Italienresan, Venedig (del 1 av 3)

Jag och sambon lämnade en dag vården av våra barn till kompisarna och åkte båt in till Venedig. Det här är den välkomnande synen när man kommer in mot Markusplatsen (Piazza San Marco):
Gondolparkeringen vid Markusplatsen fotat från vattnet (vi har ännu ej gått iland):
Precis intill Markusplatsen ligger Suckarnas bro. En bro mellan två hus som användes för att transportera fångar från palatset till vänster (som användes som domstol) till fängelset på höger sida. Suckarna var de ljud som fångarna gav ifrån sig vid denna transport:
På många ställen i staden stod det konstnärer och målade. Just denna vet jag inte om han var riktig eller ej eftersom vi såg honom två gånger med en halvtimmes mellanrum (vi rastade och åt en macka en liten bit där ifrån) och som jag tyckte så målade han fortfarande på samma svarta fläck. Kan ha varit ett sätt att kränga "riktig konst", att få folk att köpa direkt av en "konstnär" (som sedan i verkligheten hade köpt dem färdigmålade från Kina neller dylikt):
Markuskyrkan gick vi aldrig in i eftersom kööerna ringlade sig fram och vi inte ville spendera vår dag i en kö när solen gassade. Såg trevligt ut från utsidan i varje fall. Kolla in marmorpelarna, de är helt olika varandra i färg och mönster:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0