United Steaks of America?


Hade en något konstig torsdagskväll...

... denna veckan. Arbetade till strax före 23 på kvällen medans stormen rev i kontoret och slet ner flera solskyddslameller (de landade precis invid min bil på parkeringen). Såg aldrig vad det var som hände när jag var inne men det lät hemskt otäckt.

Sedan vidtog en slirig hemfärd där jag fick väja för bland annat trafikskyltar som lossnat ur fundamenten och svängde fram och tillbaka över vägen. På en mörk del av vägen så såg jag bromsljus tändas längre fram på vägen och när jag kom fram mötte jag två förrymda kor mitt på vägen. De såg ut att ha kul där de sprang sida vid sida...

Tvingas en stund senare stanna bakom en långtradare som inte kommer upp för en liten backe pga all snö. han hade bromsat in då en framförvarande bil hade svårt att ta sig upp. Nu har lastbilen och släpet knippat sig och chaffisen vågar inte prova mer utan väntar påp bärgning. När jag har pratat med chaffisen och sedan skall köra om lastbilen kommer jag inte upp själv, det är glashalt. Lyckas till slut ta mig ut till vägrenen och få fäste utanför asfalten så att jag kan komma förbi tradaren på insidan.

Kryper nu slingrigt fram i 20km/h medans jag med stigande oro kör enbart på ångor i tanken, har nämligen konstaterat att jag har så gott som soppatorsk. Att få bensinstopp mitt i natten plus att sitta fast i snöoväder är inte kul...

Svänger av vägen in mot där jag vet att det finns en mack för att få tag i bensin men då är vägen spärrad av en fallen gran. Tvingas köra en omväg och får till slut tag i bensin utan att bilen stannar och därefter blir faktiskt väglaget lite bättre också så jag kommer helskinnad hem igen. Två timmar tog det totalt varav de sista 15 km tog en hel timme.

Vad lärde man sig? Jo, att respektera dåligt väder och att aldrig köra med så lite bensin i tanken.

Sedan sist så har det hänt...

... en del på jobbplanet. Jag är nu tre dagar per vecka på hemorten och kommer så att förbli under hösten då jag har gått in och tagit över efter en tjej som nu går hem pga bebisleverans. Jag har också fått en ersättare på mitt ordinarie jobb som jag skall lära upp på de återstående två dagarna per vecka eftersom jag fortfarande har ansvaret även där. Allt sammataget så betyder detta således långa arbetsdagar på två olika arbetsplatser men det kommer att bli bättre framöver allteftersom min efterträdare kommer in i arbetet och jag själv kommer in i mitt nya.

Jobbet på hemorten blir dessutom förhoppningsvis permanent på fulltid då vi väntar oss ett positivt svar på den offert till vår kund där som vi skall lämna över i nästa vecka. Så det är jobbigt just nu men blir nog bättre framöver.

Här igen!

Har inte kollat till bloggen på ett tag nu då jag haft mycket annat att stå i och inte känt det rätta lusten. Får se hur det blir framöver men jag skall försöka skärpa mig.

Årets föräldrar? 33


Jag lever...

... men har haft annat för mig än att blogga. Förra veckan jobbade jag 64 timmar på fem dagar. Lägg därtill nästan 3 timmar om dagen på pendling så inser man att jag inte haft så mycket fritid och när helgen kom så sov jag bara...

RSS 2.0