Var på tårtoutlet idag...

... och införskaffade en sådan här jättepjäs, ett helt kilo daimtårta:


Jisses vad stor den är. Man är ju van vid konumentvarianten på 400g. Detta är resturangvarianten. Nu skall jag bara ha tag i någon att bjuda på tårta. Typ 12 personer...

Halloween?


Halloweenfest?


Dålig dag på jobbet?


Mitt läsarfiskeexperiment...

... tycks inte fungera. Inte fler läsare än annars. Faktiskt något mindre...

Så då kan jag avsluta experimentet och behöver inte skämmas mer över vad jag skriver.

Att få läsare till bloggen...

... är inget självändamål. Jag är mycket nöjd med de få läsare jag har och förundras över att någon överhuvudtaget bryr sig om lilla mig och mina göromål.

Nu har dock djävulen flugit i mig och jag skall göra ett litet experiment. Läste på bloggen Babiantuttar att hennes besökarantal gick upp då hon råkat skriva ordet analsex i ett inlägg. Tänkte här ladda på med lite andra runda ord men jag kan egentligen inte med att skriva sånt. Jag gömmer dem helt enkelt nedanför bilden i en text så nu kan ni sluta läsa inlägget. Läs alltså INTE under bilden.FRA, iPhone, Sexnovell, Paris Hilton, Knulla, SBAB, Nikon, Homemade, Travelpartner, Kuk, Poker, Fitta, Finanskris, Blondinbella, Sex, Carolina Gynning.Nej, nu får det räcka. Men, är ni fortfarande med? Ni skulle ju sluta läsa...

Åskan slog i kväll ner...

... en liten bit från syrrans bil. En stor sten (ca 30x20x10cm) landade på biltaket, tryckte ner det, slog ett hål stort som en femkrona på det, studsade vidare till vindrutan, spräckte denna och landade slutligen på motorhuven!

Jag var nyss där och täckte över bilen med en presenning. Taket fungerar nu nämligen som en stor tratt och samlar in allt regn och leder in det i bilen. Det hann gå över en timme innan det hela upptäcktes så hela bilen är full med vatten.

Syrran och fd svågern skall nu dela på en förstörd bil. Tidigare ville bägge ha den, tror inte att det är så nu...


Åt en sen middag...

... hemma hos syrran ikväll. Huset ekar ganska tomt nu och om två veckor skall vi flytta ut även hennes saker.

Tyvärr verkar kommunikationen inte fungera riktigt mellan syrran och fd svågern. De har redan börjat bråka om hämtning och lämning av sonen. Främst är det väl fd svågern som inte tar sitt ansvar utan använder syrran som en buffert där han kan hämta och lämna pojken lite som han vill själv utan någon framförhållning. Han har ju en svår sits när han jobbar så långt hemifrån (på samma ställe som mig själv för er som inte vet...) men syrran har nu problem att sköta sitt eget jobb på grund av detta. Hjälpte henne att göra upp ett förslag på schema för hämtning och lämning men om han går med på det är en annan sak.

Hoppas det löser sig så småningom.

Superhjältetestet avklarat

Superhjältetest resultat: Du är Stålmannen!

Stålmannen
78%
Batman
77%
Fantomen
76%
Robin
65%
Hulken
42%
Wolverine
37%
Kattkvinnan
33%
Spindelmannen
32%
Hellboy
28%
Du är en godhjärtad person
med utomjordisk styrka som
älskar att hjälpa andra.
           


Jag var faktiskt med i Stålmannenklubben när jag var lite och jag prenumererade på både Stålmannen och Batman (eller Läderlappen som han hette på den tiden...). Seriers inverkan på barns framtid är tydligen inte helt oviktig... ;-)

Vem är ni?

Tiden går lite snabbare för finnar...


Fick min semesteransökan...

... angående jul & nyår godkänd i fredags. Det är ju riktigt bra läge för långledighet i år då helgdagarna ligger mitt i veckorna. Begärde sex dagar ledigt och det kommer att ge mig tre veckors sammanhängande ledighet. Inte illa!

Natten var lugn...

...och jag fick sova "ända till" 06.00 då dottern tyckte att det var en bra idé att gå och väcka mig...

Nyss hemkommen...

... från 60-årskalset. Barnen är i säng och jag själv skall snart förpassa min kropp i viloläge. Så trött jag är!

Sov knappt något natten till torsdagen. Barnen var vakna i skift hela natten. Jobbade hela dagen, bowlade och groggade på kvällen (leverantören lämnade in sitt kort i baren med kommentaren "Drick vad ni vill men ni behöver väl inte beställa champagneflaskor...". Övernattade i en arbetskompis kök på en väldigt nerluggen gästsäng. Inte många timmars sömn där heller. Sedan en stentuff dag på jobbet i fredags följt av middag med arbetskompisarna på ett snofsigt ställe (att det var snofsigt hade jag inte koll på innan vilket resulterade i att jag, bland människor i kostym och tight knutna slipsar, var den enda i t-shirt och jeans...). Kom i säng, hemma, vid tolvtiden igår kväll. Tidigt i morse var jag på badhuset med dottern för hennes simskola. På vägen hem handlade vi klinkers (att ha under kaminen) och sedan var det bara att göra sig i ordning för 60-årskalas.

Nu känner jag att jag kan andas ut. Hoppas bara vi får sova i natt...

Pratade med chefen idag...

... om min situation. Tvingade med honom på lunch och spillde ut mina klagomål/önskemål på rådande situation. Chefen förstod min situation men kan tyvärr inte göra mycket åt det då det mesta som tynger mig ligger utanför hans ansvarsområde. Det är företagsledningens agerande som ger mig den mesta huvudvärken men det lättar lite grann att chefen vet varför jag inte kan prestera i mitt normala jobb och att jag inte lastas för detta.

i morgon blir det ingen bloggning. Sover över hos en arbetskompis så att jag slipper åka hem efter leverantörs-bowlingen/middagen/ölen. Två och en halv timma sparade som annars skulle ha använts till pendling kan nu användas till sömn. Förresten är det nog närmare fyra timmar om man skall räkna med allmänna transportmedel som väl gäller i onyktert tillstånd...

Förmodligen blir det ingen bloggning på fredag heller då jag skall ut med jobbet en sväng och inte kommer hem förrän sent.

En del idéer verkar bra...

... innan man har testat dem:
Regnet det bara öser ner...

... och jag känner att jag håller på att deppa ihop. Inget kul alls just nu. Tvärtom består min tillvaro av varselförhandlingar, uppsägningar, ritningssläpp och övertidsarbete.

Vi får se väl hur veckan slutar. På förhand verkar det åtminnstone som om det skall vara lite gladare då jag skall på bowling & middag med en leverantör (gratis är gott) på torsdag, middag med arbetskompisarna på fredag (chefen har ordnat nått halvofficiellt) och på lördag har svärfar sitt sextioårskalas.

Har suttit på möten...

... med företaget hela dagen idag. En tung dag. Ibland undrar jag varför jag orkar bry om att engagera mig i de fackliga frågorna. Företaget visar noll uppskattning för det man gör. Medlemmarna verkar inte bry sig heller. Den senaste tiden har jag fått lägga mer och mer tid på detta och det börjar gå ut över mitt ordinarie jobb. Jag har under många år gjort ungefär lika mycket övertid som jag lägger facklig tid eftersom ingen gör mitt jobb när jag är borta. Det har då handlat om i runda slängar 10% av min arbetstid. De senaste månaderna har det istället handlat om 25-35%. Övertiden har ökat i nästan motsvarande mängd men jag känner nu att jag inte orkar med detta. Kunderna har inte klagat än men jag känner att det bara är en tidsfråga. Då det vi sysslar med just nu från fackligt håll berör folks anställningar (varsel) kan jag inte heller bara lägga av eller trappa ner. Det finns ingen backup där heller.

Nu har dessutom företaget gett sig på vår ordförande och försöker göra sig av med honom. Så ovanpå allt annat skall man behöva ta hand om det också.

Lägg därtill det förbannade mörkret och regnandet. Det är tungt nu...

                        

Motivational poster (13-17:17)

Jag kom på att en del av dessa inte var så bra som jag tyckte först så jag bränner av de som är kvar (och som är värda att visas) på ett bräde:


Motivational poster (4:17)


22 tjejer..., va. Jag hette Putte som barn..., va. Raggare..., va.

Sicken svada. Orden bara flödar ur honom...va.


Kom nyss att tänka på en händelse...

... för ett par år sedan när jag idag läste en bloggning om att pruta på Blocket.

Jag prutar nästan aldrig på någonting men när jag skulle inhandla en fartkameravarnare till bilen på blocket tänkte jag att nu skall jag vara tuff och pruta. Sagt och gjort, efter ett antal mail (jag skulle inte kunna vara lika tuff i telefon...) så fick jag den till ett vrakpris. När jag dyker upp hos säljaren och har betalat så kan jag inte låta bli att fråga varför man säljer en så gott som nu pryl för en bråkdel av vad den kostade som ny. Svaret var jag inte beredd på. De sålde sin nyligen döde sons prylar... Jag höll på att sjunka genom golvet. Jag hade prutat och utnyttjat människor i sorg som bara ville städa upp sitt liv. Tog faktiskt ett tag innan jag använde prylen...

Prutar ni på saker ni köper?

Motivational poster (2:17)


Sexåringen funderar över våldsam död

Dottern har ikväll pratat en hel del om hur det skulle vara om vi, hennes föräldrar, skulle dö. Hon var mycket ledsen när hon frågade var hon skulle bo då och så sade att hon inte vill bo hos någon annan "för vi är hennes bästa familj".

Nu vet vi i och för sig varför hon pratade om detta just nu så vi visste också hur vi skulle tackla det. Det har nämligen hänt något hemskt med hennes bästa kompis morfar och de har pratat om det i förskoleklassen. Jag vill inte skriva om exakt vad som hände men det involverade mycket makabra händelser på en paradisö för en vecka sedan. Det har stått om det i rikstidningarna så ni vet kanske ändå vad jag skriver om.

Bästa kompisen hade bara två dagar innan det hemska skedde glatt meddelat att familjen skulle åka dit över jul. Nu blir det en sorglig jul i den familjen.

Sexåringar skall inte behöva oroa sig för sånt men det är nog bra att vi pratar om det med henne. Vår dotter (och hennes kompis) vet dock, som tur är, inte några detaljer. Då hade hon med all säkerhet inte kunnat sova på nätterna.

Har faktiskt funderat en hel del på detta själv efter att jag fick reda på det och vet inte hur jag skulle klara av att få ett liknande besked.

Motivational poster (1:17)


En go Göteborgare...

.. säger en sanning:


Efter att ha vält båten...

... skyndade sig Jesus att smita från platsen innan hans pappa kom på honom!
I Dubai bygger man just nu...

... det som skall bli världens högsta byggnadverk (den är redan nu högst men den är inte färdig än). Som synes har man kommit en bra bit på vägen. 818 meter högt kommer det att bli, ingen dålig utsikt. Jag kan inte låta bli att förundras över detta fantastiska byggnadsverk:Här är en video om bygget:
 

En klassiker!Trött, trött, trött...

... och åter trött. Det är hur jag känner mig idag. Vet inte riktigt vad jag sysslade med i går kväll men helt plötsligt var det sent och jag kom inte i säng förrän vid 23:30. Sonen, som är förkyld och lite gnällig just nu, tyckte att det var en bra idé att vakna vid 03:00 och somnade sedan inte om förrän vid 05:00 då han också lyckats att väcka sin storasyster. Hon skulle också promt sova i vår säng. Vid 05.15 ringde väckarklockan och det var sannerligen tur att det inte var min tur att köra till jobbet.

Man är inte glad när en 1,5 åring hoppar runt i sängen och sjunger "Bä, bä, vita lamm" klockan 04:00. Jag älskar mina barn men det finns vissa tillfällen då man tvivlar på om man gjorde rätt val när man skaffade dem. I natt var ett sådant tillfälle...

Ungefär så här såg jag ut när jag gled in på jobbet (minus nyckeln i ryggen då...):

Jenny Beltran, Årets Fru 2008!Åh vilken kvinna! Hon står trofast vid sin Titos sida, i medgång och i motgång, så som hon lovat vid giftermålet. Hon vägrar tro på hans skuld och medverkar vid hans utspel i media. Trots detta döms Tito av tingsrätten för våldtäkt. De överklagar naturligtvis då han är "oskyldig". Tito döms dock även av hovrätten för våldtäkt. Dessutom backar de upp med att han även smittat en liten flicka, bekant med familjen, med könsherpes när han förgrep sig på henne. Jenny står ändå stolt vid sin mans sida och deklarerar att hon nu har mist sin tro på rättssamhället...

Hur kan man vara så totalt förblindad? Borde inte förnekelsen börja släppa snart? Vad gör hon då? Den dag hon kommer till insikt lär hon få flytta från Sverige för här kan ingen någonsin ta henne på allvar igen...

Grattis Jenny, du verkar ha gjort ett riktigt kap när du fann den lille kåte Chilenaren.

Jetus igen!

Vi var ju i kyrkan på söndagen för att dottern skulle få sin "Bibel för barn". Hon berättade ju för oss veckan innan om "Jetus som är död och som finns på väggen", efter att förskoleklassen hade varit på studiebesök i kyrkan.

Vi är inte direkt religiösa av oss i vår familj och detta var första gången jag var inne i denna kyrka trots att vi bor i den församlingen sedan över tio år tillbaka. Det är en "modern" kyrka i trä från 70-talet som jag tycker är anskrämligt ful. Bägge barnen är döpta men det gjordes i sambons "barndomskyrka" som är mycket finare (jättegammal och i sten).

Eftersom dotter hade varit där på studiebesök bad jag henne visa oss vägen. Väl inne i kyrkan pekade hon på altartavlan och berättade stolt för mig att "Där är Jetus, det är han i kulan". Glorian på Jesus såg faktiskt ut som en slags klot eller hjälm...

Vardagsrumsrenoveringen...

... går långsamt men framåt. Tänkte visa hur det ser ut just nu i vardagsrummet.

Murstocken är numer putsad igen och mineritskivorna på träbalken är på plats:Jag blev ju tvungen att såga upp parketten för att få ner ett ventilationsrör (murstocken till vänster i bild). Det stora ventilationsröret i den bakre delen av bilden är vårt tvättrör från sovrummet ner i tvättstugan. Detta "dike" blev resultatet av parkettsågningen:Och här har jag fått dit ventilationsslangen med isolering (röret går ner i tvättstugan och ut genom väggen):

Kalashelgen är till ända...

... och jag är helt slut. Discokalasen var mycket lyckade men att underhålla en hel hög med barn är extremt jobbigt. Jag skule aldrig kunna jobba på ett dagis. Stor heder till de som orkar med detta, en saftig löneförhöjning borde de ha...
 
Nu ser jag fram emot att få gå och lägga mig, gå upp tidigt och komma till jobbet för att vila upp mig...

Första barnkalaset avklarat...

... och en timme kvar tills släkten kommer. Puhhh!

Smet från jobbet idag...

... redan vid 12 tiden för att åka hem och förbereda för dotterns kalashelg. I morgon fyller hon sex år och skall under helgen ha tre kalas, två barnkalas (vi blev tvugna att dela upp det i två då 23 ungar på en gång i vårt lilla hus vore lite väl mycket...) och ett "vuxenkalas" (för släkten). Familjen har en hektisk helg framför sig. Morgondagen inleds med att dottern skall iväg på simskola. Därefter skall ett av barnkalasen samt vuxenkalaset avverkas. På söndag skall vi till kykan för att dottern skall motta Barnens Bibel därefter hem för ännu ett barnkalas. Just nu känns det mig övermäktigt men sambon är hoppfull. Det är ju tur att någon av oss är det...

En gammal gumma kom släpande...

... på två svarta sopsäckar, en i var hand. Det var ett litet hål i en av säckarna och en hundralapp kom utfarande. Detta observerades av en poliskonstapel som hejdade gumman och frågade vad som stod på.

- Tack snälla konstapeln, sa gumman. Hela säcken är full med hundralappar men tro inte att jag stulit dem. Jag bor precis vid fotbollsplanen och karlarna brukar kissa i min trädgård när det är match. Då står jag där på lur med en rejäl häcksax och säger:

- Hundra kronor, annars klipper jag av den.

Så varje måndag går jag till banken med pengarna.

- Det var ingen dum idé, skrattade konstapeln. Är det hundralappar i den andra svarta säcken också?

- Nej, den ska till tippen........det är ju inte alla som betalar. 


Björn Ranelid har humor!


Ergonombesök...

... stod på schemat idag. Först fick vi en intressant föreläsning på över en timma innan vi fick personliga arbetsplatsbesök. Nu vet jag hur man skall ha tangentbordet (liggande platt, utan de små benen), var musen skall hållas (helst framför dig, mellan dig själv och tangentbordet), hur man skall sitta (sitsen lite lätt framåtlutad och ganska rak i ryggen) och hur man skall stå för att inte få belastningsskador (hitta jämnvikten på foten så att man belastar jämnt & vara rak i ryggen).

Fick dessutom ett "stresshjärta" av Ergonomen så här skall "knådas"...Därefter var vi på en minimässa med underleverantörer. Det innebär en massa människor att hälsa på och en stor mängd med godisskålar att ta sig igenom. Det blev inte så mycket jobbat så det har varit en ganska bra dag idag...

Förrutom de blodsprängda ögonen...

... så ser hon rätt så trevlig ut. Vem då? Creepy Girl så klart. Vet inte riktigt vad man skall använda "henne" till men lite tidsfördriv kan vara kul ibland.

Jetus

Med anledning av förra inlägget kom jag att tänka på något kul som dottern berättade i lördags. Vi var ju bortbjudna till några bekanta och barnen leker för fulla muggar när dotter helt plötsligt stannar upp och säger "Jag vet var Jetus bor!". "Jetus?" svarade vi vuxna unisont. "Ja, men han är död nu och är på väggen" replikerade dottern.

Förskoleklassen hade tydligen i fredags varit på studiebesök i kyrkan...

Nu på söndag skall hon förresten tillbaka till denna kyrka för att ta emot Barnens Bibel (eller "Bibel för barn" som dom tydligen har döpt om det till nu för tiden).

Depeche Mode i Arvika!!!!!!

Fick just en smärre shock. Gick in på Fiskis blogg och möts av beskedet att Depeche Mode skall spela i Arvika till sommaren. Surfar snabbt vidare till Arvikafestivalens hemsida och får det hela bekräftat. När jag ser datumet för spelningen blir jag dock inte lika glad. Festivalen är den 2-4 juli 2009, det vill säga medans jag är i Italien med familjen. Aaaaarrrrrgggghhhhh!!!!!!!!!!!! Jag vill ju se dem och har väntat på att de skulle komma hit igen.

Skall jag ställa in familjens semester?

Nej, det skall jag nog inte göra men jag kommer att gräma mig enormt över min geografiska position den kväll som spelningen är. Underhållningen då får bli konsert-DVD och en rejäl tröstgrogg...


Depeche Mode - Personal Jesus, Concert Bucharest

En man hade tatuerat in sin frus namn...

..., Helga, på snoppen, men när den var slak så syntes bara H och A. En dag gick han in på en pissoar och fick syn på en Jamaican och märkte att han också hade tatuerat HA på snoppen och då frågade han:
- Heter din fru också Helga?
Jamaicanen:
- Nej, på min står de "Hello and welcome to the wonderfull land of jamaica..."  

Idag går svågerns flyttlass...

... och han lämnar huset och syrran. Om en månad är det hennes tur att flytta ut. Pojken är tydligen helt tokig idag. Han skriker, sparkar och biter syrran. Att låta honom vara hemma medans pappan flyttade ut var tydligen inte så smart...

Dagens middag...

... har just klarats av och måste delges er. Älgskav med gräddstuvade trattkantareller lagat av eder bloggare. Mums var det om jag får säga det själv och snabbt tog det slut i grytorna...

Idag bröt vi upp en del...

... av golvet i vardagsrummet för att kunna få ner lufttillförsel för kaminen. Lite speciell känsla faktiskt att sätta cirkelsågen rätt i parkettgolvet...

Den som byggde huset 1937 gjorde det så starkt att en stridsvagn skulle kunna köra på vardagsrumsgolvet utan att det skulle svikta. Jag hade ursprungligen tänkt mig att suga ur golvspånet under golvet och sedan köra i ventilationsslangen men det satt stöttor åt alla håll och kanter så till slut fick vi alltså riva upp golvet. Blev pga detta inte färdig idag så långt som jag hade tänkt mig utan får fortsätta i morgon igen.

I kväll är vi bortbjudna och värden brukar vara mån om att man alltid skall ha något i glaset så det blir nog inte direkt till morgonen jag sätter igång igen...

För 25 år sedan gick jag på högstadiet...

... och hade jag långt gult hår som stod rakt upp på skallen. Jag var en synthare. Låt gå för att jag inte var en riktig hardcore-synthare (som lyssnade på så kallad "industrisynth") utan mina idoler från den tiden är de "vanliga" som man idag förknippar med synthmusik från 80-talet så som Depeche Mode och Howard Jones. Det gula håret förresten var ett resultat av en misslyckad hårblekning. Det var meningen att jag skulle ha Howard Jones/Limahl-frisyr men det sved så förbannat att jag sköljde ur medlet innan det var klart. Bilder på mig? Skulle inte tro det. De har inte ens min sambo sett...

Vem Limahl var och hur han såg ut? Kom igen nu... han skrev och sjöng låten "Never ending story" från filmen med samma namn. Så här såg han ut då:
Hur kom jag in på detta då? Jo, jag tänkte helt enkelt visa er en Howard Jones video och så spann jag visst iväg lite...

Howard Jones, What is love - 1983

Inbyggnadshögtalarna...

... kom med posten i dag. Fyra stycken Canton Inceiling 500 är nu i min ägo. De skall få tjänstgöra som bak- och sidohögtalare i mitt 7.1 surroundsystem den dagen vardagsrummet blir klart. Att köpa högtalarna redan nu kan tyckas dumt men jag vågade inte vänta längre. Priserna i Sverige ligger stabilt på en tusenlapp styck men jag hittade en butik i Tyskland som var betydligt billigare. Problemet var bara att priserna flukturerade ständigt i denna butik. Ena dagen kostade de 89 Euro styck och andra dagen var de nere i 65 för att den tredje vara tillbaka på 89 igen. Följde priserna under en längre tid och efter att de hade helt plötsligt stabiliserat sig och legat på 89 ett tag så vågade jag inte vänta längre när jag i söndags fick se att de gått ner igen till 65. Och idag kom de alltså. Gjorde en besparing på minst 1400 kronor gentemot att köpa dem i Sverige.   ;-)

Utan galler och med. Skall ha vitt tak så de kommer att smälta in bra...

         
         

Älgfärsbullar...

... blev dagens självklara middag med tanke på gårdagens malning. Jättegott!

Snabbkurs i kinesiskaHittat körkortet i ett paket cornflakes? (10:10)

Sista bilden. Hon ser ovanligt glad ut för att ha ställt till med detta. Undrar om hon har koll på huruvida hennes bilförsäkring täcker skador på båtar i vatten? 


Hade löneförhandlingar...

... med personalchefen idag. Denna person retar mig så in i bomben. Att det ljugs för oss har vi ju redan konstaterat. Idag lämnades dessutom ett motbud som i vissa fall var sämre än företagets tidigare bud. Jag blev riktigt förbannad och många ord hårda ord sades från min sida. Jag meddelade även att jag för arbetsklimatets skull försökte behärska mig men att  jag egentligen ville säga betydligt mer än vad jag redan hade sagt.

Något röd i ansiktet avslutade Personalchefen mötet med att tacka för utskällningen...

Det här kommer inte att sluta bra...

Hittat körkortet i ett paket cornflakes? (9:10)

Hur fasen bär man sig åt för att hamna där?


RSS 2.0