Var hos läkaren idag...

...och fick den troliga diagnosen Astma! Jag har sedan nästan 20 år tillbaka lidit av pollenallergi. Jag märkte det faktiskt lite grann flera år före det (redan i 10 års åldern) men då sade man att det var "hösnuva". Kände nämligen bara av det om jag var hos bonden brevid vår sommarstuga. Hur som helst har jag ätit allergimediciner vår och sommar i nästan tjugo år. För varje år som har gått har det gradvis blivit sämre. i början var det mest björkpollen som fick mig att reagera men nya växter har hela tiden lagts till. För tio år sedan började jag märka att jag reagerade på äpplen och persikor med att det kliade i halsen. Idag kan jag inte äta någon kärnfrukt alls. Under alla år så har jag varje vår kontaktat min vårdcentral för att få ut ett nytt recept men alltid på samma sak.

I går kände jag att nu måste jag nog ta tag i detta. Jag har de senaste veckorna varit allmänt hängig , haft ont i halsen, fått en allergischock och när jag tränade senast kändes det väldigt motigt, som om jag knappt fick luft. Sammantaget med allt ovanstående så kom jag fram till att jag måste nog gå till farbror doktorn. Jag kan meddela att jag sannerligen inte springer där i onödan, tvärt om så drar jag mig för att gå dit. Jag kör alltid med att "det går nog över" in i det längsta. Efter ivrigt påhejande av sambon fick jag dock tummen ur och ringde för att boka tid. Ett återbud hade precis kommit in så jag fick en tid direkt på morgonen dagen efter (idag alltså).

Alla läkare är nya på vårdcentralen efter att samtliga gamla sade upp sig i protest när entreprenören byttes ut i höstas så jag fick nu en Dansk läkare. Inget fel med det men man är ju inte riktigt van med att prata med Danskar. Danska är ganska lätt att läsa (vi har Dansk TV3 hemma) men det är svårt att höra vad de säger. Jag pratar ju väldigt mycket Engelska på jobbet med Polacker och Tyskar så jag kom på mig själv flera gånger med att nästan svara honom på Engelska. Bet av i sista stund dock, hade nog kunnat bli pinsamt...

Fick dra allt från början. Efter att i princip ha förklarat det som står här ovan och att han hade tittat mig i halsen så konstaterade han att jag inte skall ha mer av den medicin jag tagit i alla år. Förmodligen har jag drabbats av Astma. Tydligen är det inte helt ovanligt att pollenallergi övergår i detta. Recept skrevs ut på inhalatorer, en för dagligt förebyggande bruk och en att ha vid "anfall" (Bricanyl). Skall sedan komma tillbaka om någon vecka för att kolla upp hur det har avlöpt och om jag skall skickas iväg på en ordentligt Astmaundersökning hos specialist.

Jahaja, då var man alltså Astmatiker då...
...den där lilla tjocka glasögonprydda killen med inhalatorn som alltid kommer sist till allting i amerikanska filmer.

Det känns ju mindre bra...

image13Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0