen att ändra något inför nästa års modeller så det är ganska viktigt. För mig personligen så är dock revbensspjällen och ölen lika viktiga så jag skall se till att det finns tid även för detta.

Nej, nu måste jag dra igång med att packa. Taxin kommer klockan tre.

På återseende!

Foooooore!!!!

Way to go Elin!


Fick just ett positivt besked...

... om mitt jobb, chefen ringde mig på hemvägen idag. Pappren är inte påskrivna än men vi är överens med vår största kund om en jätteaffär. Vi skall bli ensamma leverantörer inom ett visst område och tar över en betydande del av jobb som idag görs av vår stora konkurrent. Det är dessutom så att det är just inom mitt eget område som detta skall ske. Efter nyår måste vi nog därför börja ta in folk igen och jag själv har garanterat jobb i minst tre år framöver. Hur många kan säga det i dessa tider?
Det tråkiga är bara att det innebär fortsatt pendlande...


Maud igen...


Man tager vad man haver_01


Serverar ni barn här? Ja tydligen...


Saab fick en månad på sig...

... för att GM skall kunna utvärdera nya spekulanter. Om de inte faller dem på läppen så börjar nedläggningen då. Orolig jul & nyår på sina håll med andra ord...

RSS 2.0