Ny köttkvarn är inköpt...

... och malandet återupptas därför i morgon kväll. Denna gång tar vi inga chanser och köpte oss därför en stark apparat. Den förra var på 450W och denna är på 1500W. 1200 spänn för att mala köttfärs. Det är inte billigt med älgfärs...

En gammal klassiker!

Hittade den här idag. Helt plötsligt kom jag bara att tänka på denna reklam och var tvungen att söka efter den. En gammal klassiker. "First you marry, then you Statoil..."


Hittat körkortet i ett paket cornflakes? (8:10)

"Jag skulle ju bara gena lite..."


Ännu en favoritlåt. Live dessutom. SÅÅÅ bra!

Depeche Mode - Enjoy The Silence (live)


En favoritlåt

The Kelly Family - Fell in Love with an Alien



Jag blir alltid glad av att lyssna på denna...

Köttmalning...

... stod på programmet i kväll då älgköttet skulle tas om hand. Vi hann med hälften av köttet då den nästan på dagen två år gamla kvarnen behagade braka ihop. Det var växellådan gick sönder. Vi skruvade isär den och det var lösa plastkuggar i hela maskinen, brytpinnen var dock fortfarande hel och fin... 

Nu måste vi köpa en ny kvarn och fortsätta mala en annan dag. Hade varit gott att ha haft det avklarat. 


Hittat körkortet i ett paket cornflakes? (7:10)

"Undrar var jag har kanten någonstans...? Jasså där..."


En slöarhelg...

... har just avslutats. Det enda vettiga jag fått gjort är att slipa av den grova putsen på murstocken med en träkloss. Det tog en halvtimme att göra och en halvtimme att städa efteråt. En hel timmes arbete alltså. Jag är för djävla slö! Måste bli ändring på detta annars blir vardagsrummet aldrig klart.

Jag beställde lite grejor på nätet också. Det kan jag nog räkna som arbete då det var saker till vardagsrummet jag köpte? I så fall "jobbade" jag en timme till...
 
Beställde 4 inbyggnadshögtalare från en firma i Tyskland. I Sverige finns de att köpa i fyra butiker (enligt Prisjakt.se) där samtliga tar 1000 kronor stycket för dem. Luktar lite prissamarbete tycker jag. Varför tar fyra butiker exakt samma pris och varför en så jämn summa. Brukar inte elektronikvaror kosta typ 979 kronor? Hur som helst fanns de att köpa i Tysland för 65 Euro så med frakt får jag hit 4 stycken för 2700 kronor. En nätt besparing på 1300...

Beställde även ventilationsrör och detaljer till detta för friskluftsanslutningen av kaminen. 1400 kronor för lite plåtdelar och då har jag ändå kollat upp priser noggrant innan jag handlade. Det är mycket kringkostnader med att skaffa kamin som man aldrig tänker på.

I eftermiddag/kväll besökte vi sambons farmor då hon fyller 83 år. En pigg dam som månade så om sina gäster att hon inte själv fick/ville ha något att äta eller dricka. Hon sprang hela tiden runt och frågade om man ville ha mer av dricka/smörgåstårta/bullar/kakor/kaffe/tårta/godis/snacks/frukt. Jag åt konstant i två timmar... Vi försökte lugna ner henne och tvingade henne att sitta ner för att ta det lugnt men hon for upp lika snabbt igen. Antagligen slocknade hon så fort sista gästen hade gått...

Nu skall jag lägga mig. Arbetsdag i morgon, klockan ringer om 6 timmar.

Go'natt!

Hittat körkortet i ett paket cornflakes? (6:10)

"Herman? Jo, du det hände en liten grej med bilen nyss..."


Hittat körkortet i ett paket cornflakes? (5:10)

"Lite till. Lite till. Lite till. BUMP! Nej, inte så mycket..."


Kul

Detta är helt sant och utspelade sig på mitt kontor i fredags.

Ett mail går ut till alla från en kollega:

Hej! Jag går hem på pappaledighet idag och blir borta 6 månader. Jag ska vara ute i solen, leka med sonen, lära honom massa nya roliga saker och njuta av vår tid tillsammans. Ses i vår igen. Ha det bra!

Mvh

NNNN NNNNNNNN



Svaret kom omedelbart (med "Svara alla" naturligtvis) från en ovanligt kvicktänkt kollega:


Det tar väl inte 6 månader att lära honom det du kan.
Jag antar att vi ses på måndag.


Best regards,
NNNNN NNNNNNN


Hittat körkortet i ett paket cornflakes? (4:10)

"Vad praktiskt med en stor ruta. Den tar jag..."


Svar till Pia

Svar till Pia (som jag tyckte var värd att  bli en bloggning istället för bara ett svar i hennes blogg):


Svar: Jo, det blev en del bra bilder. De bästa vill/kan jag dock tyvärr inte lägga ut med tanke på min anonymitet och de personer som är avbildade. En hel hög med festkort blev det, tex fick jag flera jättebra kort på en av åldersmännen i gänget. Han är för gammal för att vara med ute i skogen men på festen (med lite OP innanför västen) i glada vänners lag försvann alla krämpor och han underhöll oss genom att berätta jakthistorier från förr (på en nästan obeskrivlig dialekt dessutom).


Den årliga jaktresan är så mycket mer än bara själva jakten. Resan i sig, naturupplevelserna, och kamratskapet är det stora. Jakten är bindemedlet...

Om du får chansen att prova på så rekomenderar jag det varmt.


Hittat körkortet i ett paket cornflakes? (3:10)

"Jasså är det den som är bromsen?"


Årets älgjakt (del 3 av 3)

Interiörbilder från kojan. Vapen och sprit, två av jaktresornas essenser. Inte ihop dock (annat än på bild):



Min kojplats:



Bastuagregatet som förser oss med varmvatten på kvällarna. Jag är inte så mycket för att basta men att kunna gå och lägga sig ren efter en dag i skogen är en fröjd:



Vår enkla boning, kojan:



Bekvämlighetsinrättningen:



Som sista bild lägger jag in utsikten från utedasset:



Det blev ju ingen älg skjuten av av mig personligen under veckan men laget sköt ju fullt och det är ju det som räknas. Många nya minnen och jakthistorier blev det. Det var flera nya personer med i år varav två var damer (som bägge var nybörjare på det här med jakt). En av dem fick till och med skjuta en älg. De bägge damerna stod ganska öppet längs en väg på samma pass och förde en viskande konversation om ditten och datten. De blev helt till sig när det dök upp en älg 100 meter längra bort på vägen och istället för att omedelbart skjuta ringde de till passgrannen och frågade vad de skulle göra... Efter att ha fått det självklara svaret att skjuta så tog Dam1 god tid på sig och ställde rätt ryggsäcken. Dam2 tog av sig yttertröjan och lade den uppe på ryggsäcken. Dam1 tog stöd på ryggsäcken och siktade in sig. Under hela denna tid står den dumma älgen kvar! Hon skjuter då ett perfekt skott och älgen faller. Så kan det gå till. Själv har jag suttit blick still tyst som en mus i timvis utan att ha någon framgång. Till nästa gång kanske man skall prova damerna taktik?

Har haft en jättetrevlig vecka i skogen och ser redan fram emot nästa år!

Årets älgjakt (del 2 av 3)

En kväll hade vi fest i kojan. 15 personer var där och åt. Vi "Sörlänningar" hade haft med oss sill och alla "midsommartillbehör" upp. Tydligen äter man inte sill här uppe... Stor succé blev det i alla fall. Personer som var klart skeptiska gick och tog om tre gånger. Tyvärr glömde jag av att ta kort innan vi började äta men så här såg vårt serveringsbord ut när vi nästan hade ätit färdigt:



Efter sillen var det dax för mig att begå premiär på en maträtt jag inte ens hade hört talas om tidigare (Norrlänningarna reagerade med stor förvåning på mitt påstående om detta). Tydligen har vi inte helt samma matkultur i de bägge landsändarna... Hur som helst är detta "Kokkött med blöta". Man tager ett antal köttbitar (i detta fall 20 ryggbitar från den först fällda älgen), lite gul lök, salt, peppar och kokar detta ett tag i två megastora grytor medans man skummar av upplytande äggviteämnen. Sedan är det klart och man flyttar över allt kött till ena grytan. när man skall äta fiskar man upp en köttbit ur den ena grytan medans man släpper ner en bit hårt tunnbröd i den andra grytan. När den har mjuknat viker man ihop den till ett paket och lägger upp den på sin tallrik ihop med en stor bit smör. Det var riktigt gott faktiskt: 



Dagen efter festen fällde vi en älg långt ute i ett kärr. Jaktledaren var sådär nöjd över detta. Tur att det inte var jag som sköt. Jag var dock riktigt nära. Hade älgen bara gått 100 meter till så... På bilden har vi dragit upp älgen på den enda någorlunda torra fläcken som fanns på ett par hundra meters radie:



Öl-kylning på Norrlandsvis:



Pga den dumma placeringen av älgen var vi tvugna att skaffa fram en fyrhjuling och skogskärra för att få ut den ur kärret. En lång väntan tog vid då några av oss var tvungna att vara kvar vid älgen ifall det skulle komma en björn och för att kunna leda de andra rätt när de kom med fyrhjulingen. Jag letade upp tre tuvor som såg starka ut och lade upp huvud, bål och fötter på var sin för att vila lite. Kompisen passade på att föreviga min lathet:



För att ta oss in med fyrhjulingen fick en gå före med motorsåg och fälla småtallar för att få en "väg". När vi skulle ut igen med älglasten så grävde den ner sig så vi var tvugna att vincha oss fram tio meter i taget. Det är det som syns här:



Ett av de, i mitt tycke, finare passen på markerna. Vidunderlig natur men tyvärr ingen älg:

Årets älgjakt (del 1 av 3)

Så var då årets älgjakt avklarad. Kameran var förstås med och jag tog mer än 150 kort under resan. Har plockat ut några bilder som jag vill visa er. Som vanligt är det ruskigt svårt att välja men då jag inte vill visa medverkande personer så att de är identifierbara så fick det bli dessa som inte innehåller så mycket folk.

Ett av veckans första pass, i en skogskant utefter en grusväg. Bakom ryggen hade jag ett stort hygge. På detta hygge, 25 meter från ryggsäcken på bilden fann jag lite senare en björnbajs. Glömde dock att fota den. Att få elda sig en liten brasa är en av höjdpunkterna med jakten: 


Ingen brist på lingon trots att det kryllande av Thailändare som plockade bär:


Även i år lyckades jag, efter många försök (skitsvårt att få skärpa på bilden i kikaren), att få till en "kikarbild":


Ännu ett pass vid en väg och med en brasa:


Nästa gång jag träffade på en björnbajs så tog jag ett foto (men jag lyckades tydligen inte få den skarp). Jag befann mig då i ett tätt buskage och bajset såg riktigt färskt ut. Jag beslöt mig omedelbart för att i brist på någon att prata med börja prata lite halvhögt med mig själv (skall enligt vad jag hört vara bra om man inte vill råka på en björn) tills jag kom ut i vanlig skog igen. Den skogspromenaden var inte speciellt trevligt skall jag erkänna... : 


Många eldar blev det. Ännu en:

Five rules for men to follow to a happy life:

1. It's important to have a woman, who helps at home, who cooks from time to time, cleans up and has a job.

2. It's important to have a woman, who can make you laugh.

3. It's important to have a woman, who you can trust and who doesn't lie to you.

4. It's important to have a woman, who is good in bed and who likes to be with you.

5. It's very, very important that these four women do not know about each other.  


Definition av Mod & Stake:

MOD det är att komma hem klockan 3 på natten efter en sen kväll med grabbarna, möta kära frun i hallen som håller en kvast i högsta hugg, och stillsamt fråga; "Städar du eller ska du bara ut och flyga?"

STAKE det är att komma hem klockan 3 på natten efter en sen kväll med grabbarna, läppstift på kragen, möta en galen fru i hallen. Helt lugnt daska henne i rumpan och säga; "Nu är det din tur tjockis..."

Hittat körkortet i ett paket cornflakes? (2:10)

Tänk vad glada ägarna till parkeringarna 72 & 74 skall bli när de kommer...


Hittat körkortet i ett paket cornflakes? (1:10)

"Men vad praktiskt, det står ingen i rutan framför. Då kan jag köra ut istället för att krångla med backning..."


Här är man ledig nästan två veckor...

..., tror ni då att någon vänlig själ eller chef har bemödat sig om att hjälpa mig med lite jobb under tiden? Nä, just det.

Börjar gårdagen med diverse fackliga möten. Kommer tillbaka till mitt kontor vid 15-tiden och möts av uppretade Polacker, Tyskar och Spanjorer som vill stoppa produktion bara för att jag inte har svarat på ett mail som jag, naturligtvis, fick på min första lediga dag och nu har legat obesvarad sedan dess. Order från högsta chefen lyder "Lös det omedelbart!" så det var bara att sätta igång. Var klar på jobbet först 21.45 i går kväll. 9,5 timmar senare stämplar man åter igen in efter att där emellan ha bilat de 2.5 timmarna som pendlandet kräver.

Till råga på allt så vägrar sonen sova på natten och lugnar bara ner sig om han får sova i vår säng. Han har troligtvis ett antal tänder på gång för han har lite feber, secklar enormt, skriker och tar sig åt munnen hela tiden. Under natten sover han max en halvtimme i sträck trots att vi ger honom Alvedon. Under ett par av dessa små sovstunder tycker han även att det är en bra idé att lägga sig på tvären i sängen och utdela ett par sparkar i mitt ansikte. Vid halv fyra tiden fick jag nog och lade mig i gästrummet för att få åtminnstone två timmars sömn.

Har varit som ett vandrande lik idag. Höll nyss på att somna i dotterns säng när jag lade henne. Fick verkligen kämpa för att inte somna. Snart skall jag gå och lägga mig. Längtar!

En kompis:

                                         

Själv så är jag ju inte gift...

,,, så jag får väl följa de vanliga råden:


Jag hinner inte idag...

... tyvärr, så det får nog bli i morgon kväll. Resedetaljer alltså. Åkte idag på att fixa en massa saker som jag inte hade planerat in själv. Det hade däremot, mig ovetandes, min kära sambo gjort då jag tydligen "inte skall gå hemma och dröna bort en hel dag". Så jag skyller den uteblivna resebloggningen på henne...

Jag är tillbaka!

Kom sent igår kväll hem från jaktresan. Har nyss vaknat, kramat barnen och hjälpt till så att övriga familjemedlemmar kom iväg till dagis/förskoleklass/högskola i tid. Jag skall idag ta hand om mina prylar. Gevär rostar när de har varit i fuktig miljö och kläderna luktar apa efter en veckas skogsboende och vandringar med ständig eldning och grillning. Det är således vapenvård och tvättmaskinskörning som står på dagens program. Får se när jag får tid att avlägga närmare rapport om resan.

Gott att vara tillbaka i civilisationen igen...


Sanningen är och jagar älg...

... men återkommer om lite drygt en vecka med jaktberättelser och förhoppningsvis lite bilder. På återseende, kära besökare!

            

Nedräkningen har börjat...

.. och om åtta timmar åker vi. Blir hämtad vid 04.00 i morgon!


Final i serien "Varför vissa män är singlar"!

Här är den solklara vinnaren och praktexemplaret "Gummimannen med ventil på skallen":


Jag packar för resan...

... och högen i hallen växer för var timme. Hoppas att de andra inte har packat så här mycket...

Tänkte bjuda på lite stämningsbilder från föregående års jakt. På första sitter jag i ett torn med utsikt ner mot Luleälven:


Denna bild visar min utsikt i kvällssol på ett gammalt hygge:


Här lekte jag lite med mobilkameran. Det var faktiskt ganska svårt att få till en skarp bild i siktet:


Solnedgång:



Åhh vad jag vill åka upp!

Vem är Jonas Jacobsson?

Det pratas om att Jonas borde få Bragdguldet för sina insatser i Paralympics.

Han kommer inte att få Bragdguldet på annat sätt än om någon vill plocka poäng i att vara politiskt korrekt eftersom han han helt enkelt inte är bäst i världen ("bara" i handikappvärlden) eller har gjort någon bragd. Att ta många medaljer är förvisso riktigt bra gjort och han har naturligtvis kämpat och tränat för att bli så här bra men någon bragd är det inte. Enligt SAOL är en bragd en "handling som på ett eller annat sätt väcker uppseende, dåd; handling som förvärvar den handlande ära o. berömmelse; bedrift, hjältedåd, stordåd, storverk...". Tyvärr för Jonas så är det inte förvånande att han tar många medaljer då han ju brukar göra det. Däremot, att komma från ingenstans och göra en uppmärksammat och bejublat framträdande som gärna få kryddas med ett värlsrekord eller en OS-medalj, det är en bragd. Ge istället Jonas ett hederspris på idrottsgalan får lång och framgångsrik karriär inom handikappidrotten.


I morgon lägger jag ut den sista...

... gubben i serien om "Varför vissa män är singlar...". Det är den värsta av dem alla... eller skall jag vänta tills jag kommer hem om två veckor så att det blir en "cliff hanger"?

Det är ju fredag...

...och jag skall ju vara borta ett tag (så att ni får vila er...) så vi kör en till (sjuk) fräckis:

Dr Dave hade haft sex med en av sina patienter. Hur han en försökte att glömma det, plågades han dagarna långa. Men ibland hörde han en röst inne i sitt huvud;

"Dave, oroa dig inte. Du är inte den första som har haft sex med en av sina patienter, och du kommer knappast att vara den sista"

Det tröstade lite, men samtidigt hörde han en annan röst där inne;

"Dave för fan, din sjuka gubbe- du är ju veterinär!"


Fredagsfräckis

En man uppträdde på cirkus med en levande krokodil. Avslutningen av numret var en riktig rysare:
Han drog ner gylfen och tog fram sin stolthet och placerade den mitt i gapet på krokodilen. Så stängde han krokodilens käft och stod alldeles stilla, publiken var dödstyst.

Efter ungefär en minut tog han fram en liten gummiklubba, gav krokodilen ett kraftigt slag i skallen och då öppnade denne gapet. Mannen kunde dra ut sin stolthet igen, helt oskadad. Publiken jublade och var lättad.

Då säger mannen att han erbjuder 10.000 kr till den i publiken som vågar göra om samma sak.

Dödstyst i publiken, ingen vågar ställa upp. Då räcker en blondin på första bänk upp handen:
- Jag kan prova, om du lovar att inte slå mig så hårt med den där klubban.


Vart skall jag åka...

... och jaga älg, undrade Malin i en kommentar. Jo, jag skall åka till ett ställe mitt i skogen mellan Jokkmokk och Boden (vid den röda cirkeln). Jag menar bokstavligen ute i skogen för det flera kilometer från närmsta hus och täckning på mobilen kan man glömma om man inte har Telia och går upp på en höjd (vilket påminner mig om att jag skall köpa kontantkort så att man kan ringa hem).

I serien "Varför vissa män är singlar"...

... kommer här sjuan:


Nu jobbar man övertid igen...

... (och provar att blogga från jobbet) men imorgon är jag ledig för att packa inför jaktresan. Egentligen så skulle vi ju ha åkt upp till Norrland redan i morgon men avresan blev uppskjuten till på söndag. Ville inte nämna något om detta på jobbet eftersom de då skulle kräva att jag jobbade även fredag. Jag har hittils bara avslöjat mitt tilltag för svågern, alla andra på jobbet tror att jag åker i morgon...

Tro dock inte att jag kan lata mig i morgon (förrutom en mindre sovmorgon då). Morgondagen är full av aktivitet då det skall packas inför resan samt inhandlas en massa saker:
 
Den lokala konsumaffären på närmsta tätort är inte direkt kända för sina låga priser så det blir till att storhandla mat och engångsarticklar här i södern innan vi åker upp.

Bolaget skall också besökas då vi har tre i jaktlaget som nyligen har fyllt 50 eller 60 år (vilket vi missade). En flaska singelmaltwhiskey var blir vår lösning på problemet att vi inte grattulerade på den rätta dagen. Öl och sprit till vår sill & nubbefest skall vi också ha. Gubbarna skall nämligen få känna på en smak av västkusten så jag har skaffat fram en gourmetsill från Varbergs fiskeexport.

Måste även införskaffa ett nytt täcke att ha med upp då det var snålt med dem förra året.

Känner på mig att det här kan bli en dyr resa...


Fräckis från norr

Två lappar i bastun:

-Hörtudu,om ja nulla frun din, pli vi shläkt då??

-Nä de pli vi int-men vi pli kvitt!


I serien "Varför vissa män är singlar"...

har vi idag detta exemplet, nummer 6:


I serien "Varför vissa män är singlar"...

har vi kommit till praktexempel nummer 5:

 

I serien "Varför vissa män är singlar"...

... kör vi nu exempel nummer 4:


Äckligt!

En obducent hade en grupp nya elever uppställda framför en avliden uteliggare.

- Det är framför allt två saker ni måste lära er. För det första. Inget får äckla er.

Han stoppade in fingret i anus på den döde, och sög sen på fingret! Efter en viss tvekan gjorde studenterna samma sak.

- Det andra ni VERKLIGEN behöver lära er är uppmärksamhet. Det var pekfingret i anus och långfingret jag sög på.


Älgjaktsresan är framflyttad...

... ett par dagar. Vi skulle ha åkt iväg på fredag morgon men nu blir det söndag istället. Kompisen är tvungen att jobba och skulle därför egentligen ha satt sig på tåget upp på söndag kväll. Vi andra två beslöt oss idag för att skjuta upp vår avresa så att han kan åka med då det är en roligare resa upp om vi är tre. Dessutom blir det billigare...

Jag tänker dock inte nämna detta på jobbet. Jag sökte och fick ledigt för detta för mer än ett halvår sedan. Tänker istället ta sovmorgon på fredag och ägna denna bonusdag till att packa ordentligt. Faktum är att jag den senaste veckan har varit enormt stressad över mitt "schema" denna vecka. Förrutom heltidsjobb plus två och en halv timmes bilresa varje dag så tillkommer föräldramöte igår, övertidsarbete idag, fackmöte på onsdag kväll, ännu ett föräldramöte på torsdag och så skulle avresan mot Norrland ske klockan fyra på fredag morgon. Jag såg med lite panik framför mig hur jag på torsdag kväll/natt skulle rafsa ihop lite grejor och när jag kom upp, långt ute i skogen, inse att jag glömt både det ena och det andra. Nu blir det mycket behagligare. Klumpen i magen är på väg bort och lugnet lägger sig igen...


I serien "Varför vissa män är singlar"...

... kommer här nummer 3:


I serien "Varför vissa män är singlar"...

... har turen kommit till nummer 2:


I serien "Varför vissa män är singlar"...

... kommer här exempel nummer 1:


Var nyss på det första...

... föräldramötet i min dotters klass. Hon har ju nu börjat i förskoleklass ("nollan") så hon börjar bli stor nu.

Det är något med mig och skolan. Jag har inte gått i någon form av skola de senaste 15 åren men så efter att ha suttit och lyssnat på i tur och ordning rektorn, lärarna, kuratorn, skolsköterskan, specialpedagogen och ytterligare en lärare igen så kom jag på mig själv med att ha intagit min gamla skolposition. Jag hade sjunkit ner framåt och lagt mitt huvud i ena handen på en arm som jag stöttade på skolbänken. Jag kämpade dessutom för att hålla mig vaken. Vad är det med skolan som gör mig så trött? Jag vet inte hur många gånger genom åren jag hört från olika lärare att jag ser så ointresserad ut på deras lektioner. Jag kan inte hjälpa det men att bara lyssna på någon som pratar gör det hela oerhört ointressant för mig. Jag hör vad de säger och registrerar det faktiskt (jag hade ganska bra betyg i skolan) men kan inte engagera mig om jag inte samtidigt får göra något fysiskt. På jobbet är tex detta aldrig något problem. Det är bara att ha en eller flera av våra produkter liggande framme. Mötena handlar ju nästan uteslutande om dem ändå och då är det bra att kunna "klämma" lite på dem också. På en kurs, inte för så länge sedan, på jobbet fick jag faktiskt en förklaring. Det finns fyra huvudtyper för inlärande och det visade sig att jag är en så kallad "Taktil person".

Följande har jag lånat här:

En auditiv person föredrar att ta till sig information genom att lyssna eller diskutera med andra. Grupparbeten kan vara ett sätt att lära, men det kan också vara bra att läsa in på band det som man ska lära sig. Då blir både inläsningen och avlyssningen ett inlärningstillfälle. Att berätta för andra, göra intervjuer eller delta i debatter kan vara andra bra sätt att lära.


En visuell person föredrar att få informationen presenterad i form av text, bilder, animeringar eller filmer. Att markera i böcker med färgpenna, göra anteckningar eller rita modeller och tankekartor kan vara bra lärmetoder för visuella personer. Att göra collage eller affischer, kanske tillsammans med andra, kan vara andra sätt.


En taktil person trivs bra om fingrarna får vara sysselsatta under lärandet t.ex. genom att skapa eller söka information med hjälp av datorer.


En kinestetisk person vill ofta använda sin intuition och sina känslor och utgå från sina egna frågor i sökandet efter ny kunskap. Är man kinestet kan man också behöva röra på sig under tiden som man lär sig. Ett tips kan vara att spela in det man ska lära sig på band och promenera medan man lyssnar på det inlästa i sin freestyle. Egna experiment och undersökningar underlättar också inhämtandet av kunskaper inom nya områden.


Jag är således en taktil person. Det är alltså jag som är den där typen som du brukar reta dig på när jag inte kan låta bli att knäppa med pennan på möten...

Stig Carlsson...

... verkar vara en man med (noll) koll...


Tatueringen man är glad...

... att man själv inte har:

 

F E S T !!! / jagmåddeintesärskiltbradagenefter

Alltså, jag var på After Work-förfest i fredags. Vi är ett gäng (~15 personer) som på min tidigare arbetsplats (annan ort men fortfarande inom samma företag) som har hållt kontakten på ett eller annat sätt. Några är fortfarande kvar men de flesta har rört på sig på ett eller annat sätt, extern eller internt. Vi håller dock reda på varandra och man vet hela tiden var de befinner sig (yrkesmässigt). För tre veckor sedan bestämde vi att ses igen. Vi skulle gå på After Work! Och självklart skulle vi även ha förfest...

Stämningen har stegrats under dessa tre veckor. När helst man pratat (eller mailat) med någon av dem så har alla haft inställningen att nu skall här festas rejält. Jag och några kollegor som nu jobbar på annan ort såg till att sluta efter lunch på fredagen för att kunna vara säktra på infinna oss vid 16-tiden hemma hos den av oss som bor närmast det utsedda After Work stället. Vi hade bestämt att det vore lämpigt att gå vidare från lägenheten vid 18-tiden...

Precis som vanligt så var det bra drag på förfesten. Alla gamla kollegor trillade in en efter en. Det blev många ryggdunkar (grabbarna emellan) och kramar (tjejerna). "När det begav sig" var vi var nämligen ett gott arbetsgäng där vi (konstigt nog) alla hade nästan samma ålder, syn på saker och befann oss på samma ställe i livet. Vi hade alla stabila förhållanden, hade barn eller var på väg att skaffa, hade nyss eller letade hus/bostadsrätt. Kort sagt, hade vi (och har fortfarande) mycket gemensamt.

Förfesten tog rejäl fart. Öl och grogg flödade. Som om det inte hade varit nog så öppnade värden sitt välfyllda barskåp och sade att han hade ett behov av en bartömning. Stort jubel! Som det dracks...

Vi skulle ju ha gått iväg vid 18-tiden för att besöka en After Work och där få lite mat i sig då vi ju inte hade ätit något sedan lunch. Nu var klockan helst plötsligt 22 innan vi kom iväg. Väl nere på stan intog vi mer eller mindre ett litet mindre ställe och festandet bara tilltog. Strax efter två stängde stället vi då var på och vi blev utkastade. Gänget splittrades och man gick för att  äntligen få lite mat i sig. En kebabrulle var lösningen på min hunger. Jag hade vid detta lag druckit oavbrutet i 10 timmar på fastande mage och jag skall erkänna att jag var lite "sliten"...

Efter avslutad kebab tog jag och svågern en taxi hemåt, hoppade av vid ett ställe som låg ungefär mitt emellan våra respektive hem. När vi hade hoppat ur och skulle ta adjö kom det som borde ha kommit för mycket länge sedan: Snacket om syrran och allt som har hänt och pågår runt detta. Det är ju egentligen patetiskt att man som vuxen karl inte skall kunna prata om sådant här i nyktert tillstånd men så är det bara. Nu tog vi dock igen det hela med råge. Hade hade mycket som behövde komma ut. De människor vars hus vi stod utanför fick sig nog en livedokusåpa serverad om de var vakna...

Snubblade (bokstavligen) till slut hemmåt och föll raklång i sängen vid halv femsnåret. Jag hade då varit vaken i 23 timmar och festat halva den tiden. Vid halv åtta väcktes jag och fick ta ansvaret för vår son så min sambo for iväg med dottern till simskolan. Skötte mitt åtagande sådär kan jag avslöja..

Var inte människa på hela dagen igår och att sitta upprätt vid en dator så pass länge att jag kunde prestera ett blogginlägg var otänkbart. Bättre idag dock, uppenbarligen.   ;-)


//Uppdaterat//
Tydligen är inte hjärnan med mig helt idag. Nu har jag varit inne och ändrat stavfel sex gånger. Det finns säkert mer men nu orkar jag inte ändra igen... 

Fredagsfräckis


I ett flygplan på väg till Gran Canaria tar piloten mikrofonen och berättar för sina passagerare att flygningen mot Gran Canaria är påbörjad, vilken väg dom skall ta och beräknad ankomst. När detta är gjort önskar han passagerarna en trevlig flygresa men glömmer stänga av mikrofonen.

- Håkan, har du ställt in autopiloten på Gran Canaria ?

- Ja, det är klart. Nu skall jag bara gå och skita, sedan skall jag sätta på Jenny av bara fan. Hon är alltid beredd på en snabbis i pentryt.

Alla passagerare hör detta och även övrig personal i kabinen. En flygvärdinna kommer springande i gången men snubblar raklång och blir liggande på golvet. En passagerare klappar henne på axeln och säger:


- Du behöver inte ha så bråttom, han skulle ju skita först.....


Till alla blonda !!

En blind man går in på en lesbisk bar av misstag. Han tar sig fram till en barstol och beställer en drink.

Efter att ha suttit där en stund ropar den blinde mannen till bartendern: -Vill du höra ett blondinskämt?
Baren blir med ens dödstyst. Med en mörk hes röst säger kvinnan jämte honom: "-Innan du berättar det skämtet bör du veta en sak. Bartendern är blond, servitrisen är blond, jag är 2 meter lång, väger 107 kg är blond och har svart bälte i karate. Kvinnan som sitter jämte mig är blond och tyngdlyftare. Kvinnan till höger om dig är blond och proffsboxare så
tänk dig noga för innan du berättar historien. -Vill du fortfarande berätta den?"

Den blinde mannen: -Näe fan, inte om jag skall behöva förklara den fem gånger!

...så jag gick iväg till gymet...

...ikväll igen för att motverka det hela. Nu nyss hemkommen, svettig och trött. Jag bor så nära gymet och kom dit så sent att jag tränade fram tills de stängde och duschar hemma istället. Skall bara varva ner med lite bloggning först...

Jag har ont överallt!

Aj, aj, aj. Träningsvärken efter tisdagens gymbesök har nu satt in rejält...

Idag så tog jag snacket med vår VD...

... som jag skrev om för ett tag sedan. Skulle ändå träffa honom då vi hade bolagsstyrelsemöte (jag sitter med som arbetstagarrepresentant) så jag passade på att hålla kvar honom efter mötet.

Jag följde vår strategi och tog upp vår syn på personalchefen och hur vi kommer att agera mot denne framöver. Jag poängterade noga att vår avsikt verkligen inte är att djävlas utan att vi nu tvingas agera på detta sätt eftersom vi inte på några villkor kan lita på vad som kommer ur dennes mun. Jag tror att jag pratade oavbrutet i bortemot tio minuter. Vår VD satt tyst och lyssnade och jag såg på honom att han begrep allvaret i det jag sade. Han förklarade att företaget hade ett stort behov av att ha en fungerande dialog med facket, speciellt som vi står inför svåra tider med varsel odylikt och att han skall fundera på en lösning. Som avslutning svarade jag att om vi nu skall skicka av anställda så har jag ett förslag på vem vi skall börja med...

Nu får vi se vad som händer. Att något händer är jag övertygad om, frågan är bara vad...

Jag blev just väldigt glad...

... då jag precis fick reda på att en av mina favoritserier kommer i nya avsnitt. Nu finns nämligen de första klippen ute på nätet från den amerikanska versionen av den brittiska humorserien "Little Britain". Den 28 september har serien premiär på HBO och varför de bjuder på smakprov i form av trailers:


Är tillbaka efter träningen...

...som fick ett snabbt förlopp. Kom dit 20.15 och kommer på att de stänger 21.00. Hårdkörning med andra ord! Och jag som inte har tränat på evigheter. Uj, uj, uj vad ont jag kommer att få...

Kanske kan fråga chefen om jag kan få byta ut min kontorstol mot en sådan här?

Träningsvärk, Here I come!

tänker snart gå iväg för att träna lite. Det var ett bra tag sedan sist nu och jag känner liksom redan vilken träningsvärk jag kommer att få i morgon...

... så man kanske skulle skita i det ändå? Nej, nu får jag ta mig i kragen. Skall bara lägga dottern först. Får se om jag har ork kvar efter det...

Kommer skönhet inifrån?

Eller är det som Jim Carrey säger "They say the beauty comes from inside. No, no no thats only what uggly people says"? Den här "supermannen" får nog satsa på sin inre skönhet...

 
 

Minerit, det är...

... en slags stenskiva som används för bransskydd. Enligt Beijer Bygg är detta en "Byggskiva för lättväggar i krävande miljöer och som skydd vid eldstäder/heta installationer. Tål vatten, möglar inte, ytstark och obrännbar. Vanlig i t ex soprum, lager, förråd, cykelrum, korridorer och andra grovutrymmen. Kan målas." Att man var tvungen att kapa till dem med vinkelslip sades det dock inget om. Jädrar vad det rök...

"Trästolpen" ni ser till vänster på bilderna i föregående inlägg är nu inklädd i detta supermaterial. Det var sotaren som önskade ha det så och det han säger följer man gärna. Detta då han är en blandning av mycket kunning hantverkare och myndighet som man verkligen inte vill ha bekymmer med medans man gör en sådan här installation. Sotarns ord är lag, ungefär... I alla fall finns ingen anledning att inte göra som han säger. Men det svider att det bara gick åt två smala remsor ur en hel skiva av detta mycket dyra material (563:-/skiva).

Blev nyss klar så jag har ingen bild. Men det ser nästan ut som tidigare ändå, bara lite gråare.

Nej, nu är det bingen som gäller. Natti, natti!

RSS 2.0