Skrev idag en kommentar...

...på Glykofags blogg. Hon är sjuksköterska och klagar med rätta på sin lön. Återger här min kommentar i sin helhet eftersom jag tycker att den tål att upprepas:

"Det handlar om tillgång och efterfrågan. Ni har ett fåtal olika arbetsgivare att välja mellan och dessa (landsting/staten/kommuner) har helt enkelt sett till sett ni är så många som har den rätta kompetensen att ni inte är unika och efterfrågade i tillräckligt hög grad för att kunna kräva betalning därefter. Jobbar själv som ingenjör i en efterfrågad branch. Vi tjänar betydligt mer än er trots att vi inte har ansvar för andras liv. Vad vi gör för att få upp lönerna är att vi byter helt enkelt arbetsgivare om vi inte får den lön vi vill ha. Tyvärr har ni inte den möjligheten i samma utsträckning som vi.
Något man kan undra över är varför så många utbildar sig till sjuksköterskor när "alla" vet om vilka usla villkor som erbjuds? Är ni självplågare? Om folk sket i att utbilda sig till sjuksköterskor så skulle det till slut bli brist och vips så stiger lönerna. Som sagt, tillgång och efterfrågan. Precis som för allt annat här i världen..."

Marknaden styr tyvärr allting. Så är det bara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0