Helgen är slut...

... och tankarna börjar återvända till vardagen & jobbet. I morgon skall vi ha ett extra medlemsmöte med anledning av allt som hänt på företaget och framför allt då hur det gick till när klubbens ordförande "slutade" på företaget. Kommer nog att bli ett latjo möte...

Pee & Poo!

Årets julklapp! Kom ihåg var ni hörde det först...

Olof Skipper vill inte släppa taget...

... om mitt medvetande. Funderar på att göra om min blogg med Skipper design. Skall i så fall ha in detta i headern ihop med en bild där jag ser lite mystiskt stylad ut och där det syns att jag ägnar minst ett par timmar om dagen åt att spegla mig själv:

"Sanningen, En av världens mest intressanta bloggare och utvecklare av nya formuleringar och lingvistiska uttryck som tar människan till nya höjder"

"Att läsa Sanningens blogg istället för "vanliga" bloggar är som att hoppa Fosbury Flopp istället för att dyka över ribban eller som att hoppa V-stil istället för med skidorna ihop. Sanningen är både enklare och effektivare och har av mediaproffs kallats för en bloggrevolution och framtidens sätt att uttrycka sig"

"När Sanningen under senaste OS bloggade om våra verkliga medaljhopp fick han av Sveriges Olympia-ansvariga inte ens ett passerpass in i OS-byn. Så farliga är dessa nya kunskaper för etablissemanget."
Olof Skipper, hahahaha... Sicket rikspucko.

Nej, jag skall inte göra om min blogg. Jag är nöjd med den som den är. Till skillnad från Olof kan jag dessutom stava till etablissemanget...


Nu är det fogat också!

Har äntligen fått tummen ur och fogat mitt lilla golv. Själva fogningen gick som en dans men att få bort "spillet" från de oglaserade plattorna var ingen lek. Som jag har torkat...


Olof Skipper, Superlativens oblyge mästare

Tänk om man ändå vore så bra som Olof... (hahahaha...)
Följande är citat från Master Besserwisser Olof Skippers egen hemsida (som naturligtvis handlar om hans egen storhet):


"En av världens mest intressanta coacher och utvecklare av nya metoder och pedagogiska instrument som tar människan till nya höjder"

  

"En nutida renässansmänniska och pionjär som med kraft, lust och djärvhet tar sig an nya utmaningar"


"En allkonstnär med många strängar på sin lyra"


"Hans breda kunskap om människan gör honom även eftertraktad som föreläsare i populära ämnen som personal management, coaching, mental träning samt kost & hälsa. Hans banbrytande idéer är djärva och hans innovativa tekniker och pedagogik har speciellt inom golf och mental träning rönt stora framgångar. Som den okände spindeln i nätet ligger han bakom många erkända idrottares resultat."


" Skipper är coach, beteendevetare, idrottspsykolog och PGA-golfprofessional. Han har sedan mitten av 80-talet ägnat sig åt fri forskning gällande PersonalPeakPerformance"


" Skipper är en mycket uppskattad föreläsare som regelbundet medverkar i tidningar, radio och TV. Han håller kurser, föredrag och är även musiker/konstnär"


"Genom - Olof Skipper GolfMasterClassesTM -får du alltid dina instruktioner av Olof Skipper personligen. Detta garanterar absolut högsta nivå och kvalitet."


"Att delta i en GolfMasterClass är som att hoppa Fosbury Flopp istället för att dyka över ribban eller som att hoppa V-stil istället för med skidorna ihop. Olof Skipper GolfMasterClassesTM är både enklare och effektivare och har av elitspelare kallats för en golfrevolution och framtidens sätt att tänka och röra sig i golf"


"Den nya sving-teknik - SkipperSquatTM - som Skipper utvecklat är precis som V-stil i skidor, framtidens teknik inom golf. Enklare och effektivare att lära och utföra."


" Olof Skipper är utbildad i kinesiologi vilket är ytterligare en garanti för att du tas om hand på bästa sätt"


" Skipper arbetar mentalt med NLP (NeuoLinguitiqPrograming) och kognitiv psykologi samt en rad tekniker och metoder som han utvecklat som fri forskare samt i sitt arbete med världsledande klienter såväl som med högpresterande och stressade människor som kört fast i sin utveckling."


"Vi lever allt mer fragmentariskt. Därför behöver vi återerövra renesans-mäniskan inom oss. Tänk om du likt Leornardo DaVinci kunde måla tavlor och arbeta med läkekonst samtidigt som du var elitidrottsman, astronom, arkitekt, uppfinnare och kostmedveten mattematiker i en och samma person. Om en läkare går in på psykologens eller prästens mark så finns det en uppenbar risk för en konfrontation. Om en psykolog plötsligt ger näringsråd, vilket vi själva ser som självklart då hormoner och signalsubstanser i hjärnan är helt beroende av vad vi äter, kan denne uppfattas som en inkräktare på kostexpertens territorium. Tråkigt med sant. När Olof Skipper under Atlanta OS 1996 arbetade med 12 av våra verkliga medaljhopp fick han av Sveriges Olympia-ansvariga inte ens ett passerpass in i OS-byn. Så farliga är dessa nya kunskaper för etablissimanget."


Allt ovanstående, är som sagt hämtat från Olof Skippers egen oblyga hemsida: http://www.skippercoach.com/

Lite lustigt är att det under flikarna "REFERENSER" är tomt...


Det är för övrigt många år sedan Olof hade kontakt med Jesper Parnevik. Han fick honom då bland annat att äta vulkansand. Det är ett ämne som innehåller stora mängder bly!Förutom bly innehöll den även arsenik och dioxin... Se artikel i aftonbladet (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article80205.ab).


Aldrig hört talas om Olof Skipper? Hans fru Anna är kanske mer känd för allmänheten då hon på "Skipper-manér" delar ut råd till folk i "Du är vad du äter" på TV3. Hon verkar lika tokig hon. Kolla gärna in denna artikel i Aftonbladet om Anna och hennes metoder (http://aftonbladet.se/matvin/karinahlborg/article476236.ab).


Stoppa IPRED!


Kolla in!

Skall strax skriva ett inlägg...

...om världens mest oblyga människa, Olof Skipper.

Ska bara fixa med lite annat först...

Årets konstruktör? (12:12) Vinnaren!


Jobbade över även idag...

...och börjar nu få grepp på min situation efter sjukfrånvaron. Pendlandet börjar dock bli enerverande. Stora vägbyggen, mängder med trafik och i princip dagliga olyckor har nu ökat pendlingstiden med tjugo minuter per väg, om det går bra vill säga. I morse stod det helt still tidvis. Det tog över två timmar att ta sig till jobbet!

Jag?
Peter sitter i bilkö

Årets konstruktör? (11:12)


Om mobbing

Läser på Mias blogg om den mobbing som hennes son utsätts för.

Mitt svar blir samtidigt ett inlägg här:

Mia,
Vet inte riktigt vad jag skall säga... försöker formulera mina tankar...

Läser ditt inlägg och förfasas över att sådant här fortfarande förekommer. Det är ju några år sedan man själv gick i skolan men man kommer ju ihåg hur det gick till. Jag kom att tänka på ett inlägg som jag själv skrev för ett halvår sedan som handlar om min egen högstadietid (länk) och den segregerade klass jag gick i. Jag vill idag inte ha något att göra med de flesta från den klassen.

När jag sedan kom till gymnasiet var det en befrielse att få umgås med "likasinnade". För första gången var man i samma klass med någon för att man vill vara just där och de flesta passade ihop på ett helt annat sätt. Tidigare hade man bara tussats ihop med folk enbart på geografiskt grundval.

Eftersom din grabb bara är tolv år så har han ju långt kvar till gymnasiet men om det hela är outhärdligt så kanske ett miljöombyte (skolbyte) vore bra. Jag vet att man på sätt "straffar" den som utsätts för mobbingen trots att det borde vara tvärt om men det är mycket svårt att bryta ett sådant här mönster. Har han mobbats i flera år så sitter "hackordningen" där. För de förmodligen i grunden osäkra mobbarna är det jätteviktigt att ha någon under sig eftersom de själva annars riskerar att hamna nederst på stegen. Ett skolbyte kanske kan innebära en start från blankt papper och att han hittar någon/några likasinnade?


Något man måste fundera på och ta i beaktande är hur föräldrarna till mobbarna är. Är de av den typen som försvarar sina barn oavsett vad det gör? Då hjälper inte en polisanmälan alls. Den kommer snarare att göra saken värre. Mobbarna kommer att angripa din son än mer, stärkta av att de har stöd hemmifrån. Har de normala föräldrar däremot så kan det kanske fungera. Innan polis kopplas in så måste väl ett möte i skolans regi anordnas med de berörda föräldrarna? Det anser jag att rektor är skyldig att göra.


Stå på er!


Första poängen...

... kom idag men jag är verkligen inte nöjd. En enda liten stackars poäng efter sju omgångar tack vare att Gripen spelade 3-3 borta mot Motala. Hade spelat på att den första Gripensegern skulle komma ikväll. 100 spänn åt H-E...

Årets konstruktör? (9-10:12)

Tänkte ju ta det lugnt...

... när jag återgick till jobbet. Jag kom hem nu! Att vara borta en vecka från jobbet är inte att rekommendera. 75 nya mail väntade på mig i inboxen varav de flesta vara av sådan karaktär att de krävde omedelbar respons. Cirka 30 återstod när jag gick hem så även morgondagen är räddad...

Känner mig förvånansvärt pigg i knoppen men är samtidigt väldigt trög i kroppen. Gick upp för en trappa på jobbet och höll på att avlida av andnöd. Halsen gillar inte heller att jag har pratat så mycket idag och hämnas nu genom att värka.

Nu går jag och lägger mig. 05:15 ringer klockan...

Årets konstruktör? (6-8:12)


Åker strax till jobbet...

... då jag tänker "smystarta" arbetandet. Har sovit nästan hela natten, var vaken en timme mellan två och tre men lyckades somna om. Det är så förbannat trist att vara hemma så jag provar att börja jobba igen fastän jag nog borde ha varit hemma ett par dagar till. Har ett möte inplanerat till halv tio på annan ort och då det är närmare dit än till jobbet så behöver jag inte gå upp så tidigt som annars måste göra. Skall ta det extremt lugnt och mår jag inte bra åker jag hem igen. Hoppas det går vägen...

Årets konstruktör? (3-5:12)

 
Årets konstruktör? (2:12)


Nyss hemkommen...

... från vårdcentralen där det via blodprov konstaterades att jag inte hade någon infektion i kroppen. Jag skickades hem med förmaningen att inte gå tillbaka till jobbet så fort nästa gång. Kom mig inte ens för att be om hostmedicin.

Jag vet inte vad det är med sjukvården men jag gillar inte att gå till doktorn. Drar mig alltid in i det längsta för att ta kontakt och när jag väl gör det så "rycker" jag alltid upp mig lagom till besöket och framstår som friskare än vad jag är. På frågan hur jag mår så sitter det i ryggmärgen att svara "Ganska bra", vilket inte är fallet. Det är verkligen onaturligt för mig att prata om mig själv (i bloggen funkar det bättre, man kanske skulle be läkaren att surfa lite...) och känner det som om jag skulle framstå som en simulant om jag verkligen lade fram hur jag mår.

Umgås med mängder av människor dagligen på alla nivåer från VD:ar till montörer och har tack vare min fackliga roll genom åren haft många svåra samtal med andra människor som mår dåligt men av någon anledning så knyter det sig när jag skall prata om mig själv med sjukvårdspersonal. Fattar det inte och är grymt besviken på mig själv.

Min skräck?


Årets konstruktör? (1:12)


Nu snöar det!

I mitt förra inlägg trodde jag inte att vinterdäcken skulle behövas än på ett tag.

Så fel man kan ha. Nu är det två grader kallt och det snöar så att det är helt vitt ute!

Fick äntligen på vinterdäcken idag...

... men det var inte jag själv som satte på dem dock. Jag är ju helt orkeslös pga megaförkylningen men min snälla far kom på eget initiativ hit och hjälpte mig. Nu behöver jag ju i och för sig inte bilen när jag är hemma sjuk och vinterväglaget är väl inte här riktigt än men blir det kallt samtidigt som när man tillfrisknar så är inte däckbyte det första som man gör på morgonen innan jobbet...
 
Tur man har omtänksamma föräldrar.


En gitarr, fyra händer!

Vi köpte ju Guitar Hero förra helgen. Kul, men inget som har med riktiga gitarrer att göra. Hade varit rätt häftigt att kunna spela på riktigt (tog faktiskt lektioner i flera år när jag var liten men kan inget idag). Här är några som verkligen kan:


Förkylningen från "h-e"...

... sitter i och vill inte släppa taget. Det har snarare blivit sämre än bättre. Hostade till fyra i morse innan jag somnade. Det börjar bli lite jobbigt det här. Är helt orkeslös och det blir ju inte bättre av att man inte får sova ordentligt.

Tror inte jag någonsin i vuxen ålder varit sjuk så här länge. Det får bli ett besök på vårdcentralen i morgon bitti.


OBS! Glöm inte att...

... dra åt brallorna om du skall åka vattenskidor!


Kvällsmys med familjen...

... men jag smiter en stund för att surfa då Dansbandskampen inte är så kul. Dottern tycker dock att "Clownerna" är roliga. Hon menar Lars Kristerz...


På hemmafronten intet nytt

Här händer ingenting. Förkylningen har lagt sorti på det mesta. Låg vaken till tre i natt pga av hostattacker och jag sover i gästrummet för att inte störa resten av familjen med mina hostningar. Jag vill bli frisk!!!

Det är ju fredag...

... så en fräckis är väl på sin plats:


En man går i butiken och handlar när han ser en mycket attraktiv kvinna som vinkar åt honom.
Hon säger 'Hej på dig!'


Något fundersam försöker han febrilt att placera henne men utan att lyckas, så han säger 'Känner du mig?'
Hon svarar 'Jag tror du är pappa till en av mina ungar'

Nu vandrar hans tankar tillbaka till den enda gången som han varit otrogen mot sin fru....
Han säger 'Herregud, är det du, den där strippan från min svensexa som jag hyvlade över på biljardbordet medan alla mina vänner såg på och din väninna piskade mig på baken med en purjolök?'

Hon tittar lugnt på honom och säger 'Nej, men jag är din sons lärarinna....'


          


Barbie-Q


Gick aldrig ut...

... och ångrar mig nu. Varför bryr man sig om vad andra skall tycka? Att få frisk luft borde ju snare påskynda tillfrisknandet än tvärtom men man vill inte att någon skall tro att man "skolkar" så man stannar inne istället...

Har surfat i 8 timmar nu. Har sååå tråkigt...

Fattigmans-GPS


Solen skiner!

Det ser ut att vara riktigt fint väder ute. Åtminstonne ser det så ut när man sitter inne i värmen och kikar ut. Om man tar på sig ordentligt, är det då OK att gå ut en stund fast än man är sjuk och hemma från jobbet?

Skall äta lite frukost så fär jag se om vädret håller i sig...

Nu avgick tränaren!

Fem raka förluster för Gripen blev för mycket...

...skulle det verkligen bli bättre fart under skridskorna för det? Tror inte på det här med att sparka tränare så fort det går dåligt...


Idag hade vi avtackning...... för vår klubbordförande som "slutade" förra veckan. Han lämnade tillbaka nycklar och telefoner etc och hämtade sina grejor. Vi samlade ihop styrelsen och käkade gemensam lunch då jag även passade på att överräcka en kluckande gåva från klubben, nya Mackmyra Whisky, Den Första Utgåvan.

Sjuk igen!

Förbannat! Halsen känns som ett öppet sår och snoret väller fram i en tjock gul rännil fortare än jag kan snyta mig. Har dragit i mig en hel påse Fishermans Friend under arbetsdagen bara för att kunna svara på tilltal. Blev under dagen dessutom sämre och sämre och så i morgon stannar jag hemma. Hann jobba tre dagar så jag slipper åtminstonne en ny karensdag. Man får vara glad för det lilla...


Du ska inte tro att du är något...


Dax att tömma askkoppen?

Urrkk...Kan inte fatta folk som röker i sina bilar, de blir ju hur äckliga som helst inuti. Om inte annat så borde ägarna tänka på värdeminskningen. Jag skulle aldrig köpa en bil som någon rökt i. Vill inte ens åka med i en sån bil, även om det inte röks medan jag är med...

Lite Ego-Boost

Läste hos Helena om ett IQ-test som hon gjort hos Illustrerad Vetenskap. Testade själv och jag är rätt så nöjd med svaret. En egotripp som heter duga...


Fy f-n!

Så är man hemma då. 100 spänn fattigare, frusen och på dåligt humör. Gripen har just torskat hemma med 4-6 mot Hammarby. Det ser ut som om hela laget har influensa eller nått. Det händer inget när de trampar på. Inte en enda gång blixtrade någon till. Inte en enda gång! Jag vet att vi har en långsiktig filosofi för klubben där ekonomin går först, vilket naturligtvis i grunden är sunt, så vi värvar inget dyrt. Men vad är det här? Spelar man så här så hjälper det inte att ha god ekonomi. Det ekonomiska resultatet vänder snabbt neråt om resultaten uteblir och publiken stannar hemma. Skall man verkligen behöva se allsvensk bandy nästa år? Behöva möta GAIS Bandy och djävla Boltic? trodde vi hade lämnat detta bakom oss. Det ser mörkt ut...

Otäck F1-olycka!


25 tecken på att du börjar bli gammal

 1. Dina växter hemma håller sig vid liv, och ingen av dem går att röka.
 
 2. Att ha sex i en 80-säng är helt uteslutet.
 
 3. Du har mer mat än öl i kylen.
 
 4. Klockan 6:00 är det dags gå upp. Förr var det dags att lägga sig vid samma tidpunkt.
 
 5. Du hör din favoritsång i hissen.
 
 6. Du tittar på vädret på TV.
 
 7. Dina vänner gifter och skiljer sig, istället för 'gängar' och 'dumpar'.
 
 8. Du går från tre månader ledigt om året till fem veckor.
 
 9. Jeans och t-shirt är inte längre att 'klä sig fint'.
 
10. Det är DU som ringer polisen, när de där &%@# grannungarna inte sänker volymen på stereon.
 
11. Äldre familjemedlemmar drar sig inte längre för att dra snuskiga skämt i din närhet.
 
12. Du vet precis när ICA stänger, men inte McDonalds.
 
13. Din bilförsäkring blir billigare, men amorteringen blir högre.
 
14. Du matar hunden med av experter rekommenderad föda, istället för gårdagens pizzarester.
 
15. Du får ont i ryggen av att sova på soffan.
 
16. Du tar tupplurar på dagen.
 
17. Middag och bio är hela dejten, istället för bara början på en.
 
18. En 150-grammare med pommes klockan 3 på morgonen vänder uppochner på din mage, istället för att lugna den.
 
19. Du går till apoteket för att köpa Ibuprofen och magsyredämpande, istället för kondomer och graviditetstest.
 
20. En 40-kronorsflaska med vin är inte längre 'grymt bra'.
 
21. Du äter riktig frukost vid frukostdags.
 
22. 'Fan, jag kan inte dricka på samma sätt som jag gjorde förr...' ersätts av 'Jag kommer aldrig mer dricka så mycket!'
 
23. 90 % av tiden du spenderar framför datorn är faktiskt arbetsrelaterat.
 
24. Du dricker ett par öl innan du går till baren, för att spara pengar.
 
25. Du gratulerar dina vänner när du får höra att de väntar barn, istället för att utbrista 'Åfan! Vad har du nu gjort?!?'
 
Och som bonus...
26. Du går strax igenom hela listan igen och försöker desperat hitta en punkt som på ett eller annat sätt inte stämmer in på dig och ditt gamla arsle...

Matakuten tidigare idag (reprisen)

En stund in i programmet, medans Bert pratade engelska med någon på telefon, visades min dotter i några sekunder:


Gripen fick just stryk...

... av SAIK med 12-0!

<Gråter>


Nytt jobb?


Det går inget vidare...

... för "mina" lag.

HV71 haltar i tabellen och åker på skador på nyckelspelare. Man kan ju inte vinna SM-guld varje år men att falla tillbaka så mycket är anmärkningsvärt även om man blivit av med några viktiga spelare inför denna säsong.

Gripen inleder med en radda förluster (bara tre än så länge men det är bara topplag de närmaste matcherna) och ligger sist i Elitserien. Att vi fick hem Paskin hjälpte inte. Vi gör för lite mål, bara fem framåt på tre matcher.

Hoppas det vänder.


Spelar Guitar Hero...

... så jag är trött i armarna. Skitkul!

Förkylningen något bättre...

... så till vida att jag mår ganska bra på dagen men jag somnade inte förrän vid fyratiden i morse pga ideliga hostningar. Tur att man inte skulle till jobbet idag...

Kom just hem efter att ha varit och veckohandlat. Det råkade slinka med ett Guitar Hero Aerosmith till Wii i matvagnen. Kvällsunderhållningen är räddad...3 stadier i mannens liv

SINGEL
GIFT
FRÅNSKILD

Ännu en förkylningsdag...

... och jag är fortfarande hemma. Fryser och svettas om vartannat liksom vattensnuvan och total nästäppa tävlar om vem som skall terrorisera mig mest. Just nu mår jag dock förhållandevis bra då jag har tagit Ipren, duschat och bytt kläder. Förhoppningsvis har jag jag kvar denna känsla ett litet tag till.

De ringer som galningar från jobbet men jag har slutat att svara. Tack och lov för nummerpresentation! I vanliga fall har jag alltid jobbmobilen på men nu har jag satt den på ljudlös. Visst skall man väl kunna få vara ifred när man är sjuk?


Jag skall bara gå på toa. Strax tillbaka!


Takmålning i rökrum

Den perfekta takmålningen i ett rökrum om man frågar mig...


Ännu en dag hemma...

... i förkylningens tecken men inte får man vara ifred för det. Företaget har börjat meddela de som som förlorar sina jobb. Har nyss pratat med en medlem som grät och inte kunde förstå hur just hon kunde bli uppsagd. Trevligare start på dagen kan jag tänka mig...

Är hemma idag...

... då jag inte längre kan stå emot förkylningen. Pga viktiga möten och förhandlingar genomled jag måndag-tisdag på Ipren, nässprej & hostmedicin men nu går det inte längre. Måste få sova av mig. Vaknade halv fem i morse utan att kunna sova. Somnade om igen vid sjutiden när sabo och barn lämnade huset. Vaknade igen strax före elva.

Nu har jag käkat och surfar lite. Går strax och lägger mig igen...


Glassfabrik?


Matakuten går i repris...

... 15.00 på Söndag. Ny chans att se dotterns tre sekundersklipp!

Så var man tillförordnad ordförande då...

... eftersom företaget lyckades i sitt uppsåt. Ordföranden i klubben fick ett erbjudande om ett antal månadslöner och orkade tillslut inte med skiten han utsattes för utan tog pengarna och gick hem. Mitt under pågående varselförhandlingar och löneförhandlingar!

Har full förståelse för att ordförande valde sin hälsa (blödande magsår) framför ett företag som inte uppskattar det man gör för dem. Problemet är att ingen vill ta på sig att vara ordförande i klubben. Så som vice blir jag nu automatiskt tillförordnad ordförande. Jag tänker dock inte behålla uppdraget någon längre tid. Jag hinner inte eftersom jag har ett eget jobb att sköta.

För något år sedan så utövades det påtryckningar på mig för att jag skulle ta på mig ansvaret men jag har haft det en gång tidigare på en annan ort och vet vad som krävs av mig och vad man riskerar. Det var jag inte beredd att satsa då och är det inte nu heller. Lösningen sist var att jag lovade stötta den som blev ordförande. Personen som efter övertalning slutligen tog på sig uppdraget gjorde det om jag fanns med i bakgrunden som stöd. En slags symbios alltså och nu är den bruten.

Återigen sitter jag med Svarte Petter...

Ett större högtrycksområde...

... har under kvällen växt till sig...


Dottern var nyss med på TV4...

... i Skara-Berts program om skolmat. Visserligen bara i två, tre sekunder men en det var en halvkroppsbild på bara henne när hon satt vid ett matbord. Fast än hon inte har gjort något så blir man lite stolt. Konstigt. För visst är det löjligt märkvärdigt att vara med i TV? Jag själv tog för 23 år sedan min moped och for iväg till ortens folkpark där jag genomled en teaterföreställning enbart för att den filmades för TV. Sedan plågade jag mig själv ännu en gång när den väl visades för att försöka få se en skymt av mig själv. Jag var grymt besviken då jag inte syntes alls...

Dottern har nu sex år gammal fått mer TV-tid än sin far. Nej, vänta nu. Jag var ju med i Västnytt för några år sedan som intervjuoffer på en bandymatch. Fick frågor om jag har "bandyportfölj" (vilket jag inte har och alla kunde se själva) och om jag hade druckit glögg vilket alla med normal syn med lätthet kunde se att så var fallet då jag var simmig i blicken, glad i hågen och rödmosig i fejset... Jag hade byltat på mig massa kläder för att inte frysa och är inte direkt smal från början. Dessutom lägger kameran på 20 kilo... Kort sagt såg jag ut som en välgödd julgris. Skyndade mig hem efter matchen för att se inslaget då jag fram tills dess faktiskt trodde att jag varit ganska cool. Telefonen började ringa bara minuter efter inslaget. Skadeglädje är ju den enda sanna glädjen. Och som jag gladde mina kompisar...

Detta pinsamma ögonblick kvalar nog in på min tio-i-topplista.

Kom ihåg, hoppa inte bungy...

... när du är risig i kistan:


Kom just hem...

... efter att i två dagar ha burit grejor åt syrran. Jag är helt slut. Att en kraftig förkylning bröt ut igår kväll gör inte saken lättare. I morse vaknade jag med feber och hade det varit vanlig arbetsdag hade jag varit hemma och bäddat ner mig. Men nu handlade det alltså om kroppsarbete som ovillkorligen måste göras, det var bara att trycka ner några tabletter, torka kallsvetten ur pannan och hugga i...

Kontorsråtta som man är så har man ingen kondis att utgå från och med en förkylning i kroppen så blir det inte bättre. Andnöden var svår för varje låda som nådde upp till lägenheten (på andra våningen). Jag kommer att få sota för detta framöver genom en lång och svår förkylning men på plussidan ligger att jag har en glad och tacksam syster.

I morgon kan jag inte vara hemma även om jag verkligen skulle behöva det. En lokalförstärkt förhandling skall ske på företaget och jag måste vara med eftersom det rör ett riktigt fett påhopp på den fackliga organisationen. Företaget vill nämligen sparka klubbens ordförande! Det blir några tabletter till i morgon...

Åttonde (och sista) bedragaren


I morgon går syrrans flyttlass...

... från det stora lyxiga huset till den lilla trean. Jag kommer att få kånka kartonger och möbler tills jag storknar. Farsan kan inte lyfta tungt pga dåliga knän och armar, syrran är för klen och morsan har artros. Återstår undertecknad alltså...

Min numer före detta svåger gjorde det lätt för sig. Han plockade med sig de saker han ville ha och lämnade syrran att ta hand om allt annat i ett helt hus. Det är inte lite prylar som skall plockas ner och tas om hand om när man skall tömma ett boende på över 200m2 där två vuxna och ett barn har bott. Syrran har tex. lagt en hel dag (idag) på att sortera upp sonens leksaker och kläder. Ex-svågern, som borde ha ett visst eget intresse i detta, har hållt sig borta.

Vi är ju som bekant kompisar och arbetskamrater men vårt "förhållande" har fått sig en törn på sistone när jag sett och hört hur han behandlar syrran. Ibland är han tydligen ett riktigt elak och orättvis men då är ingen annan med och hör vad han säger. Hon är dock för snäll för att säga emot och tar emot en massa skit för "husfridens" skull. Utåt sett så verkar separationen dock gå riktigt bra för honom men han mår skit inombords och tar ut det på henne när ingen ser. Förstår nu mer och mer varför hon tog detta steg. Han har tydligen varit så här i många år men ingen utomstående har sett eller förstått... 


Bedragare 7


Min blogg måste vara intressant...

...eftersom en och samma person idag har läst närmare tjugo sidor av bloggen. Du var kvar nyss, vem är du? En kommentar kanske du mystiska besökare kan kosta på dig? För det är väl inte så att det är "Linda" som behagar besöka mig?

"Linda" är en anonym och väldigt agressiv person som har bestämt att jag är "CP" (vad människor med Cerebral pares tycker om det uttrycket behöver jag inte vidareutveckla...), diskriminerande, ignorant, orsak till att världens kvinnor förtrycks och att invandrare segregeras.

Kära besökare, kolla in länken och kommentera (här). Ni som har följt mig en tid (eller ni som är nya), stämmer detta in på mig? Behöver jag tillägga att jag är rätt så upprörd över anklagelserna...

Är det OK att slänga ur sig vad som helst bara för att man är "anonym" på nätet?


Uppdatering fredag kväll: Vår ordväxling är nu borttagen från bloggen som ovanstående länk går till. Lika bra det, det var nämligen ingen vacker läsning...

Jag verkar inte få till...

... några egna vettiga bloggningar på sistone. Däremot så har jag varit inne på andras bloggar och svarat på inlägg. Dessa har blivit både många och långa. Tänk om jag kunde hitta inspiration till att författa dylika inlägg på min egen blogg...

Vi snackar vridmoment!


Bedragare 6


ZZ-top & Carmen Electra!

Mitt föregående inlägg föranledde mig att surfa lite och titta vad jag fann! Gubbsjukt? Nej, en skön symbios mellan musik och rörelse säger jag. "Tunggung" på hög nivå... ;-)Transvestiten i grannskapet...

... har jag inte sett till på ett tag nu men kom att tänka på honom när jag svarade på ett inlägg i en blogg.

Vår lokala transvestit bor några kvarter från mig och är ett skräckexempel hur man bör klä sig, både som man och kvinna.

På kvällar och helger ser man ibland en skum person komma gående. Man reagerar instinktivt till och ser på över hundra meters håll att det är en kille som har "klätt ut sig". Han kan inte gå som en tjej och då menar jag inte att han måste trippa fram på högklackat utan bara att han lufsar fram som den kille han är. Han klär sig dessutom i fel kläder. Ser ut som om han har sin syrras avlagda kläder från tidigt 80-tal, typ kort kjol med leopardmönster ihop med halvhöga vita strumpor med en liten volang på. Kommer ni ihåg brudarna i ZZ-top videon "Legs" (Inget ont om ZZ-top i övrigt...)? Ungefär så om man bara kolla på kläderna... Vem klär si så nu för tiden? Om man kisar kan man kanske ta honom/henne för en glädjeflicka från någon öststat. En hemsk syn med andra ord.

Inte ens som man klär han sig bra. Grova kläder, nästan av arbetartyp, verkar vara hans favoritplagg. Går med en släpande/lufsande stil även här. Har hört att han arbetar som vaktmästare någonstans i staden så grovisstilen kanske passar in där.
 
Tycker synd om honom, vilket liv...

Förresten kolla in "Legs" med ZZ-top så ser ni vad jag menar:

Bedragare 5


Satt igår i förhandlingar...

... om att säga upp ett antal av mina närmaste arbetskompisar. Idag har jag haft en migränliknande huvudvärk. Någon mer än jag som tror på ett samband...?

Hade ju tänkt att jag skulle få fogat mina klinkersplattor ikväll men kommer istället strax ta ett par huvudvärkstabletter och gå till sängs...

Bedragare 4


Vykortsskojare härjar...

... på Gran Canaria. Någon reseledare har var tydligen på skojhumör. Det måste ha gått till så att vykortet lämnades in in någon reception för vidare befordran med det Spanska postverket när någon svensk (reseledare) fick tag på kortet och fyllde i lite mer "upplysningar" till adressaterna. Hoppas att "Sören & Mona" också hade sinne för humor när de fick syn på detta...


Bedragare 3


Att lägga igen ett hål i vardagsrumsgolvet...

... görs på detta sätt:

Först skottar man igen hålet med sågspån. Barnens spadar är då riktigt bra att ha.Sedan lägger man dit en golvspånplatta som skruvas ordentligt.På golvspånet läggs en gipsplatta som skruvas utav bara den.Granitgolvklinker kapas till i rätt storlek. Hål tas för elkabel och inkommande luft till kamin.Gipsplattan målas med primer för bättre fäste.Plattorna läggs på plats med fix och det börjar se bra ut igen.Nu skall jag vänta två dagar innan jag kan foga skarvarna. Sedan kan jag börja montera kaminen!

Bedragare 2


Golvet under kaminen...

...är nu gipsat och granitklinkersplattorna är tillkapade. Ett oerhört söligt jobb att kapa dessa hårda plattor. Det sprutar vatten överallt (stod naturligtvis ute och gjorde detta). Men nu är det gjort! I morgon skall jag lägga dem på plats. 

Se upp för bedragare!


Nu har jag skickat iväg sambo med barn...

... för att fixa med gravar etc så att jag kan få jobbat lite här hemma med vardagsrummet i lugn och ro.

Ska bara blogga/surfa lite först...

RSS 2.0