Mer byggbilder!

Dörrhålet ut mot uterummet har fått en inklädnad med smygar. Sicket lyft det blev. Den dörren var det första vi bytte på huset när vi köpte det för många år sedan och det har stått oinklätt med synlig isolering runt om sedan dess...


Här är "den nya väggen" nymålad. Återkommer till denna vägg nedan.


Första takplattorna på plats. Det är mycket håltagningar som krävs. Här syns hål för spottar och en högtalare.


Taksättarna sätter näst sista plattan i den ena delen av rummet. Vi har ju en balk som delar av taket i två bitar...


Vi kom på att det blev väldigt vitt på den nya väggen då den sitter ihop med muren som också är vit så vi delade en våd på längden av den tapet vi har i arbetsrummet och hängde dit de två bitarna. Nu delas väggen och murstocken upp i tre trappseg på snyggt och markerat sätt, tidigare var det bara en vit massa. Bakgrundsfärgen i denna tapet är samma som i den vi skall ha på övriga väggar men med MYCKET större mönster.


Här en stilstudie av min renoverade järnventil i murstocken. Tycker den är ett fräckt inslag faktiskt. Snöret och den vävda knoppen är nog orginal från 1937 när huset byggdes. Hade nog sett konstigt ut med en "vanlig" i plast...Det var allt för idag. Nästa gång är det foton på tapetseringen som gäller.

För att undvika pinsamheter...


Äntligen! Nu har jag fått tummen ur...

... och har gått igenom byggbilderna från de senaste veckorna (en enda lite positiv sak med att vara sjuk...). Lägger upp några stycken åt gången tills att jag är "ikapp".

Här har vi lagat i parkettgolvet. Kommer förmodligen/förhoppningsvis knappt att synas efter slipning och lackning. Här stod det en vägg för den som inte kommer ihåg... 


Undertecknad (i svart) och farsan (i de färgglada hängslena) började sätta reglar för det nya taket men fick börja om då det gamla taket bågnade något fantastiskt. Mätte in hela rummet med laserpass och stoppade i klossar i varierande storlekar så att det blev rakt.


Gips sätts på alla väggar då väggarna består av tretex och vävtapet. Som synes blev det även en del rörinstallationer först...


Även i taket blev det en del rör. Det är högtalare, HDMI, spottar med mera (förrutom vanliga elrör).


Rördragaren "in action". Det är position för TV, bioduk och bänkskåp man ser uppritad på väggen bakom mig.


Första strykningen på murstocken. Här ser man även att vi fått upp "Den tillfälliga väggen" till höger om muren. Denna vägg är byggd så att vi gasnka enkelt kan slå ner den den dag vi skall öppna in till köket som ligger där bakom (dvs den dag vi får råd med det...).

Sa jag att det var fredag?


Det är ju fredag!


En del borde inte jobba i affärer!

Läste i en blogg om en tjej som efter att ha lastat en vagn full med husdjursmat på Lantmännen möttes av en kommentar från kassören som gick ut på att hon kanske inte hade råd med allt hon plockat till sig.

Skrev ett svar på henes blogg men jag kom på att jag kunde lägga upp det här också då det handlar om en sedelärande historia:


"Så himla oförskämt! En del borde inte jobba i affärer. Man skall passa sig för att döma någon för fort baserat på utseende.


Min faster som nyligen hade blivit änka och inte kunde/ville fixa med bilen (så som hennes man alltid gjort) åkte till den närbelägna Volvohandlaren för att köpa sig en ny bil. Hon visste inte vad för sorts Volvo hon skulle ha, bara att hon ville ha en ny och därigenom förmodat bekymmersfri bil. Att det var just hos Volvohandlaren hon klev in berodde enbart på att hon och hennes man alltid kört det märket. Hon var alltså helt inställd på att gå in i affären, någorlunda snabbt bestämma sig och sedan handla. Hon hade till och med sig kontanterna som borde täcka affären (tanten är rik).


Hon klev in i bilhallen och möttes av noll försäljare trots att hon gick omkring där ganska länge. När hon väl fick tag i en säljare, som hon själv fick gå och grabba tag i, så var han nedlåtande och gjorde sig lustig över att hon inte var kunning om bilar. Hon vände då på klacken och åkte raka vägen till Saab-handlaren istället där hon utan att provköra renköpte en maxutrustad bil av en vänlig försäljare.


Så kan det gå om man dömmer folk för snabbt!"

Nu råkade det vara en Volvohandlare det handlade om här men detta fenomen förekommer allt för ofta även på andra ställen. När min kompis skulle köpa bil så pushade försäljaren honom till att skriva på köpekontraktet med en gång. Men kompisen avbröt  "förhandlingen" eftersom han ville att hans fru också skulle vara med vid köpet. Försäljaren muttrade då något om att "hon skall väl bestämma färgen så klart...". Kompisen kom inte tillbaka...


Jag mår sämre idag än igår...

... så det blir väl till att vara hemma även i morgon antar jag. Hade hoppats på att kunna ta mig till jobbet för min Catiakurs skull men jag kan ju inte sitta där febrig och snörvla... 

Mod och god vilja förvisso men jag tror inte att det räcker...


Febern håller i sig...

... liksom vattensnuvan och de ständiga nysningarna. Sonen är bara varm men han verkar ha vant sig för han leker och stojar på trots 39 graders feber. Jag som inte är lika pigg har svårt att hänga med i svängarna så när jag satt mig för ett ögonblick är han genast i någon annan del av huset och ställer till med något ofog.

Jag som "aldrig" har feber annars har nu pendlat mellan 38 och 40 grader i två dygn nu. Inte kul alls.

Pga den rådande krisen...

... så har ett antal företag tvingats arbeta om sina loggor:


Dagens neandertalare!Silvio Berlusconi förnekar sig aldrig. Nu har han uttalat sig om att det inte går att stoppa våldtäkter i Italien:
- Vi skulle behöva lika många poliser som vackra flickor i Italien, och det tror jag aldrig att vi uppnår, sade Berlusconi i söndags.

Ovanstående är inte bara en groda från hans sida då han har för vana att sprida dylika kommentarer omkring sig.

Italien är ett vackert land (vi skall åka dit på semester igen lagom till midsommar är det tänkt) men machokulturen/kvinnosynen som Silvio & Co står för fattar jag verkligen inte...

Är hemma sjuk idag...

...tillsammans med sonen som också är sjuk. Nu kan man ju tro att vi skulle hitta på något kul ihop men "Grabbarna" vilar mest. Hög feber ger ju den effekten.
Nu oroar jag mig för att inte vara tillbaka på jobbet till torsdag då jag skall börja en Catia-utbildning på sammanlagt sju dagar. Missar man inledningen är man väl rökt...

The geography of a woman/man

THE GEOGRAPHY OF A WOMAN

Between 18 and 22, a woman is like Africa , half discovered, half wild, fertile and naturally beautiful!

Between 23 and 30, a woman is like Europe, well developed and open to trade, especially for someone with cash.

Between 31 and 35, a woman is like Spain , very hot, relaxed and convinced of her own beauty.

Between 36 and 40, a woman is like Greece, gently aging but still a warm and desirable place to visit.

Between 41 and 50, a woman is like Great Britain, with a glorious and all conquering past.

Between 51 and 60, a woman is like Israel, has been through war and doesn't make the same mistakes twice, takes care of business.

Between 61 and 70, a woman is like Canada, self-preserving, but open to meeting new people.

After 70, she becomes Tibet, wildly beautiful, with a mysterious past and the wisdom of the ages...only

those with an adventurous spirit and a thirst for spiritual knowledge visit there.


THE GEOGRAPHY OF A MAN

Between 1 and Death, a man is like Iran, Ruled by Nuts.


Byggrapport 8

Vi skulle gentligen ha haft släktkalas för sonen här idag eftersom han fyller år i morgon men han har 40 graders feber så det blev inget med det. Detta gav oss en extra dag att bygga vidare här hemma. Så nu har vi gjort följande:

* Tapetserat helt färdigt. Den svarta tapeten var jobbig att sätta upp så till vida att dess stora mönster fick planeras bra så att det inte hamnade på ett konstigt sätt på väggen men när väl detta var gjort så åkte den upp ganska snabbt då våderna är hela 106 centimer breda.

* Taket är färdigt. Efter att ha sågat och borrat fel ett antal gånger så är det äntligen uppe. Det var tur att vi hade extraplattor till förfogande för de gick åt allihop...

* Har dragit fram alla högtalarkablar (60 meter 4 mm2), HDMI-kablar, lågnivåkabel till subbasen, nätverkskabel till stereon och antennkablar (totalt fem stycken). Det hänger nu ut en hel härva med kablar ur väggen där stereon skall stå. Mycket arbete kvarstår dock med kablarna. Måste nämligen skarva ihop några av kablarna eftersom jag tvingades klippa isär dem för att få in dem i rören (HDMI, nätverk & lågnivå till subbas). HDMI-kabeln kommer inte att vara lätt att löda då den består av en 19 ledare med pyttesmå trådar...

* Har satt upp några vägguttag och spottar. Vi saknar fortfarande majoriteten av alla uttag och brytare då de ännu inte har levererats. Tre veckor sedan vi beställde nu...

* Betsade foder till dörrar och fönster samt lackade första gången.

* Laserade taklisterna.

* Började sätta upp taklisterna men gav upp. Tycker inte det är snyggt med girade hörn så jag skulle försöka mig på att förkroppa in dem istället. Med allmogelist så var det kanske inte det smartaste beslutet jag tagit... Svärfar skall försöka få tag i en snickare i morgon som kan det där. Jag kan det uppenbarligen inte och det är enormt frustrerande att inte klara av något. Om det är något jag hatar så är det just det...

Behöver du lift?


Börjar känna mig sjuk igen.

Är hängig och lite matt. Dottern har feber och var hemma från skolan idag så vi har väl samma "baskilusker". Denna höst/vinter slår alla rekord vad det gäller sjukdomstid. jag har knappt känt mig helt frisk en enda dag sedan i september. Det är ständigt något som ligger och lurar känns det som. Antagligen drar barnen hem mycket från dagis/skola.
 
Nej, nu skall jag gå och lägga mig i ett desperat försök att kurera mig. Skippar till och med morgondagens afterwok för att vara fräsch till lördag morgon då vi skall fortsätta tapetsera och sätta tak. 


Kolla vilka stora fräcka plåster jag hittade!


Jag fick rätt!

Fick ett mail idag med ett kort meddelande från överste lönetant:
"Korrigering kommer att ske angående den dragna karensdagen. Kommer på Januarilönen."

Inga ursäkter eller bortförklaringar i övrigt. Jag svarade i samma takt och ton:
"Bra. Tack."

Så var det alltså med att "hon inte kan ha fel eftersom de i så fall alltid har haft fel"...

Nu återstår bara att väcka frågan i min egenskap av facklig företrädare och se om det inte är fler än jag som drabbats... Skall bli riktigt roligt att se hennes min denna gång. Troligtvis mer sammanbiten än sist då hon avspisade mig... ;-)

Korvgrillning


Inget byggande/Facebook

Ikväll blir det inget byggande. Vi kom nyss hem efter att ha varit på föräldramöte på dotterns skola angående ett projekt om att lägga upp utvecklingssamtalen på internet...

Nu sitter jag med min nyöppnade Facebook-sida och hittar vänner. Riktigt kul faktiskt. Har hittat flera gamla kollegor som har varit här i landet men sedan åkt hem igen. Nu får man en anlening att ta upp kontakten igen. Hoppas att någon hittar mig också...

Appropå varsel...

... så mottog jag, i egenskap av tillförordnad ordförande för fackklubben, ett idag för 10 tjänstemän hos oss. Som anledning angavs den allmänna krisen och det ekonomiska läget i fordonsbranchen. Förhandlingarna startar nästa vecka. Det är inget jag ser fram emot men jag börjar bli så pass van/avtrubbad att jag nästan inte reagerar längre. Det är en nedåtgående spiral med ständiga nerdragningar nu...

Nu måste kommunen varsla!

I rådande ekonomiska DOWNTURN ser vi tyvärr ingen annan utväg än att varsla André.


Bilder från bygget?

Lugn, jag fotar hela tiden men jag har inte hunnit kika igenom bilderna än. Bildkavalkad kommer så fort jag får tid. Här är dock en "teaser" på "Den tillfälliga väggen" med sina två tapetränder. Väggen går inte ända upp till taket eftersom jag inte vill ha märken i det den dag vi river ner den (för att öppna in till köket).


Byggrapport 7

* Halva taket är uppsatt. "Någon" har räknat fel och det räckte bara så långt. Farsan får åka och handla mer i morgon...

* Har börjat sätta upp spottar i den delen av taket som är färdig.

* Den vita tapen är uppe. Med bygglampan tänd ser man nästan inte att det är tapetserat, med lampan släckt ser man att den glittrar lite svagt. Kommer att bli snyggt i vanlig belysning.

* Två "ränder" av tapet sattes upp på den tillfälliga väggen för att accentuera dess hörn. Först målades den helvit i ett försök att få allt att flyta samma till en enhet men det blev bara OK. Nu med tapetränderna blev det mycket bättre. "Ränderna" består av en delad överbliven våd från när vi tapetserade sist, i kontoret, Det är nästan samma svarta tapet som vi skall ha, det är bara mönstret som är hälften så stort.

* Ventilen i murstocken monterades.

* Sprutlackade några av vägguttagen och doslocken som skall sitta på den svarta tapeten. Vi har köpt svarta apparater (strömbrytare och uttag) men eftersom dessa är ganska dyra tog vi enklare vita och lackar dem för sådana ställen som man inte skall röra så mycket, tex bakom plasma-TV'n.

Tänk att kliva in här...

... på denna golvmålning. Man skulle nog inte vara helt bekväm med att ta det första steget in...


Byggrapport 6

Farsan gick just hem. Vi passade på och körde ett kvällspass när det var fredag och man inte behöver gå upp så tidigt i morgon.

* Alla smygar är nu färdigmonterade. En av dem skall målas men det får bli ett senare bekymmer.

* Målade bitarna till "krönlisten" för den tillfälliga väggen andra strykningen.

* Dammsög och städade upp så att vi kan börja tapetsera med den vita tapeten i morgon.

Ge till mamma...


Byggrapport 5

Dagens göromål:

* Spackling och slipning av den sista bortglömda gipsskarven bakom elementet.

* Skruva kortlingar för smyg runt uterumsdörren

* Kapa upp lämpliga bitar att göra "krönlist" av till den tillfälliga väggen samt måla dessa första gången.

Mer hinner man inte på en vardagskväll när man kommer hem 18:30 efter jobbet om dessutom skall hinna äta middag också...

En kasse öl fick plötsligt en ny betydelse


Jag var sjuk i november...

... inte bara en gång utan två. Jag blev sjuk en onsdag, var hemma även torsdag och fredag. Gick sedan tillbaka till jobbet på måndagen fast än jag inte var helt återställd, genomled tisdagen och blev jättedålig under onsdagen men kunde inte åka hem eftersom jag samåker till jobbet. Stannade hemma på torsdagen och fredagen (samt måndagen veckan därpå).

När jag fick lönespecen dagen innan jul såg jag att jag hade fått två karensdagar dragna. Enligt vad jag kan läsa mig till på nätet har man fem dagar "på sig" att åter insjukna utan att ny karensdag skall utfalla. Jag friskskrev mig ju på måndagen och sjukskrev mig ju på torsdagen, alltså fyra dagar vilket borde betyda att jag bara skulle få en enda karensdag.

Ringde till lönekontoret i mellandagarna men ingen jobbade naturligtvis. Glömde sedan bort det hela till idag då jag ändå skulle ha vägarna förbi dem i ett annat ärende. Innan jag gick dit ringde jag försäkringskassan och fick sitta i deras telefonkö ett antal minuter. Talade men en handläggare, förklarade mitt problem och frågade vad det var som gällde. Handläggaren menade att min tolkning var rätt och kollade för säkerhets skull med en kollega ytterligare en gång och återkom med samma svar.

Jag gick nu till lönetanterna och talade om att det måste ha blivit något fel på min lön men det höll de inte med om. Det hade gått fem kalenderdagar menade de eftersom de började räkna redan på lördagen då min sista betalda sjukdag var på fredagen. Lördag till onsdag är fem dagar och jag sjukskrev mig på torsdag, alltså på sjätte dagen, vilket betyder karensdag igen. Lönetanten hämtade sin chef (en jättegammal lönetant) som genast kom med vad som måste vara dagens dummaste kommentar: "-Vi har rätt. Det kan inte vara fel för så här har vi alltid gjort". Det är så dumt resonerat så jag blev helt stum ett tag. Funderade först på att upp en diskussion om hennes förmåga till logiskt tänkande men avstod. Man bad mig sedan att ringa till försäkringskassan igen eftersom "-Du kan ju haft otur och pratat med någon som inte vet, det jobbar ju så många där...". Det lovade jag att göra...

Gick och satte mig i F-kassans telefonkö ännu en gång. Fick tala med ännu en handläggare som, efter att jag beskrivit ärendet, även hon gav mig rätt. Även denna handläggare tog och pratade med en kollega som bekräftade. Jag hade vid detta lag alltså fått min sida godkänd av fyra handläggare på F-kassan. Efter att ha pratat ytterligare en stund blev jag vidarekopplad inom F-kassan till den kundtjänst som företagen ringer till för att höra deras syn på saken. Även här gavs min sida av saken rätt och (sina vanor trogna?) kollades det även här med en kollega. Totalt har jag nu alltså sex stycken F-kasse handläggares godkännande. Gick tillbaka till lönekontoret...

Förklarar vad som hänt och att företaget visst kan ha fel "trots att man alltid har gjort så här". Erbjöd mig att sitta med så att vi gemensamt kunde ringa upp F-kassan och höra dem ännu en gång men det ville man inte. Den jättegamla chefslönetanten bleknade lite vid insikten av att de kanske har fel och vilka konsekvenser det i så fall har men samlade sig och sade surt att "-Vi gör så här. Vi kollar upp det här på vår kant med arbetsgivarförbundet och så återkommer vi till dig så slipper du stå här och vänta". Gör ni det sade jag och droppade av med ett flin på läpparna...

Eftersom de nämnde att de skulle ringa till arbetsgivarföreningen istället för till försäkringskassan så ringde jag naturligtvis till mitt fackförbunds avdelningskontor för att höra hur mitt förbund ser på det hela, jag är ju trots allt tillförordnad ordförande i klubben. Förbundet syn på saken stämde, vid det här laget föga förvånande, med min egen.

Nu väntar jag med spänning på att någon från lönekontoret skall höra av sig. Om de "alltid har gjort så här" så låter det i mina öron som om många anställda har pengar att vänta. Jag kan ju inte vara ensam om ha blivit sjuk två gånger efter varann i ett så stort företag. Intressant ärende, kommer nog att bli många och långa diskussioner innan vi är klara med det här. Sicken otur för företaget att detta skull drabba just lilla mig som är fackordförande och gillar att bråka om sånt här... ;-)


Byggrapport 4

* Sista elementet målat för andra och förhoppningsvis sista gången. Jag får kolla hur det blev när jag kan ser det i dagsljus (i ljuset från en 500W byggstrålkastare ser det inte så bra ut då alla penseldrag verkar synas).

* Hittade en ospacklad gips skarv bakom ett element. Så kan vi inte ha det så spacklet åkte fram igen. Kan inte fatta hur jag har missat den. Nu måste jag slipa och spackla minst en gång till innan jag kan måla färdigt där. Tråkigt...

* Målade murstocken och pelarna till takbalken med den färg som färghandlaren sade att vi skulle ha. Kan inte fatta vad det var för speciellt med den färgen men den enda liter vi hade räckte bara till en enda rollning så jag hoppas verkligen att det ser bra ut i morgon när den har torkat så att vi inte måste skaffa en liter till. Ytorna var i och för sig ordentligt grundade innan så det kanske funkar. Ser i varje fall rätt så bra ut nu när den fortfarande är våt.

Mycket byggrapporter nu men det är det jag sysselsätter mig med...

Kommer du ihåg...

... din första kyss?


Målar element...

... och lyssnar på webradio från matchen Villa-Gripen. Som Gripensupporter har man denna säsong blivit luttrad men nu får det vara nog. Spelarna bjuder ju inte till något. Vill de åka ut ur elitserien? Vad sjutton gör att ett lag inte kämpar? Att man förlorar då och då vänder jag mig inte emot då vi inte tillhör topplagen men kämpa om saken skall man i varje fall göra även om man förlorar...

Svär och målar vidare i raseri...

Byggrapport 3

"Smet" tidigare från jobbet idag då jag hade ett fackligt möte i hemstaden. kunde därför komma iväg och handla den stereo som jag suktat efter (en Marantz 6003) och sedan hämtade jag sub-bashögtalaren på posten. Stora och tunga paket bägge två. Rena julafton...

Skall strax ta och dra på mig arbetskläderna så att jag får målat lite grann nu när jag ändå är hemma. Igår kväll orkade jag inte göra någonting (söndagens baksmälla satte sina spår) så jag kan kompensera det idag istället.

Helt otroligt!

Har sett detta klipp om och om igen. Så otroligt farligt och härligt på samma gång...


Coolt!


Bakis!

Jag har precis släpat mig ur sängen. Var på en riktig brakfest igår kväll och kom inte hem förrän vid halv fem i morse. Det var en arbetskompis som firade sin 30 årsdag ett och ett halvt år efteråt. han hade tydligen blivit trackad för att han "smet" från att anordna en 30 årsfest så han tog tag i saken nu. Det var mat, öppen bar, mycket folk och rejält röj. Gratis sprit är kul när man är igång men så här dagen efter så ångrar man naturligtvis en del av dryckesintaget...

Jag har inte riktigt balanssinnet med mig idag så det skall bli intressant att stå på trappstege och måla om en stund. Farsan är på väg hit...

Byggrapport 2

Har inte hunnit med så mycket byggande sedan i tisdags pga att ledigheten är slut och förvärvsarbetet återupptagits. Jag har mest handlat prylar...

I förrgår:
* Handlade lådor på IKEA till de skåp vi köpte några dagar tidigare. Varför har IKEA aldrig allt man skall ha hemma? Jag fick faktiskt även denna gång inte med mig allt eftersom de inte hade tillräckligt med lådor hemma.
* Handlade spackel på Byggmax (enbart för att det ligger nära IKEA).
* Köpte väggfäste till TV:n och HDMI kablar på Kjell & Co.
* Lade över en timme på att plocka ihop smyglister på Bauhaus.

Igår:
* Tapeter beställdes. Vi skall ha vit tapet till en vägg och svart till de övriga (den svarta är lite special och det är det tre veckors leveranstid på den). Färg till murstocken köptes. Allt hos Flügger Färg.
* Golvslipning beställdes till den 10 & 11 februari av en lokal golvfirma.
* AudioPro-högtalare beställdes. Satt och letade på Prisjakt.se igår kväll. Tog frontar, center och sub separat från flera leverantörer eftersom de hade så olika priser. Kommer förhoppningsvis nästa vecka.

Idag:
* Bioduken från MJ Multimedia på 108" kom. Vi fick hämta den på poståkeriets utlämningsställe pga storleken, det var precis att den gick in i bilen.
* Hämtade den vita tapeten.
* Handlade högtalarkabel och alla elapparater (strömbrytare, vägguttag, transformatorer, spotlights, dimmrar etc).
* Köpte billig färg att rolla den tillfälliga väggen med på Rusta.
* Och sist men inte minst så beställde vi nyss en soffa på MIO. Det blir en jättehörnsoffa med 4+2 platser (och ytterligare en i hörnet då) samt en fotpall i samma höjd som soffan som också kan användas som sittplats. Utan att "knö ihop sig" har vi då sittplatser till 8 personer utan att behöva ta till extra stolar. Är ganska nöjd med att jag lyckades pruta ner den nästan 2000 trots att den inte var med på rean. Den grävde dock ett stort hål i renoveringsbudgeten ändå med sina 19600 kronor. Soffan levereras i mitten eller slutet av februari.

Puh! Som sagt vi har inte legat på latsidan även om det inte har byggts något vidare. Nu skall barnen i säng. Sedan skall jag dra igång med att slipa och spackla väggar. Skall hämta mig ett par öl också. Mitt eget lilla fredagsnöje!

Ha koll på bakgrunden när du fotar! (4:4)


Har börjat jobba igen...

... och det är precis så motigt som jag trodde det skulle vara. Har ändå kört korta dagar men det hjälper inte. Jag är så seg...

Idag satt jag mest och dagdrömde om Italienresan. Mindre än sex månader kvar nu!

Ha koll på bakgrunden när du fotar! (3:4)


Byggrapport

Reglade upp en ny vägg, satte in en dörr i den, gipsade och spacklade den. Lappade och lagade alla hål i golvet. Isolerade klart andra halvan av rummet och plastade in det.

Idag lade vi av vid 16-tiden eftersom vi kände oss ganska spaka då men så började vi sju i morse... Anledningen till den tidiga starten var att svärfars bil skulle in på service och jag hämtade honom på verkstaden på morgonen.

Min farsa beklagade sig för sin ålder för första gången idag. "Det känns helt plötsligt i kroppen att man börjar bli gammal". Han fyller snart 65 så han har väl rätt att få vara lite sliten antar jag. Det är ju som sagt inte utan att man själv känner av detta nu och jag är "bara" 38 år...

Nej, nu är det duschen som gäller. Skall bli gott att få av sig allt isoleringsdamm. Gullfiber dammar och kliar något enormt. 

Ha koll på bakgrunden när du fotar! (2:4)


Gips, isolering, ....

... spackel, slipning, elrör...

Helt otroligt vad mycket jobb det är med ett vardagsrum. Valde att ta det före köket eftersom det skulle vara "lättare" och billigare, trodde jag. Slutnotan lär nu hamna på över 130 000 kronor men då har jag räknat in alla nya möbler och elektronik också. Vi gjorde oss ju av med allt som fanns i det gamla vardagsrummet och måste därför nyanskaffa allt igen. Skulle kanske ha tagit köket trots allt...

Det börjar kännas i kroppen nu att man aldrig är ledig. Tolvtimmarspass varje dag i byggsvängen känns för en kontorsråtta som mig...


Ha koll på bakgrunden när du fotar!

Ett underbart bröllopsfoto att göra förstoringar av...


EN "korp" hade väl räckt?


Vi har delat upp rummet...

... i två delar eftersom det inte går att jobba i hela rummet på en gång pga av alla grejor som står i vägen. Idag har vi därför lagt isolering i halva taket och plastat det. Skruvade sedan upp två gipsskivor innan farasan åkte hem. Två gipsskivor låter inte som mycket men det var en faslig massa anpassningar som måste göras på dem, hål för 10 eldosor och två rörutsläpp bland annat.

Nu ikväll letade jag upp lite gammalt spackel jag hade stående i källaren och försökte mig på att spackla med detta. Inte helt lyckat då spacklet var lite för stelt. Burken är säkert tre år gammal och var öppnad. Jag får skaffa nytt i morgon.

i morgon kommer svärfar en sväng också. Då är vi tre som jobbar igen. Tror inte det går fortare än när vi är två men man tackar inte nej när någon ringer och erbjuder sig att jobba åt en...


Glömt nått?


Anledningen till uteblivna...

... bloggningar är att jag sliter med vardagsrummet. Kommer inte loss förrän så här en liten stund innan man skall lägga sig. Otroligt vad mycket jobb det är, men samtidigt är det kul också (som tur är). Nu är det eldragning som upptar den mesta av tiden. Hittils har jag dragit ut ungefär 150 meter elrör (VP-slang) och jag är inte klar än...Nej, nu är det duschen och sängen som gäller. Farsan står utanför dörren nio i morgon bitti redo att börja greja igen...


Här vill man inte landa


RSS 2.0