Venedig och Italien ligger nu...

...fem veckor bort i tiden. Vi åker på midsommardagen och skall vara borta i tre veckor. Minst! Vi bilar ner och skall tälta på en camping på en halvö utanför Venedig. Union Lido Park & Resort heter det och är en av Europas största campingar. Närmaste samhälle heter Cavallino. Därifrån skall man tydligen kunna ta båten in till själva Venedig.

Följande fakta kanske ger en hint om hur stor denna camping är. De har 500 anställda, 19 restauranger & barer, 25 affärer en privat strand som är över en kilometer lång och två poolområden modell större.


Skall ni bo tre veckor i tält med två små barn? Vid medelhavet? Är ni inte kloka? Det är ett par av frågorna som vi har fått av folk runt omkring oss. Efter att ha fått förklara lite så brukar de flesta ändra sig och lite förstrött undra om det finns plats för fler... Vi är nämligen inte några äventyrare som ger sig i kast med vad som helst. Det är bara att erkänna. Vi är lite tråkiga och vill helst ha mycket planerat innan vi ger oss på det. Denna resa är således mycket planerad och noga genomtänkt.

Vi åker dit gemensamt med en annan familj som redan har varit där två år tidigare. De reser med husvagn men det var faktiskt de som föreslog att vi skulle följa med och tälta. Att de drar ner husvagn beror på att de kan låna en gratis av hans föräldrar som för övrigt kommer ner efter tre veckor och tar över vagnen på plats. Så våra kompisar behöver alltså bara dra den ner, hans föräldrar dra hem den igen. Mina föräldrar har också en husvagn men eftersom de inte är intresserade av att åka husvagn genom Europa så skulle jag behöva dra den både ner och hem igen. Låter inte lockande. Kompisarna säger att en väg med husvagn är max vad de klarar av. Skulle hans föräldrar av någon anledning inte vilja åka dit mer så kommer de också att tälta i fortsättningen för tillbaka skall de.

Alla campingens platser ligger under stora träd som ger bra med skugga. Det är ju det som är den stora nackdelen med tält att det blir så förbannat varmt inne i dem när solen ligger på. Och på natten så kan det ju i Sverige bli lite kyligt varför en husvagn är att föredra framför tält men här nere är det ju inte kallt på natten, snarare behagligt.

Tydligen är det också tyst på kvällen och natten då området bevakas av vakter som patrullerar och tystar alla som eventuellt stör. Att bli störd av festande och skrålande människor utan tillstymmelse av respekt har jag varit med om hur många gånger som helst på svenska campingar så om det är som det sägs på denna camping så är jag nöjd.

Vad finns det mer för eventuella nackdelar med att tälta som jag inte redan har slagit hål på? Jo, att det är obekvämt och trångt och var gör man av maten?. Vi har köpt luftmadrasser av den typ som man har hemma som extrasängar. De är 90 centimeter breda och blåser upp sig själva. Vi kommer att ha med bäddmadrasser, täcken och kuddar hemifrån så det kommer att vara som att sova i en vanlig säng (vi har "provsovit" dem). Tältet, som vi inte har köpt än, är 24 kvadratmeter stort så det räcker nog till. Vad det gäller maten så är det inget problem. Vi har en elkylbag plus att kompisarna lovar oss plats i kylskåpet i deras husvagn. De har också gasolgrill med kokmöjligheter som vi kommer att låna. Vanliga kolgrillar är inte tillåtna på campingen.

Vi är alltså inga äventyrare men vill gärna kunna åka på semester utan att ruinera oss. Vi kommer att få en treveckors vistelse vid Medelhavet (eller Adriatiska havet om vi skall vara petiga) för fyra personer till ett billigare pris än vad en enveckas charter hade kostat. Då har jag tom räknat verklig kostnad för bilen och inte bara bränsle. Dessutom har vi friheten att åka hem när vi vill. Känner vi för det så stannar vi några dagar till. Jag har tagit ut fyra veckors semester ihop med två veckor pappaledighet samtidigt som sambon kommer att vara föäldraledig hela sommaren. Enda begränsningen vi har är att vi skall vara med på ett bröllop i slutet av Juli.

Detta ämne (Italienresan) kommer förmodligen att återkomma oftarer och oftare här i bloggen allt eftersom vi närmar oss avfärd. Åh, vad jag längtar till midsommar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0