Börjar komma igång...

... på mitt nya jobb. Vid återkomsten till min gamla arbetsplats så har jag fått ett nytt jobb, jag har nu hand om delkomponenter istället för slutprodukten. Dels är det något nytt (det hade varit ganska trist att komma tillbaka och bara fortsätta där man slutade) och dels tror jag det passar bättre ihop med pendlandet då jag i denna roll oftast inte ansvarar för konstruktionen utan mer skall se till att en leverantör får fram sina prylar i tid och med kvalitet. Räknar alltså med att slippa en massa övertid som annars nästan är obligatorisk. :-)

Är förkyld...

... och har ont i halsen och lite feber. Det har hållit på i över en vecka nu och ser inte ut att mattas. Det jobbigaste är att man inte får sova på nätterna eftersom man ligger och hostar. På helgen funkar det lite bättre då man inte behöver stiga upp så tidigt men på vardagarna... Håller febern i schack med Alvedon och går till jobbet men man behöver antagligen få sova för att få bukt med det här och sömn är helt klart en bristvara när man långpendlar. Det går väl över om några dagar hoppas jag...

Är du rädd...

... för att råka på MC-klubbar som Hells Angels och Bandidos? Värre är då de tre nya, de vill man verkligen inte ha efter sig!



Swedbank...

...höjer bolånemarginalerna. Men det är såklart för kundernas eget bästa, hävdar vd Michael Wolf. Stå på dig vargen, gör mig rik! Jag har aktier i Swedbank, men naturligtvis mitt bolån på annat håll. Förmodligen premieras han för detta med en extra bonus...


Har sedan i somras...

... hållit på att bygga en altan med inbyggd badtunna. De första veckorna så grävde jag, gjöt plintar och snickrade frenetiskt varje dag. Sedan tog det av någon anledning stopp och jag har bara kommit frammåt i korta stötar åt gången då det alltid verkar komma något emellan.

Min kompis som också bygger började långt efter mig men är redan klar och jag var med på premiärdoppet i helgen som gick. Hans bygge var förvisso betydligt enklare än mitt men jag hade ett rejält försprång så det borde ha varit tvärt om. Uppsägningsförhandlingarna jag har hållt på med nog satt sina spår för jag har varit helt slut när jag har kommit hem på kvällarna. Nu är det dessutom mörkt på kvällen så att få gjort något på veckan verkar kört.

Till helgen skall jag dock försöka göra klart allt utomhus så att det "bara" är slangar, kopplingar, elventiler, reningsverk, vattenmatning, avlopp och eldragningen kvar. Allt detta skall jag nämligen ha inomhus i garaget och då kan man ju kanske hinna fixa med det även på en vardagskväll (om man skippar allt vad TV och dator heter...).

Det slog mig just att vi skall ha födelsedagskalas för dottern på lördag... Då blir det städning och annat fix hela lördagen. På söndag middag är det simskola för båda barnen och så skall man äta när man kommer hem. Lär inte komma igång med badtunnan innan sen eftermiddag. Skit också! Blir det bad innan jul tro?

Chinglish 21


Har återvänt...

... till min gamla arbetsplats igen, första dagen var i måndags. Klockan ringer numer strax efter fem på morgonen (natten...), två timmar tidigare än jag vant mig vid det senaste halvåret. Tar nog en stund att vänja sig, problemet är att man inte kommer i säng två timmar tidigare...

Skippar idag den annars...

... mer eller mindre "obligatoriska" roliga bilden som brukar följa mina inlägg. Det är inte en sån dag idag...

Det var en riktigt tung dag...

... på jobbet idag och jag är helt färdig. Det tar sannerligen hårt på en att vara med och säga upp i princip alla som fortfarande var kvar. Av 52 tjänstemän som blev varslade så blev 26 uppsagda, 7 fick erbjudande om nytt jobb på annan ort och 7 fick vara kvar ett tag till. Resten har redan sagt upp sig själva under tiden som vi förhandlade.

Imorgon skall jag vara tillgänglig för medarbetare som mår dåligt och vill prata. Lär alltså vara lika slut imorgon kväll...


RSS 2.0