Äntligen är man ledig!

Kom inte loss från jobbet förrän strax efter midnatt igår. Körde hem på ny rekordtid och kunde krypa ner i min säng kvart över ett. Sov inte speciellt bra och vaknade igen vid halv åtta. Jag är riktigt sliten just nu men jag är ledig!

Fick gjort allt det jag hade lovat på jobbet och det känns riktigt bra för nu kan jag koppla bort jobbet helt i sex veckor.

Det mesta är redan packat inför Venedigresan och på lördag morgon går bilen mot sol och bad. Vi har dator med oss så jag kanske kan prestera ett inlägg då och då men det kommer i så fall att ske väldigt sporadiskt, jag har ju semester...

Så, mina vänner, jag önskar er alla en riktigt fin sommar!  Ha det gôtt!


Än får man inte gå hem!

Sitter ett par timmar till...

Grillsäsongen är i full gång

Den berömda "Albygrillen" är nu äntligen ute på marknaden och kostar endast 5-10 kr. I vissa butiker får man den till och med GRATIS. Du kan hitta grillen i följande butiker:


- ICA


- Maxi


- Konsum


- Coop


- Willys


- Lidl

Se bifogad bild hur den nya grillen används. Märk väl att detta är en lyxvariant med övre galler som kan användas till att hålla maten varm.

Jahaja, då var...

... man siste man kvar på jobbet dagen före midsommar. Än är det många timmar kvar tills man får åka hem. Suck!

Pappa ringde just från sjukhuset!

Han har under några veckor haft ont i bröstet vid ansträngning och upplevde att det blev värre och värre. Efter ett besök på vårdcentral fick han en remiss till sjukhuset för ett arbetsprov.

I förmiddags åkte han så in för att göra detta prov. Det bestod i att cykla på en testcykel medans han var ansluten till några apparater. Han hann bara cykla tre minuter innan han fick jätteont och personalen rusade till. Syrgas kom fram, diverse utrustning riggades och läkare tillkallades. Han kördes till en sal och fick besked att han befann sig på "Hjärtintensiven" och skulle in på ballongsprängning om en timme!

Nu var han tillbaka på sitt rum igen och låg med dropp men mådde ändå ganska bra.

Jag är lite chockad just nu. Han är "bara" 65 år och har varit väldigt aktiv på alla sätt ända fram tills nu. Livet kan ta dramatiska ändringar... Vi har inte haft några hjärtproblem i släkten heller tidigare så jag trodde verkligen inte att han skulle ha problem med hjärtat. Förhoppningsvis blir han ju nu bättre igen då men han får nog ta det lite lugnare i fortsättningen.

En låååång arbetsdag återstår...

... innan jag kan fira midsommar och semester. Risken finns att det ÄR midsommar när jag kommer hem igen...

Idag kom jag faktiskt hem i ganska bra tid eftersom jag hade kundbesök i närheten av hemorten. Dessutom hade jag "sovmorgon" eftersom jag åkte direkt dit i morse. Inte dumt alls faktiskt men det gjorde samtidigt att jag inte fick gjort något "vanligt" arbete idag.


Så kallad "nedskärning av personal"...


Det blev lite fel där va?


Engelska var tydligen inte allmän kunskap på 70-talet...


Det är Söndag kväll...

... och jag har fyra arbetsdagar kvar till semestern. Känslan just nu, efter att ha vilat upp mig två dagar, är att jag kommer att fixa det här. Med det menar jag att jag kommer att gå på semester på torsdag kväll och fortfarande leva. Så kändes det inte för två veckor sedan... Jag kommer inte att ha gjort allt som jag egentligen skulle ha gjort men jag kommer att ha gjort såpass mycket att jag kan lämna över ansvaret på någon annan. Denne person kommer inte att ha det kul under de kommande två veckorna men jag kan inte ta det på mitt samvete också. Jag har gjort allt som jag kunnat göra, det får räcka så. All den övertid jag gjort och all den tid jag tagit från min familj den här våren vill aldrig göra om igen. Punkt!

Som om inte allt mitt normala arbete hade räckt så har det även kommit stora överraskningar de senaste veckorna. Jag har inte skrivit om det tidigare men jag har lagt en stor del av min arbetstid på fackligt arbete. Vårt företag skall nämligen delas. Vi förlorade en upphandling som innebär att vår argaste konkurrent tar över vår fabrik, maskiner och den mesta personalen. Själv blir jag kvar då min egen del av företagets verksamhet inte omfattades av upphandlingen.

Alla i personalen är jätteoroliga inför vad som skall komma i och med sammanslagningen. Det har redan aviserats neddragningar och vi vet ännu inte ens hur deras företag är organiserat. Det enda vi vet är att de vann men att vi faktiskt är större i antalet anställda räknat.

Sedan har vi också, precis före konkurentens övertagande, förhandlat fram ett "krispaket" på samma manér som Volvo och andra företag har gjort (förskjuten lönerevision och några stoppdagar då man måste ta ut innestående kompledighet). Det har också tagit enormt med tid och kraft. Som om inte det vore nog så sitter vi nu med löneförhandlingar som måste vara klara innan företaget delas.

Jag har lovat att vara tillgänglig på telefon under sommaren pga detta så jag lär inte få koppla bort företaget helt ens på stranden i Italien...

Börjar må bra igen...

... så här på eftermiddagen. Det var nämligen riktigt roligt igår! Tolv galningar i mitt uterum och vardagsrum som festade loss rejält. En av höjdarna var när jag tog fram Guitar Hero och vi körde det via projektorn och hade högsta volym på stereon... Fram på natten drog vi ut på stan och jag kom hem strax efter tre i natt. I vanliga fall så brukar man ju ångra lite grann dagen efter att man inte tog en öl mindre eller så men den lyckade gårdagskvällen var helt klart värt morgonens/förmiddagens hangover idag.

Snart får vi gäster så jag får skärpa till mig lite och vara en bra värd. Det blir nog några groggar idag med...

Intressant namn...


Kors i taket! Idag kom jag hem...

... redan klockan fyra. Har varit hos en kund i närheten av hemorten på eftermiddagen och kunde därför "smita hem" tidigare. Jag skriver smita hem inon citattecken men faktum är att det faktiskt känns så. Jag har vant mig vid att jobba så långa dagar att när jag äntligen kan sluta i normal tid så får jag dåligt samvete för det och känner att jag smiter från jobbet...

Nu innebar inte mitt plötsliga tillskott av fritid att jag kan ta igen mig för det, tvärt om. Jag städar! Hela huset får sig en snabb omgång inför morgondagen. Vi skall nämligen träffas här hos mig, mina gamla arbetskompisar från den tid jag arbetade på hemmaplan. Nästan alla är nu spridda för vinden och har nya jobb (några av oss pendlar ju ihop till den nya arbetsorten...) men vi har hållit kontakten och nu skall vi som sagt ses igen. Förra gången, för ganska precis ett år sedan, så blev det ett riktigt sjöslag. Det var menat som en förfest till en afterwork hemma hos en kille i hans minimala tvåa men höll på ända tills fram på småtimmarna efter att värden hade öppnat upp barskåpet...
 
Nu har jag tagit bort alla mina fina sorter med whiskey. Jag har ett antal fina singelmaltare och vill inte riskera att jag bjuder bort dem till någon som inte uppskattar dem, det är de för dyra till. Istället har jag dukat fram vanlig sprit samt all fulsprit jag hittade i källaren (det har jag gott om pga flera inköpsresor till Tyskland). Dukat för sjöslag igen alltså. Får se om vi lyckas komma ut på lokal denna gång, så är åtminstonne den initiala planen även denna gång...

Skillnaden mellan Sarkozy och ObamaLivstecken!

Jag lever, ville egentligen bara meddela det. Hinner tyvärr inte med bloggandet så som jag hade velat men det finns att att göra när jag väl kommer hem från jobbet. Så som att sova tex...

Den gångna veckan så hann jag hem lagom till sonen skulle läggas i måndags (när min förra bloggning skedde). Därefter såg jag honom inte förrän i lördags morse igen. Har åkt till jobbet för han vaknar och kommit hem vid halv tio på kvällen varje dag. Två veckor kvar till semestern nu, måtte jag själv och min familj klara denna prövning...

Orkade inte jobba sent...

... pga värmen så åkte vi hemmåt vid sextiden idag. Det betyder hårdkörning i morgon istället då vi hörde att det inte blir fullt så varmt då. Idag var det helt olidligt varmt på kontoret, man svettades fast man var inomhus och satt still i en kontorsstol. Nu skall jag svalka mig och äta en glass!

Rullost!

May 29, 2009: Gloucester Cheese Rolling 2009

Vuxna människor som i jakten på en rullande ost riskerar livet och hälsan. Tydligen fullt normalt i England...


RSS 2.0