Stöd "Löneuppropet 2008"...

...för vårdyrkena genom att skriva på denna lista:
http://www.upproret.se/default.aspx

Kommentarer
Postat av: Eva Hallin Nowak

Sjuksköterskornahar ett stort yrkesansvar. Dessutom är vi så oumbärliga att vi inte får strejka fullt ut utan ska ta ansvar för liv och hälsa. Dessutom ska vi ta ansvar för att inte andra yrkesgrupper ska begära kompensation om vi får ett litet lönelyft. Ansvar för våra pat. ansvar för människors liv och hälsa och ekonomiskt samhällsansvar allt detta ansvar för en lön som motsvarar lärlingslön för en hantverkare.

2008-05-06 @ 15:36:07
Postat av: Sanningen

Hej Eva,

Jag håller med dig om allt utom den sista meningen. Jag började nämligen min yrkesbana som elektriker. Då måste man gå ett tag som lärling. Din lön är hur usel du än må tycka den vara betydligt högre än vad en elektrikerlärling har. De ligger på runt 15000 kronor i månaden (förmodligen under). Sedan handlar det förvisso oftast inte om mer än ett år som lärling innan man blir så kallad första års montör. Då tjänar man strax under 20000 kronor.

Nu blev detta svar inriktat på elektriker eftersom jag har egen erfarenhet av det men det kanske var någon annan typ av hantverkare du syftade på? Dock har jag svårt att se vilken typ av lärlingsjobb som skulle ge lika mycket som en sjuksköterskelön. Ni har enligt vad jag läst den senaste tiden en snittlön på 25.161 kronor (Stockholms läns landsting, Jan -07).

Ni har mina sympatier i den pågående konflikten men man skall akta sig för att komma med felaktiga påståenden och se till att jämförelser är relevanta. Ni vill inte uppfattas som giriga. Opinionen som ni nu nämligen har med er kan snabbt slå över om ni inte är försiktiga.

2008-05-06 @ 21:46:56
URL: http://sanningen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0