Italienresan, Ferrari (del 2 av 2)

Efter att ha besökt butiken bar det av till muséet som ligger några kvarter längre bort. Här fanns massor av Formel 1 bilar och "vanliga bilar". Detta är den F1-bil som kördes av Gerhard Berger 1987:
Här den bil som Kimi Räikkönen körde förra året. En detalj som jag inte hade tänkt på tidigare är att bilen faktiskt inte har samma röda färg som Ferrari "alltid" har haft. Denna bil är lite mörkare röd och är faktiskt en metallic-lack, den "gamla" är ju en solid färg. Färgbytet har en hel del med bytet från Marlboro som sponsor att göra. De förknippas ju också med den röda färgen: 
Min peronliga favorit Ferrari, Enzo. Detta exemplar är från 2002. Så himla läcker bil. Zlatan har tydligen en sådan:
Enzo'n igen:
En 612 Scaglietti från 2004. Trevlig bil. Det sägs att vår Kung Carl-Gustav har en sådan:
En klassisker, 125S från 1947 med en bakgrundsfond av andra framgångsrika tävlingsbilar:
Som avslutning på vårt Maranellobesök passade vi på att leta upp Ferraris testbana. Vi fick leta ett bra tag innan vi hittade fram, sedan fick vi gå över en åker för att komma fram till staketet. Vi fick inte se några F1-bilar (vilket vi faktiskt hade hoppats på då vi tajmade besöket så att det var mitt emellan två tävlingar i Europa) men väl ett antal produktionsbilar och några välmaskerade prototyper av både Ferrari och Maserati (som ägs av Ferrari):

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0