Det är nu söndag kväll...

... men jag har ju inte berättat den utlovade slutklämmen om fredagen än. So here we go...

Vi har blomlådor på gatan utanför vårt hus som skall fungera som fartdämpare. Våra grannar har det också på sin gata. Man söker tillstånd hos kommunen varje år för att få sätta ut sina blomlådor. De sätts då på en plats som en av deras handläggare pekat ut, oftast med hjälp av en burk sprayfärg. Blomlådorna får sättas ut när kommunen varit framme och sopat upp allt isgrus på gatan och skall tas in igen den sista september.

Nu har det upptått en tvist mellan oss som har blomlådorna och några som bor i det närbelägna hyreshusområdet. De parkerar, hör och häpna, mitt för blomlådorna så att det inte går att komma fram! Sedan kliver de ut ur bilen som om inget har hänt och går in till sig. Bilister som kommer efteråt får gå ut och skjuva undan lådan så attt de kan komma fram alternativt att "felparkeraren" själv gör detta.

Detta har hållt på i över en vecka nu och så fort de flyttar sin bil drar vi eller grannarna tillbaka blomlådan till sin rätta plats. En halvtimme senare eller så när de är tillbaka upprepas allt igen...

I fredags precis innan jag kom hem så var sambon i trädgården med barnen precis brevid där de hade parkerat sin bil när hon fick se dem (ett par) komma mot sin bil. Hon uppmanar dem då att sluta parkera sin bil så dumt. De börjar då att skälla på sambon om att det är vi som förstör och att vi bara sätter ut blomlådorna för att ingen skall pakera utanför våra tomter. Sambon svarar att vi naturligtvis gjort det för barnens skull som måste över gatan för att komma till lekparken där. Felparkerarna säger då att vi inte har ordning på våra barn och att om de inte klarar sig ute i trafiken så skall man inte släppa ut dem själva. Att det är en gata inne i ett bostadsområde vi bor vid och inte vid en landsväg eller motorväg tycker de inte hör till saken. Tvärt om så anser de att vi borde flytta ut på landet om vi vill ha det bilfritt. Sedan avslutar de med att meddela henne att allt var bättre här innan vi flyttade hit (för elva år sedan...) och sedan går de över gatan och flyttar på blomlådan så långt de kan innan de vänder på klacken och går in igen. De skulle alltså inte ens åka någonstans de gick bara ut för att mucka gräl...

Nu får vi se vad som händer framöver för när grannen, som äger den aktuella blomlådan, hörde detta bestämde hon sig för att det får vara nog nu och kommer på måndag att polisanmäla den upprepade lådflyttningen. Själv blev jag naturligtvis fly förbannad när jag kom hem och fick höra vad som hade hänt och hade god lust att gå över och ta ett snack med dem. Men så besinnade jag mig och funderade lite över situationen. Kom fram till att det bästa vi kan göra just nu är att avvakta och inte ge näring åt bråket. Det är ju uppenbart vem som har fel och vem vet vad de kan ta sig för? Just nu så är det bästa om någon annan än oss blomlådägare tröttnar på dem när de jämt står ivägen och ringer till polisen alternativt till kommunens P-vakter så att de kan få lite böter på sin bil. Det är nog det enda som hjälper.

Resten av kvällen satt de på sin balkong och spanade på oss. Världen är full av dårar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0