Varför finns det en lägsta ålder...

...på 16 år för deltagande i gymnastik på OS? Veronica Wagner förfasar sig idag över att en eller flera Kinesiskor verkar vara yngre än vad denna åldersgräns tillåter. Kinesiska myndigheter har visat papper på att de är just 16 år men Veronica tror dem inte. Hon anser att det är doping att vara för ung.

Men varför skulle det vara så farligt om de nu är yngre? Är det inte den som är bäst som skall vinna oavsett ålder? Varför är det en fördel att vara ung? Kompenserar inte de äldre det hela med erfarenhet så som i alla andra sporter? Borde man inte ta bort en så uppenbart larvig regel?

Jag vet att Veronica inte fick vara med i OS pga SOK's tokiga beslut och jag tycker att det är synd. Tittar inte på gymnastik mer än vart fjärde år men nu när vi ändå har en gymnast som kan ha en chans att ta sig till final (eller vad det nu heter i gymnastik) så hade det varit lite mer spännande att se på om hon hade varit med. Men bara för att hon är sur över att inte få tävla behöver hon ju inte vara med i pressen och klanka ner på andra. Verka för att skippa den regeln istället då den ändå inte kan kontrolleras ordentligt.

Arg-Veronica:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0