Dagens idiot...

...kan man läsa om i aftonbladet. En kille som gillar att ha sex med damcyklar. En man har gripits efter att en kvinna såg honom bära iväg hennes cykel och gnida sig mot sadeln. Han säger i förhör att "- Jag kände ett stort lugn då jag närmade mig damcyklarna och luktade på handtagen". Herre djävlar vilket pucko! Måtte han bli inlåst någonstans långt borta där han kan få vård och starka tabletter.

Det snackas just nu om jämstäldhet...

...genom att ge skattebonus till de föräldrar som delar på föräldraledighet och VAB. Varför då? Vi delar inte lika hos oss eftersom det passar oss bättre att mamman är mer hemma. Ett flertal anledningar finns men de stora är följande:

1) Ekonomi. Vi har naturligtvis gemensam ekonomi och förlorar minst pengar på att jag (pappan) jobbar vidare. Jag tjänar betydligt bättre än vad mamman gör när hon jobbar (just nu studerar hon). Kvinnofälla? I vårt fall är det helt enkelt så att jag har ett mer högavlönat jobb än vad mamman har. I andra relationer så kanske det är tvärtom.

2) Mamman tycker det är trevligt och mysigt att vara hemma med barnen (Att vara föräldraledig alltså, att torka barnspyor är det väl ingen normalt funtad människa som vill). Hon är "mammig" av naturen och gillar att ta hand om andra människor.

3) Jag är mest frustrerad när jag är hemma över att jag inte får något gjort. Allt känns avigt. Jag har inte det rätta tålamodet för att hantera krånglande barn. Det ligger helt enkelt inte för mig. Jag älskar mina barn, misstro mig inte där, men att på heltid ta hand om dem är mig övermäktigt. Vilket jag erkänner. Jag möts dock mest med undrande blickar när man pratar om detta med bekanta och vänner. Det är nämligen inte politiskt korrekt just nu...

Jag har full förståelse och respekt för de som trots allt delar lika på de här bitarna men i vår familj vill vi helt enkelt inte göra detta. Skall vi straffas ekonomiskt för det? Skall staten verkligen "tvinga" oss att dela lika?

Kanonväder ute...

...och så sitter man här och bloggar. Fy skäms!

Gripen slog BolticGöta...

...som förväntat. Dock satt det långt inne. 4-3 på bortaplan är i och för sig en vinst men det var med minsta möjliga marginal då värmlänningarna bjöd på mer motstånd än förväntat. bortamatcherna har varit gripens akilleshäl under hela säsongen och det höll på att gå illa även här men det ordnade ju upp sig till slut. Hemma är jag inte ett dugg orolig för dock då de enda som har slagit oss hemma i år är Västerås, Edsbyn och Sandviken. Dagens bortavinst ihop med de kommande hemmavinsterna gör att vi har råd med en bortaförlust (som jag naturligtvis inte tror kommer ändå) och kommer då att knipa en av de två elitserieplatserna. Klappat och klart?

Ännu inga klagomål...

...från bloggens tidigare ägare. Hade inte väntat mig det heller i och för sig med tanke på att den inte var speciellt aktiv men en liten arg kommentar hoppas jag allt på!

Kalla mig snål...

...men jag lämnar aldrig dricks när jag åker taxi. Känner ni igen det här beteendet? När det är dags att betala sin resa brukar alla chaffisar ha väldigt svårt för att lämna tillbaka ens växelpengar. De plockar sakta, sakta fram sedlar och mynt i fallande storleksordning för att överlämna dem en och en i förhoppning om att man någon gång under denna process skall säga "det är bra så", "behåll växeln" eller dylikt. De tigger!

Taxichaffisar skall inte ha dricks! Hela grejen med dricks är löjlig. Man gör sitt jobb och får betalt för det. Punkt slut. Inte fan får jag någon dricks för att jag i mitt jobb konstruerar något riktigt bra. En klapp på axeln på sin höjd och det är väl så det skall vara? Lönen är betalning för uträttat arbete. Betalar chaffisarna skatt på sina svarta extra inkomster? Nej, skulle inte tro det. Ytterligare en anledning att inte lämna dricks. Jag betalar numer alltid med kort för att slippa tiggeriet...


Bytte just en bajsblöja...

...som var en av de värsta jag varit med om. Inget trevligt bloggämne kanske men det skiter jag i...

Till alla er som tror att jag har det bäst i världen som får vara pappaledig: Det finns klara nackdelar. Bajsblöjan ovan är en...

Mina bandy-favoriter Gripen...

...börjar i kväll kvalet till Elitserien genom att möta BolticGöta på bortaplan. Har tyvärr ingen möjlighet att åka med till Karlstad men skall följa matchen på andra tillgängliga sätt så som nätet, sportradio, forum etc. Nu skall ligisterna i BolticGötas klack få se hur bandy skall spelas och hur man skall göra för att bäst stödja sitt lag. Vår klack Yellow Front (Sveriges snyggaste) kommer naturligtvis att vara på plats för att sjunga och heja på våra hjältar.

Att jag skrev ligister om BolticGötas klack är inte en felskrivning eller en överdrift. Jag drar mig inte för att dra dem alla över samma kam. Så länge de inte tar tag i de idioter som de brukar ha med sig på matcherna anser jag att hela klacken är samma skrot och korn. Det går inte att skylla ifrån sig och säga att "det var inte jag". Skulle vi i vår klack börja få dylika problem kan jag lova att de äldre med glädje tar har hand om de yngre snorvalparna och lär dem lite hyfs innan det hela eskalerar. Att kasta grejor och ta till våld är inget som, i övriga Sverige, förknippas med sporten bandy. I Karlstad däremot verkar det vara helt OK att söka upp motståndarlagets supportrar för att mucka gräl och "sätta sig i respekt". Vår klack slår er på det sätt som det är tänkt, med sång och handklapp på läktaren, vilken dag som helst. Men att ta till nävarna (och tillhyggen) visar bara vilka neandertalare ni är. BolticGöta må vara en förening med långa och stolta traditioner men om man inte skärper upp den "svans" av våldsbenägna supportrar man nu förknippas med så hör de inte hemma i bandyns finrum utan bör krypa tillbaka under den sten på bakgården där de nu befinner sig. Vi skall hjälpa er på traven i kväll...

Forza GBK!

Mina hockey-favoriter HV71...

...säkrade ju igår seriesegern med ett antal omgångar kvar. Känns bra. Pengarna rullar tack vare det dessutom in på mitt spelkonto. Nu är det bara SM-guldet kvar. Heja HV!

Foppa tillbaka...

...i Colorado. Kul för honom. Tyvärr innebar nog det att vi aldrig mer får se honom i Elitserien igen. Oavsett om det går bra eller dåligt vid hans comeback så innebär det förmodligen att han kommer att lägga av helt när han är färdig. Han har ju sagt det förr att om han inte kan spela på den nivå han vill så lägger han av. Går det bra i Colorado (vilket man väl får hoppas) lägger han av så småningom av som en hjälte på toppen av sin karriär men om det nu skulle skita sig med foten så kommer han inte att försöka igen.

Jag håller inte på Modo men hoppades ändå lite på att Foppa skulle spela i Elitserien igen en sista gång så att vi alla kunde få njuta av hans konster på isen.


Besiktade bilen...

...nu på morgonen. Felaktig ljusinställning (för lågt) och ett trasigt positionsljus blev resultatet. Det trasiga ljuset var ju lite onödigt (det kunde jag ju ha kollat själv) men höjdinställningen av halvlljuset oroar mig. Det skall nämligen vara självjusterande. Nu skall jag boka service och se om de hittar några ytterligare fel där. Jag har ju garanti kvar på bilen som tur är.

Fem inlägg på en och samma dag...

...hann jag med idag. Nu får jag allt ta och ge mig. Några timmars sömn kan behövas innan barnagråt och blöjbyte väntar vid sjusnåret i morgon.

Gonatt Bloggen!

Som alla förstår...

...så spexade jag lite vid min uträkning i föregånde inlägg men visst är procent ett underbart sätt för att bevisa sin ståndpunkt. Kolla in Galenskaparnas lysande politiska satir i "Grisen i säcken" där Bert & Ian "ljuger" med hjälp av procent, diagram och storlek på pappfigurer. Kan fortfarande inte låta bli att tänka på "Kalle Stropp & Grodan Boll" närhelst jag ser eller hör Bert Karlsson.

Hämtade idag ut min motorcykel...

...från verkstaden. 1384 väl spenderade riksdaler. Blev inte så dyrt som jag trodde då det visade sig vara enkla fel som tog kort tid att fixa. Plus att det ju var halva priset i verkstaden förståss.

Tog naturligtvis en provtur (trots att den är avställd, obesiktigad och saknar en del lampor). Kallt som satan, då jag naturligtvis inte försåg mig med full mundering, men herre djävlar vad kul! Har inte kört sedan i augusti när jag körde sönder hojen. Att något så enkelt som min gamla slitna motorcykel kan framkalla sådana känslor...

Nu skall jag bara skruva på alla kåpor och dylikt. Sedan ser jag fram emot att få åka några vändor.

En kollega till mig har MC-kort sedan något år men har ingen hoj. han vill ha en viss dyr cykel av italienskt ursprung och tänker vänta tills han får råd att köpa en. Helt felaktigt enligt mig, vilket jag naturligtvis har meddelat honom. Man skall naturligtvis köpa sig en billig hoj så länge. Visst, min gamla hoj kan inte mäta sig på något sätt med den som han har i åtanke (utom möjligtvis den ekonomiska aspekten), men om man hypotetiskt säger att hans drömhoj motsvarar 100% kul så har jag åtminnstonne enligt den skalan kul till 80%. och jag har det år efter år till en mycket billig penning. Dessutom kan man ju använda den som en delbetalning (byta in den) när man väl fått ihop så mycket att man kan förverkliga sin dröm. Om man dessutom betänker att jag nu har fyra säsonger med MC bakom mig (vilket han inte har) så kan man säga att jag har haft 360% (4x80) mer kul...

Var i fjällen under helgen...

...med mina arbetskompisar så bloggen har därför fått vila lite.

Inga större skandaler utspelade sig, konstigt nog, trots att tjugofem personer skulle samsas under ett tak och ett massivt alkoholintag. Som vanligt var det väl någon som sade ett och annat man kanske inte skulle ha sagt på jobbet men ingen gjorde, så vitt jag vet, bort sig totalt. Något positivt och roligt avslöjades dock. Efter att en bit in på andra kvällen ha avslöjats med att "bara" dricka vatten erkände en kollega, på direkt fråga, att hon var med barn. Hon hade inte tänkt att berätta än eftersom det fortfarande är ganska tidigt men man kan inte dricka vatten två dagar i rad i ett sådant sällskap som vårt utan att folk börjar undra... 

Visst är det lite lustigt att man är trött när man kommer hem från en semester? Pga snarkande rumskompisar sov jag nog inte mer än tre timmar per natt i tre nätter. Lägg därtill fysisk ansträngning, strålande solsken, den friska luften, after ski, vällagade middagar, nattsudd fram på småtimmarna och ett alkoholintag av modell större...

Kul var det i varje fall. Så kul att man behöver tid att återhämta sig. Det är ju inte som när man var tjugo längre. Som tur är skall jag inte till jobbet än på några dagar då jag fortfarande är pappaledig. Det är tröttande på sitt sätt men jag behöver åtminnstone inte kliva upp strax efter fem på morgonen för att pendla till jobbet...

Värnplikt för alla...

...eller bara för en del? Aftonbladet har idag en artikel (http://www.aftonbladet.se/kvinna/article1913704.ab) som handlar om hurivida kvinnor skall mönstra (och i förlängningen göra värnplikt). Pliktverkets chef undrar hur vi 2008 kan ha en lag som gör skillnad på män och kvinnor. Det undrade jag också 2001 när jag tvingades till 11 månaders avbrott från mitt jobb. För mig är det en rättvisefråga men inte bara mellan könen utan även ekonomiskt. Hade då ett förhållandevis väldigt bra avlönat jobb. Istället för att dra in kulor åt mig själv och farbror staten tvingades jag nu leva på 20 kronor om dagen i 11 månader medans andra personer slapp tjänsgöring helt. Grunden för att slippa var då att man inte var "hel och frisk" eller om man var kvinna. Så som normalt frisk man, som inte ville ljuga om min fysiska eller psykiska förmåga, straffades jag alltså med en totalt meningslös tjänst i det svenska flygvapnet. Skulle sköta elfunktionerna på en flygbas. En tjänst som borde ha varit utförd av någon fast anställd. Mina "lumparkompisar" bestod av just fastanställda gubbar i femtioårsåldern. Jag utnyttjades i princip som billig arbetskraft.

Jag är för allmän värnplikt men låt oss omdefiniera vad värnplikt är. För mig är det att ALLA medborgare vid en viss ålder får genomgå en kortare utbildning (låt oss säga fem till sex veckor) för att lära sig de grundläggande sakerna som att marchera, lära sig skjuta samt få en grundläggande sjukvårdsutbildning med avseende på första hjälpen). Vi skulle få ett för individen ekonomiskt rättvist system där alla medborgare har de grundläggande kunskaperna och där staten även kan vinna en del på att folk kan livräddning (skattebetalare som lever längre).

Låt oss därför nu i fredstid gå helt över till frivilligt anställda (välbetalda) soldater. Att som idag tvinga vissa människor som inte vill delta är ett slöseri med statliga medel. Skulle vi sedan hamna i "ofred" skulle det gå ganska snabbt att vidareutbilda den nu grundutbildade befolkningen med hjälp av de anställda soldaterna.

Lätt som en plätt!

Kanske skulle ha berättat...

...om varför jag behövde byta ut motorn på min motorcykel. Jag körde den flera säsonger utan att kolla oljan. Köpte både olja och filter för jag tänkte ta och byta men det blev liksom aldrig av (jag kör ju inte så mycket per år...). När motorn, på sommarens enda långtur fjorton mil hemifrån, helt plötsligt började låta väldigt illa kunde jag snabbt konstatera att det totalt saknades olja...

Kör aldrig utan olja. Gör inte det. Nej, aldrig. Det är klart dumt. Och dyrt...

Lämnade in min motorcykel...

...på verkstaden idag. De har på grund av dålig beläggning 50% på allt arbete under februari så det var inget att tveka på. Bytte ut motorn (själv) för några veckor sedan men fick den aldrig att fungera riktigt. Nu slipper jag lite huvudbry inför MC-säsongen. En tung sten föll från mitt hjärta men det lär nog bli ett stort hål i plånboken trots att de har halva priset (ordinarie pris är på 850 kronor per timme vilket i mitt tycke är rena rama rånet) då felsökning kan dra ut på tiden. Får väl hoppas på tur.

Det är för övrigt väldigt konstigt att inte fler utnyttjar 50%-erbjudandet. Verkstadstavlan (med bokningarna) var halvtom. Under april till en bit in på hösten är det smockat, trots fullt pris. Har själv varit där för att förhöra mig om en mindre grej förra sommaren och fick till svar att det var minst fyra veckors väntetid för att komma in i verkstaden.

Tog en tur i butiken när jag ändå var där. Man blir lite sugen faktiskt. Solsken och barmark utanför skyltfönstret och en massa blänkande bågar där inne. Har efter bilbyte och nära förestående vardagsrumsrenovering inte råd att köpa något nytt även om man drömmer lite. Får istället vänta på att min egen "budgethoj" är reparerad. Sedan skall det åkas!

Fick i torsdags sparken...

...från ett hedersuppdrag. Chefen ringde upp mig på väg till ett personalmöte. På dessa möten avhandlas allt möjligt som rör verksamheten från aktuell personalomsättning till nuvarande och kommande projekt. Som en av punkterna brukar det så kallade Trivselrådet få komma till tals med vilka grejor som är på g med avseende på after work och dylikt. Jag har varit en del (av tre) i detta "råd" sedan det startades för ungefär ett år sedan. Men fick nu via telefon veta att jag skulle bli ersatt eftersom jag inte lade ner så mycket tid och kraft på uppdraget och att de andra därigenom tvingades dra ett tyngre lass. Min ersättare skulle presenteras på mötet...

Att jag inte har lagt ner lika mycket tid och kraft som de andra två är helt sant. Det finns förvisso förklaringar såsom att jag den senaste tiden bara jobbat två dagar i veckan (pga pappaledighet), att jag har djävligt mycket att göra på jobbet de dagar jag är där, har lång väg att pendla till jobbet och så vidare. Så det är som sagt helt sant att de dragit ett tyngre lass än mig. MEN TALA DÅ OM FÖR MIG ATT DET ÄR ETT PROBLEM! Säg inte att det är lugnt när jag frågar. Och framför allt ,GÅ INTE TILL CHEFEN OCH GNÄLL UTAN ATT HA PRATAT MED MIG FÖRST! Jag hade gärna lämnat över min plats till någon annan om jag hade vetat att det fanns någon som var intresserad (de gånger vi tidigare har frågat folk om de kan hjälpa till så är det ingen som har anmält sig...).

Att gå bakom ryggen och gnälla för chefen är typ det värsta jag vet. Inga hard feelings mellan mig och chefen dock(som naturligtvis är införstådd i min något pressade arbetssituation och som trodde att jag var med på bytet) men jag är djävligt pissed på de jag trodde var mina arbetsKOMPISAR...

Jahaja...

...då skall man alltså börja blogga då...

Detta kom något snabbt. Fick i fredags för mig att kolla om denna adress var ledig. Det var den inte, men då den inte var aktiv eftersom senaste inlägg var från 2005 mailade jag och frågade om det gick an att ta över adressen. Snabbt gick det att få svar (faktum är att allt ordnades sent under fredag kväll av Blogg.se...) och två dagar senare skriver jag nu alltså mitt första prövande inlägg. Ifall ni som tidigare hade adressen ser detta ber jag om ursäkt för min "stöld" men ni använde ju faktiskt den inte...

Är inte riktigt helt 100 på vad den skall handla om än förrutom att det naturligtvis handlar om mina "sanningar". Det finns ju som bekant minst tre versioner av något som hänt: din, min och sanningen. Jag lägger här fräckt beslag på två tredjedelar av dessa...

RSS 2.0